Totalul afișărilor de pagină

vineri, 31 decembrie 2010

LA MULTI ANI 2011

Iata ca am ajuns si in ultima zi a anului 2010.Daca fac  un bilant al acestui an,nu cred ca a fost rau.Oricum in 2011 i-mi doresc sa depasesc toate obstacole,atit eu,familia si toti prietenii mei.
Vreu sa urez un sincer La Multi Ani,tuturor care au fost alaturi de mine atit fizic cit si sufleteste.Am avut mare nevoie de acesti oameni minunati,fara ei nu cred ca invingeam boala.
In aceasta zi,o parte din sufletul meu este alaturi de Mariana Draghiceanu,o fata sufletista care a stat alaturi de mine atunci cind am avut nevoie.Mariana a fost aceea care m-a dus la d-nul Prof Banceanu,ea a fost alaturi de mine la operatie.I-ti multumesc Mariana din tot sufletul.Stiu ca in acesta zi esti trista ,dar ma rog lui Dumnezeu sa fie alaturi de tine,sa nu simti ca in acesta seara esti singura.
Toti care te iubesc se gindesc la tine. Mariana a fost nevoita sa plece in Italia pentru  o sursa de venit ca multi oameni din tara noastra.Astazi vreau sa ma stapinesc sa nu mai zic nimic de politicieni...
Da,si Mariana a fost bolnava de cancer si iata ca a fost nevoita sa plece in alta tara sa faca rost de bani.Doresc la toata lumea multa sanatate,fericire,noroc in viata si un sincer La Multi Ani.
Inchei cu Trebuie Sa Traiesc.
gabriella.

joi, 30 decembrie 2010

Sa daruim.

Este sfirsit de an,ma uit in jurul meu si vad numai oameni tristi,vad deceptie si resemnare,vad oameni buni care au devenit victime ale unor rautati iesite din comun. Nu-mi place ce vad pentru ca sint lucruri care i-mi reprima si mie buna dispozitie si pofta de viata pe care o am.Ar trebui sa invatam sa fim mai buni,sa daruim mai mult,sa fim sinceri,sa invatam ca cel de linga noi este la fel de uman. Sau poate nu oamenii s-au schimbat atit de mult,s-au daca au facut-o,au ajuns aici din cauza sistemului de 2 lei in care traim pentru ca din  pacate in zilele anului 2010 am ajuns sa traim ca in jungla.Fiecare pentru el,cine este primul cistiga si atunci cum sa te gindesti la armonie,intelegere sau daruire.Ar trebui totusi din cind in cind sa ne aducem aminte ca sintem oameni.Sa nu uitam ca fiecare are rostul lui in viata,nimic nu este intimplator.Viata este prea scurta si nu cred ca avem timp sa fim rai sau sa facem ceva rau...satisfactia este mai mare atunci cind faci bine,asa ca sa incercam sa fim buni si sa daruim  cit mai mult.

Inchei cu Trebuie Sa Traiesc.

gabriella.

miercuri, 29 decembrie 2010

Dorinta si bucuria de a trai.

M-am agatat de diverse sperante pentru a motiva fericirea si dorinta de a trai, de fapt am realizat ca acelea erau doar vise... si bucuria de a trai nu este motivata decit de faptul ca sunt sanatosa ca sunt respectata si iubita de persoanele care conteaza pentru mine... sunt bucurosa cand pot fi de folos cuiva, cand mi se cere o parere ... sunt bucurosa cand vad ca reusesc sa aduc un strop de fericire si buna dispozitie unei persoane care are nevoie.

Uneori devenim atit de profunzi, ca ne-am putea confunda cu un strop de roua, curgind ca o lacrima de undeva din ochii orizontului, pe linia ce imparte cerul in doua, purtind in el un dor ascuns; cand tristetea ne cuprinde sufletul, lacrimile s-ar transforma in boabe racoroase de roua, cuminti, asezate pe catifelarea de floare…si floarea sperantei ar renaste…
Imagine postata Ar fi benefic sa traim doar incercind sincer sa traim cat mai frumos si sa alegem doar ce ne face bine. Tristetea ,durerea sau nemernicia altora nu ne fac bine.Ceea ce gindim, simtim, spunem, facem, primim, respingem, cautam, ne schimba si pe noi, si lumea si pe ceilalti.De aceea am spus mereu ca viata e superba ,este extraordinara si merita traita la maximum.

Inchei cu Trebuie Sa Traiesc.

gabriella.

marți, 28 decembrie 2010

Luptam sa traim.

Pot sa scriu acest lucru doar dupa 2 ani si 4 luni. Acum sunt convinsa de acest lucru. Am facut si ultima analiza care o mai puteam face , adica PET-CT. Rezultatul este negativ. Adica nu mai am nici o celula nebuna in corp.Pot sa ma declar cel mai fericit om.Au fost cei mai grei ani,  mai lungi si totodata cei mai intens traiti ani din viata mea in care am trait sentimente cit intr-o viata.
Cum sunt acum?
Mai inteleapta. Mai sigura pe mine...... nu ca nu as fi fost si inainte. Sunt ca nou nascuta.
Si cel mai important lucru este ca sunt SANATOASA.
Eu am trecut deja de lupta cu frica. Am trecut de mult timp de acest episod chiar daca am ramas cu intrebarea : oare mai revine vreodata? Nu vreau sa va ingrozesc explicandu-va starile prin care am trecut jumatate de an inainte de operatie. A fost un cosmar continuu, cu surprize dupa surprize , care mai de care mai rele.
Cand ma intreba cineva ce ma doare le raspundeam ,ca era mult mai usor sa le spun ca nu ma doare : nimic. Adica nu mai ramasese nimic care sa nu ma doara. Da voi nu stiti ce e aia durere credeti-ma.
I-mi pare rau de timpul pe care l-am pierdut ,pentru ca pina sa apara boala aveam o viata frumoasa.
Dar nici acum nu ma pling.Probabil ca eu am fost aleasa de cineva de sus ca sa trec prin aceste probleme,si poate ca fost mai bine asa, pentru ca eu am fost si sint  o femeie puternica.
Dar voi incerca sa imi reiau viata de unde a ramas. Oare cu ce ochi am sa privesc inainte !?
Sunt un om trecut prin multe si se pare ca asta imi lipsea din palmares.
Invingerea acestei boli este cea mai mare victorie din viata unei femei.
Puterea sa invingi aceasta boala o gasesti doar in tine, ceilalti te pot sustine doar, tu trebuie sa lupti.
Lupta ce o dai cu corpul tau pentru a invinge boala este crunta.
Doar in aceasta boala durerea este o bucurie,caci daca te doare , atunci are efect operatia si  tratamentul.
E crud , dar adevarat.
 Pentru toti bolnavii de cancer : luptati ! se poate invinge cancerul !

Inchei cu Trebuie Sa Traiesc.


 gabriella.

luni, 27 decembrie 2010

Ce inseamna prietenia.

Prietenia,ce-i prietenia pana la urma ? …prietenia inseamna cel mai valoros lucru, cea mai deschisa comunicare…adevarul cel mai sever,cel mai sincer sfat si cea mai mare comuniune de ganduri de care sunt capabili .Nu exista iubire mai mare si mai puternica decat cea pe care o exprima prietenia… un lucru bun devine mai bun si mai frumos daca poti sa-l imparti cu adevaratii prieteni . Important este ca prietenia sa existe, sa fie lasata sa ne faca mai buni si mai frumosi si poate atunci toata lumea ar deveni un pic mai buna! Bine ar fi ca prietenia sa nu se transforme niciodata in amintire ci sa ramina prezenta in permanenta.Nu este usor sa fii prietenul cuiva...nu e usor sa iubesti si sa accepti pe cineva asa cum este. Este un risc atunci cand cu sinceritate spui ceea ce crezi, este un risc sa vrei sa corectezi, este un risc sa-ti deschizi sufletul unei persoane careia te incredintezi. Prietenia e un balsam, o necesitate iar prietenii adevarati sunt rari. Cele mai mari deziluzii le ai de la prieteni ,te doare cumplit atunci cand un prieten te raneste Sunt rari ,iar acum sunt pe cale de disparitie .Prietenia cere mult si primeste mult ,curat si sincer  dezinteresat si corect ,cu toleranta si intelegere ,cu...multe .Cred ca trebuie sa ne ascultam intuitia atunci cand ea ne spune ca o persoana nu este asa cum credem noi, ca sa nu fim dezamagiti si sa nu suferim din cauza unei prietenii "false". 
Doar ca uneori mai dam gres si cu intuitia....si dezamagirea este mai mare....insa pe viitor ne face sa fim mult mai precauti pentru ca eu cred ca exista prieteni adevarati 


Inchei cu Trebuie Sa Traiesc.
gabriella.

vineri, 24 decembrie 2010

Craciun Fericit.

Pentru noi toti,iarna nu este numai anotimpul zapezii si al frigului,ci si acela al bucuriilor in care avem datini si obiceiuri legate de Nasterea Domnului.Este o sarbatoare foarte importanta,este un timp al pacii si al linistii sufletesti.Este o perioada in care primim si daruim multa iubire si caldura sufleteasca.In casa miroase a brad,iar la usa bat colindatorii.
Este momentul cind toata familia se reuneste pentru a petrece Craciunul impreuna.Nimic nu este mai frumos decit sa te aduni incet pe linga bradul impodobit frumos sa oferi cadouri si sa ne asezam cu totii la masa.
protectia mediuluiAsteptam Craciunul cu totii cu sufletul si cu inima plina de bucurie.
Fi-ti fericiti de Sarbatori,acum si in anii urmatori.
Craciun Fericit,va urez sa fiti sanatosi,sa lasati grijile si necazurile la o parte si sa aveti o zi minunata alaturi de cei dragi sufletului vostru.

Inchei ca deobicei cu Trebuie Sa Traiesc.
gabriella

marți, 21 decembrie 2010

De ce sa fim tristi...

Tristetea ne copleseste si cu siguranta ne-am sfarsi daca nu ar fi speranta ca poate maine va fi mai bine pentru sufletul nostru...Vin Sarbatorile poate vom primi in dar fericirea dorita si noul an va aduce mai multa fericire, iubire si armonie in viata noastra.
Nu ai cum sa vindeci tristetea...!Pur si simplu incerci sa mergi mai departe! Poate uiti...pentru o perioada...apoi esti din nou trist...Te transformi...evoluezi...e un sentiment care face parte din noi... ca si iubirea... Intotdeauna ...vom iubi ...vom fi veseli sau tristi...indiferenti sau nu...Viata merge mai departe cu bune si rele.....Ce este in suflet...acolo ramane pe veci.Transplant de inima exista...de suflet nu va exista niciodata!Cind iti invadeaza sufletul este periculoasa,cu greu pleaca de acolo,iti trebuie o infuzie mare de fericire si lucruri frumoase ca ea sa se transforme macar intr-o stare de bine.
Tristetea ,supararea ,durerea ,sufleteasca sunt cele mai mari traume ...totul se vede pe chip ,te transforma si lasa urme adinci ,rani care nu se vindeca ,amintiri ce nu se uita ,astea pot face viata un calvar.Tristetea este la fiecare pas al omului....dar cateodata din tristete trebuie sa incerci cu toate fortele sa o transformi in bucurie....sa te gandesti ca viata este scurta si trebuie traita...chiar daca te infrunti cu greutati....eu tristetea mi-o vindec cu familia si prietenii...am cei mai buni prieteni care imi sunt alaturi si la bine si la rau....chiar daca sunt ei putini dar sunt ai mei...si stiu ce inseamna sa fi un prieten adevarat.......asa ca totul conteaza de tine....sa fi tu puternic.Cand tristetea devine amenintator de apasatoare , incerc sa retraiesc in memorie secventele vesele din viata ,sperand ca or sa mai urmeze si altele.Ar fi bine sa nu fim tristi niciodata,nici dezamagiti,dar nu se poate!Nu iti inchide sufletul,tipa,urla, sparge,plangi,descarca-te,si incearca sa inlocuiesti sentimentul de tristete cu furie,pe urma foloseste furia in ceva constructiv.Si tristetea e o stare ca oricare alta,trebuie sa stim sa ne schimbam starea intr-una de bine.Cind sunt trista incerc sa ma gandesc la lucruri care ma fac sa zambesc,incerc sa uit....insa uneori incerc sa gasesc o explicatie si sa merg mai departe!

Inchei cu Trebuie Sa Traiesc.
gabriella.

luni, 20 decembrie 2010

Romania -tara mea.

Tara si parintii nu ti alegi.Te intrebi uneori si incerci sa cauti raspunsul -ce sa intimplat cu tara mea?Romaniei i-a disparut totul, chiar si rostul de a trai.Este o tara cu oameni,cu orase,cu drumuri,cu discutii,cu minciuni,cu inselatorii fara rost,care nu duc la nimic bun. Avem trei mari surse de rost pe lumea asta:familia,pamintul si credinta. Batrinii nostri pe care luminatii guvernanti ii umilesc de 20 ani si care ce este si mai grav ii tin in frig si foame,incit se simt umiliti si nefolositori. Si cind te gindesti ca un brav politician spunea despre poporul roman "ca este un popor de betivi,lenesi si curve",dar  ceea ce nu realizeaza  acel om cu toate ca nu se poate numi asa,ca si el se trage din acest popor.Poate de cind este la guvernare are o alta indentitate.Desi am ajuns  destul de rau din cauza unora si aci nu mai insist pentru ca se stie,eu tot in tara mea am sa traiesc pentru ca aci este neamul meu  si eu stiu ca avem oameni muncitori si minunati.Am ajuns sa ne mintim singuri,sa credem in promisiuni desarte,pentru ca nu sintem verticali ca nu avem personalitate,ca sintem umili,sclavi,ca nu sintem uniti,ca ne bucuram ca traim pe o zi pe alta,ca permitem sa ne incalce drepturile cistigate in  1989. Este numai vina noastra ca nu stim sa ripostam,nu facem absolut nimic pentru noi,nu am invatat nimic din gestul invatatoarei Anghel,dar totusi trebuie sa oprim acesta nebunie a degradarii materiale si spirituale.In momentul de fata nu mai avem nimic-nu mai avem viata,locuri de munca,locuinte ,demnitate,drepturi si peste putin timp nici  loc in tara noastra.Unde sa traim?Noi romanii sintem legati de tara asta,multi pleaca pentru a supravietui...pentru ca sint nevoiti sa faca acest compromis.Acum ascult la tv ca in tara mor oameni de frig. GROAZNIC. Nu trebuie sa ne plingem de mila,trebuie sa luptam pentru noi,trebuie sa obtinem credibilitate,pentru ca nimeni nu ne da nimic si nu ne ajuta.Noi singuri trebuie sa ne ajutam.Noi plecam capul de fiecare data si asteptam sa se intimple ceva bun...Ceva bun nu va veni niciodata .Este timpul sa ne trezim,sa ne schimbam,sa luam atitudine pentru ca este in joc viata noastra -in tara noastra.Aici traim, aici avem copii,parinti,bunici,frati. Romania este o tara frumoasa,cu oameni muncitori,este tara noastra si chiar  daca pleci si te intorci dupa o perioada,te intorci cu mare drag acasa,pentru ca aici sint prietenii tai,caminul tau,pentru care ai muncit o viata.Da avem o tara frumoasa  si trebuie sa fim mindri de ea,sa o iubim,dar sa invatam sa ne cistigam drepturile cu capul sus si sa nu mai permitem sa fim umiliti .


Inchei cu Trebuie Sa Traiesc.
gabriella.

duminică, 19 decembrie 2010

Bradul de Craciun.

Au mai rămas cateva zile pană la Crăciun, insă, urmand exemplul omului gospodar, care nu lasă lucrurile pe ultima sută de metri,astazi am facut bradutul de craciun.In fiecare an pentru impodobirea lui participa toata familia,si bineinteles fiecare are o parere cum sa punem instalatia,dulciurile si globuletele.Andrei,nepotul meu a facut pomul ieri,astfel astazi si noi ne-am facut timp pentru aceasta operatiune necesara.Am inceput instalarea lui pe la orele 14 si am terminat in jur de 17. Trebuiau desfacute crengutele, pentru ca am hotarit mai de multi ani,sa luam un pom mare artificial.Voi posta citeva poze facute astazi.

Acesta este piticul in care se gasesc dulciurile.

Craciunul este o sarbatoare a bucuriei.

Inchei cu Trebuie Sa Traiesc.

gabriella.

Speranta

Sa nu lasam visele sa piara,pentru ca daca ele mor,viata nu este decit o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare.
Cred ca un singur motiv pentru a-ti trai viata este:Viata-pentru ca este frumoasa,este darul cel mai scump dat de Dumnezeu si trebuie traita.O viata fara speranta? Oare nu este viata noastra un sir de planuri ,idealuri,sustinute de speranta unui scop anume de a deveni realitate?
Speranta  este acea pata de culoare care refuza sa se amestece cu umbrele vietii,ea ne sopteste ca visele noastre pot deveni realitate.Toti  speram la ceva,asta ca sa trecem mai usor peste greutatile vietii.

Inchei cu Trebuie Sa Traiesc.

gabriella.

sâmbătă, 18 decembrie 2010

Adevar...sau minciuna?

Adevarul...este atit de greu...cind vrei sa afli un adevar trebuie sa intrebi atunci,la momentul potrivit,nu mai tirziu,pentru ca adevarul poate deschide niste rani si va face mai mult rau decit bine. A spune adevarul este cel mai greu lucru .
I-ti trebuie curaj de doua ori,odata sa-l spui si a doua oara sa suporti consecintele. Parerea mea este ca atunci cind spui adevarul,te eliberezi de o povara,te simti liber sufleteste,pentru ca doar cei ce spun adevarul sint fericiti. In schimb cei ce mint se afunda tot mai mult cu fiecare minciuna,si cind vor sa iasa la suprafata nu mai gasesc calea,s-au o gasesc foarte greu.
Adevarul trebuie sa fie in totdeauna pur,direct,detasat de toate,dar totusi citeodata a spune  adevarul este mult mai greu,decit o minciuna.Adevarul poate fi uneori mai dureros,dar in viata  preferi sa suferi prin urmare a adevarului,decit sa te complaci in minciuna. Totusi exista un moment in viata fiecaruia cind toate adevarurile se prabusesc.Nu este o criza mai mare in viata unui om decit atunci cind vede ca tot ce a insemnat un adevar,o lege,totul este infirmat de realitatea care darima totul.Cred ca un adevar ne face mai mari decit o suta de minciuni bine spuse,pentru  ca pina la sfirsit cel ce ramine intact,va fi adevarul.

Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

joi, 16 decembrie 2010

Prof Banceanu Gabriel-LA MULTI ANI.

Pentru domnul profesor Banceanu o superba melodie cu cele mai frumoase ginduri.   LA MULTI ANI.
Inchei cu Trebuie Sa Traiesc.
gabriella.

Prof Dr Banceanu Gabriel-omul care mi-a salvat viata.


Astazi este ziua domnului profesor,ocazie in care ii doresc tot binele din lume,multa sanatate ,fericire putere de munca si un LA MULTI ANI  din suflet. De fapt i-am trimis un mesaj .Nu am sa uit nici o clipa ce a facut acest medic pentru mine.
Inchei cu Trebuie Sa Traiesc.
gabriella.

marți, 14 decembrie 2010

Viata prin ochii mei.

Viata este sansa pe care am primit-o. Este o ''formula'' destul de complicata, pe care noi trebuie sa stim sa o simplificam si sa traim in asa fel, incat ea sa ne aduca doar bucurii. Viata e o lupta cu tine insuti in primul rand...un sir de provocari carora trebuie sa le raspunzi...uneori mai usor...alteori mai greu...ca sa poti fi multumit ,suma lor trebuie sa fie neaparat pozitiva...si pentru asta trebuie sa lupti...si neaparat sa inveti din lupta asta...Viata e,,,viata !!! Cu bune ,cu rele ,cu suisuri si coborasuri .
Dar ,indiferent ce ne ofera, trebuie sa traim frumos .
Atata timp cat avem credinta,putem lupta si cu ...viata . Apoi,cred ca mai exista si un ...destin..Viata in sine este un dar minunat pe care il pretuim prea tirziu,este ceva foarte frumos,chiar daca uneori este grea.Viata in sine este un drum de vise si de ruine,iar pe unde calci lasa o urma.Culoarea vietii este data de fiecare persoana in parte.
Chiar daca uneori viata nu este asa cum am dori noi...cel mai important lucru este sa-i gasesti esenta,sa o traiesti cu adevarat...pentru ca este frumoasa...si atit de scurta.Am inceput sa pretuiesc viata,ca am simtit o perioada moartea in spate,dar acum nu-mi mai este frica,in primul rind ca sint sanatoasa si o tratez cu indiferenta ca pe simpla si banala cunostiinta.Conteaza enorm  sa pastrezi culoarea vietii,chiar si in momente plumburii.Da ,asa se vede viata prin ochii mei...Nu uita sa sa zimbesti soarelui vietii,nu uita ca oamenii trebuie priviti in suflet,nu uita  ca viata ne da atit cit stim sa-i cerem,caci viata este o floare udata de lacrimi incalzite de soarele sperantei.Astazi am fost la Craiova la o matusa a mea. Saraca este pe moarte si realizam ca acepta cu usurinta acesta stare. Niciodata nu am fost in stare sa pricep acest fenomen al vietii: nastere,trairea vietii si moartea. Trebuie sa revin la starea mea de optimista infocata...si sa accept ca viata este frumoasa si trebuie traita decent.




Inchei la fel cu Trebuie Sa Traiesc.
gabriella.

Anisoara Puica A doua tinerete

duminică, 12 decembrie 2010

Viata este o lupta.

Viata este o lupta neincetata ,
unii sunt fericiti mai devreme ,altii mai tirziu, iar altii niciodata. Cred ca in viata este nevoie de picatura aceea de noroc.......
In viata mea au intrat rind pe rind si situatii fericite si invers....dar ca linie sunt norocoasa sa fac parte din patura aceea de oameni care o duc bine, si care nu se pling.

Eu nu cred in coincidente, deci orice s-ar fi intimplat pina acum in viata mea, fie bune fie rele, au avut un scop si anume acela de a ma afla unde sunt in momentul de fata. Da, ar fi putut fi si mai bine pentru ca intotdeauna se poate si mai bine, dar eu sunt multumita deocamdata de viata mea  Si mai cred ceva: un rol foarte important il au in viata deciziile pe care le facem, de cit de clara este in mintea noastra distinctia dintre bine si rau .Daca ar fi sa ma gindesc de ce anume a fost calauzita viata mea, as zice ca de munca si chin pentru a obtine si reusite pe masura. Chin e un cuvant mai dur, dar l-am ales pentru a exprima faptul ca imi ies lucrurile destul de greu, dupa ce apar tot felul de piedici si de multe ori nu din prima incercare.Dar si succesele pe care le obtin ma bucura si ma motiveaza, indiferent daca sunt marunte sau extrem de importante. Ii multumesc lui Dumnezeu pentru tot ce am realizat si pentru sanatate.Da,pana acum cred ca viata mea a fost calauzita de noroc -desi ghinionul nu a stat prea departe de mine si m-a intepat din cind in cind si aci ma refer la vechea mea suferinta,
dar sunt optimista...In viata momentele frumoase sunt mai putine decit cele urate,dar sta in puterea noastra sa ne schimbam VIATA! Eu nu regret nimic din ce am facut ,poate ca as fi modificat unele lucruri daca as fi avut alta mentalitate dar ma iubesc asa cum sunt si sunt mindra de mine chiar si asa imperfecta...dar de fapt ce e perfectiunea? cine o poate defini exact?depinde de ochiul cu care o privim....viata este darul divin...iar greutatile sunt facute sa ne indrepte poate ca pe oaia ratacita de la turma.Viata este o poezie care uneori are rima iar uneori nu!este un mister ,fiecare pas care il facem....bun sau rau....intotdeauna cu urmari poztive sau negative...e ca un cerc....ca roata carului care se invirte si ajunge in acelasi punct...eu asa o vad...totul ne influentaza viata....iar noi putem doar sa traim fiecare moment si sa vedem partea buna a lucrurilor fara pareri de rau.

gabriella.

joi, 9 decembrie 2010

Despre viata.


Cu fiecare clipa care trece incerci sa te perfectionezi, incerci sa faci mai mult pentru a depasi un anumit stadiu, in care parca nu se mai misca nimic. Si atunci incepi sa te gandesti sa faci altceva, pui in practica tot ce stii in plan profesional, numai pentru ca inca mai speri ca vei iesi dintr-un ritm care devine mult prea plictisitor.Multi oameni spun ca la un moment dat nu ramane decat speranta, insa sunt clipe in care nu poti sa mai ai nici macar un strop de speranta.
Te retragi din nou in tine… te resemnezi asa cum ai facut-o mai inainte… si continui sa traiesti intr-o lume care ti se pare departe de tine, intr-o lume in care nici cei mai buni prieteni nu sunt decat niste straini care pretind ca iti sunt aproape!Multi spun ca lucrand la patron au avut parte de multe faze aiurea, de salarii mici sau de faptul ca li s-a impus sa faca anumite lucruri „nepotrivite“ pentru a-si pastra locul de munca.Uneori un patron poate aprecia mai mult decat un angajator in regim de stat   cu toate ca un patron da banii din buzunarul lui, nu de la contribuabili.
Totul depinde de persoana care este in fruntea unei institutii, de integritatea sefilor si, mai ales, de faptul ca este un parvenit sau ca s-a ridicat pe picioarele lui sau a luat totul de-a gata.
Poate face tot ce vrea , se simte puternic, e un mare sef! Si asa manipuleaza in continuare prostimea care ii canta in struna, chiar daca ideile pe care le are nu sunt nici pe departe geniale.Totul este minunat!Asa se intimpla si la nivel de stat.Exista o singura persoana  care hotaraste soarta noastra.Acea persoana,ignora guvernul, ministrii care presupun ca stiu sa ia niste masuri la nivel de stat,ignora legile.  Dar degeaba...Asa se intimpla la noi.Cred ca voi trai intr-o lume a dictaturii in care peste noapte mi sa luat un drept sau zece,in care legile nu mai sint legi ,nu mai am dreptul sa-mi exprim punctul de vedere,poate in curind nu voi mai avea nici dreptul la viata.Sigurul lucru care nu poate sa-i ia nimeni- este demnitatea de a fi roman. Pot sa ne ia banii,pot sa ne ia dreptul de a cunoaste mai mult(si aici ma gindesc la invatamint),pot sa ne ia sanatatea,dar ce este mai important nu.Cu demninatea ne nastem si murim cu ea.  Sper ca va veni o zi ,in care fiecare roman va sti sa-si poarte numele si neamul cu mindrie.Noi nu sintem un popor de lenesti....Intotdeauna am fost muncitori.Dar ceea ce nu stiu ei sau se fac ca nu pricep,sint lipsa locurilor de munca,si angajamentele care le-au facut cu organismele internationale de a disponibiliza zeci de mii de oameni. S-au luat de oameni simpli,de doctori,de profesori,de politisti,dar mai ramasese mamele si bebelusii. Ingrozitor de infiorator sa-ti urasti propriul popor...si sa-l umilesti mereu la fiecare aparitie la Tv-televiziune sluga platita din banii nostri.

Inchei cu Trebuie Sa Traiesc.
gabriella.

Ileana Sipoteanu - Ce Mult Te-am Iubit

Madalina Manole - Cele mai frumoase melodii

miercuri, 8 decembrie 2010

La Multi Ani Stelian.

http://www.youtube.com/watch?v=yLvvEs2L_0c
http://www.youtube.com/watch?v=PL9eOpSI_eQ
http://www.youtube.com/watch?v=yJquAftQlow
De ziua ta Stelian,i-ti doresc tot binele din lume,sa fii fericit alaturi de familia ta,sa ai numai realizari profesionale,si multa multa sanatate.
 Cu ocazia zilei de nastere noi iti dorim tot binele din lume si mult succes in toate! LA MULTI ANI!
Eu in special, i-ti multumesc, pentru tot ce ai facut  pentru mine.Tu ai fost primul om si pe acesta cale i-ti multumesc frumos din tot sufletul ,toata viata mea, si apreciez gestul tau omenesc,tu ai fost primul om care mai deplasat cu masina la doctor.Tu ,alaturi de familia ta ,a-ti fost linga mine in momentele cele mai grele.Cu ajutorul vostru,al familiei,nu cred ca trecem peste acele clipe grele din viata mea.
Cu ajutorul si sprijinul familiei  am reusit sa traiesc astazi .MULTUMESC.

http://www.youtube.com/watch?v=bXhQNRsH3uc
http://www.youtube.com/watch?v=Film9G_4_U8


Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

marți, 7 decembrie 2010

Ministrul Sanatatii Cseke Attila,spune-sanatatea costa.

Trebuie sa fie cel putin deplasat la creier acest Cseke Attila,cum poate sa debiteze o asemenea idee criminala,sa platesti din nou la asigurari de sanatate dupa ce ai contribuit suficient la acest sistem de mizerie din Romania .Practic o viata de om am platit la sanatate si vine acest ungur,ca un medic roman nu avem sa punem ca ministru la sanatate,si ne da lectii ca sanatatea costa si nu este pe gratis.
Nu stiu cum nu le rusine,sa apara in conferinte de presa si sa debiteze asemenea timpenii...Foarte bine,daca sint destepti ar trebui sa ne ia si pielea de pe noi,pentru ca noi romanii nu mai stim sa luptam pentru drepturile noastre.Ne taie astia din salarii,nu zicem nimic,ne taie din pensie,plecam capul in jos,or sa ajunga sa impoziteze si aerul pe care il respiram.Cred ca fiecare om ar trebui sa dea acest guvern in judecata,pentru ca eu ,tu si altii,ne-am platit o data cu virf si indesat datoria fata de stat.Tu ca stat mai taxat luna de luna 16% din venitul brut pe perioada cit am muncit si acum te faci tu mai destept si mai impozitezi ceva...Intotdeauna am fost ferm convinsa ca acest guvern este format din oameni incompetenti care nu judeca cu capul lor si sint dirijati de la spate de cineva. Cind o iau razna,tatucul lor le arata nuielusa,si ei ca niste oameni ascultatori si fara creier,se supun. 
Chiar ,iar m-am enervat din cauza guvernului Basescu -Boc. Nu mai este de facut nimic in tara asta.Cit stau tovarasii astia la putere,ne termina,ne extermina.Vad ca nu mai poti nici sa-ti spui punctul de vedere,s-au acum cum m-am enervat eu,sa nu folosesti cuvinte care sa-i deranjeze pe acesti domni...Dar ei ne jignesc si deranjeaza cu fiecare masura si ordonanta data in fiecare zi. Parerea mea caci am dreptul la o parere,este ca acesti domni urasc Romania si poporul roman.
Sper din suflet ca va veni o zi in care Romania va fi condusa de adevarati romani si atunci lucrurile vor merge mai bine.   Chiar sper,ca toata viata mea am sperat ca va fi bine si mereu am fost optimista.
Inchei cu Trebuie Sa Traiesc.

gabriella.




sâmbătă, 4 decembrie 2010

Uneori si oamenii sint ingeri.

In fiecare zi trebuie sa deschidem usa sufletului ca sa daruim iubire si lumina,zimbetul si speranta celor din jur.Mereu ma intreb cine sint ingerii? si parca cineva i-mi sopteste...ca ingerii sint oameni care dau lumina si care lasa aceasta scinteie sa treaca prin ei,si daruiesc multa...multa iubire.
Acolo unde sint ei,totul devine clar si luminos.Ingerii sint oamenii de linga noi,ei nu au aripi,dar prin ceea ce fac parca au aripi.Am intilnit mereu oameni ingeri,am simtit ca sufletul meu primeste energie si in felul acesta am mers mai departe,si va asigur ca linga mine am simtit adesea un inger pazitor care m-a ajutat sa trec de momentele dificile din viata mea.
Trebuie sa invatam a zimbi,a iubi,a mingiia,a darui,a alinta,a gindii impreuna cu oamenii si ingerii. Uneori noi toti sintem ingeri unul pentru celalalt.Oamenii buni sint ca ingerii pazitori.
 Pe ingerasul meu cred ca l-am auzit de cateva ori in viata, in momente cruciale, pot numara pe degete aceste dati cand s-a intamplat. Vocea ca un clinchet de argint mi-a spus ce sa fac pentru a realiza ceva,a scapa de o problema.Si asa a fost. Eu am facut tot ce mi s-a spus sa fac.




Inchei cu Trebuie sa Traiesc.


gabriella.

joi, 2 decembrie 2010

Alege viata.

Fericirea te face gentil.
Probele vietii te intaresc.
Durerile te fac uman.
Esecurile te fac umil.
Insa doar vointa ta te face sa mergi inainte.
Viata asta e grea trebuie traita din plin,trebuie sa imbini placutul cu frumosul sa stii sa zimbesti..sa te distrezi sa intelegi ca ajutand oamenii acest ajutor se intoarce in favoarea ta.Nu trebuie sa iti bati joc de ea ci sa o traiesti din plin fara suparari ci doar cu zambete si placere.




 De multe ori stam si ma intrebam ce e viata?Viata care e atat de scumpa pe acest pamant. In ziua de  azi toti vor bani,toti vor sa profite,toti vor sa se distreze,dar nimeni nu se gindeste ca sanatatea este mai presus de orice.Abia cand se imbolnavesc isi dau seama ca ar da orice sa fie sanatosi.Din pacate sau din fericire, suntem oameni si avem o singura viata. De aceea trebuie sa o traim la maxim, sa ne bucuram cat putem de tare la fiecare eveniment placut din viata noastra, sa sarbatorim orice reusita, cat de mica ar fi ea, sa radem mult, in majoritatea timpului, sa acordam mereu ajutor, sa ne bucuram de binele altuia, sa apreciem ceea ce este frumos, sa iubim oamenii care ne sunt alaturi in orice situatie.
 Octavian Paler spunea ca dea lungul vietii invatam de toate:
Am invatat ca indiferent cat de mult suferi, lumea nu se va opri in loc pentru durerea ta…
Am invatat ca nu poti face pe cineva sa te iubeasca,tot ce poti face este sa fii o persoana iubita…Restul… depinde de ceilalţi.
Am învăţat că oricât mi-ar păsa mie, altora s-ar putea să nu le pese.
Am învăţat că durează ani să câştigi încrederea şi că doar în câteva secunde poţi să o pierzi.
Am învăţat că nu contează CE ai în viaţă CI PE CINE AI.
 Am învăţat că viaţa îţi poate fi schimbată în câteva ore de către oameni care nici nu te cunosc.
Am învăţat că şi atunci când crezi că nu mai ai nimic de dat, când te strigă un prieten vei putea găsi puterea de a-l ajuta.

Am învăţat că scrisul ca şi vorbitul, pot linişti durerile sufleteşti.
Am învăţat că oamenii la care ţii cel mai mult îţi sunt luaţi prea repede…
Am învaţat că este prea greu să-ţi dai seama unde să tragi linie între a fi amabil, a nu răni oamenii şi a-ţi susţine părerile.

Astazi mi-am luat rezultatele de la clinica. Toate noaptea nu am dormit din cauza marcarilor tumorali .
Rezultatele au iesit foarte bune si au fost confirmate de doi medici.Chiar ca pot spune ca sint fericita...de acum totul depinde de mine.Medicii sint alaturi de mine,ma incurajeaza si i-mi spun mereu sa traiesc ca un om normal caci pericolul a trecut.Daca prin absurd,boala ar reveni,nu stiu daca voi avea puterea sa o iau de la capat. Acest capat este foarte,foarte greu...Dar cine stie?
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.

gabriella.