Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 30 aprilie 2011

De aici n-i se trage criza...

 
De aici n-i se trage criza...de cand a cazut Emil Boc....restul daca vreti voi sa comentati... dupa ce vedeti videoclipul.  Acest guvern ne-au ciuruit in noaptea alegerilor, acum ne ciuruiesc din nou.Daca vom permite in continuare, vom ajunge sa fim toti Boc... sa fim toti Basescu. Aud mereu de m-am saturat: Boc si reformarea statului roman....poate a lui ca a noastra nu este.Singurul lucru pe care lau facut guvernul Basescu-Boc au transformat statul roman din stat semimafiot in stat mafiot deplin. Prin actiunea "vamile curate" Basescu a deschis cutia pandorei incat toate firele duc spre varful decizional al Guvernului si presedentiei. Boc e glontul...Boc e pusca...Boc  e Basescu sau mai bine spus si cred ca asa e mai corect Basescu e Boc. Guvernul Boc este cel mai prost guvern ce l-a avut vreodata Romania! Incompetenti, hoti si prosti! Au distrus o intreaga tara, sfideaza legile, morala si bunul simt. Guvernul Boc si mai ales primul ministru reprezinta o culme a incompetentei si impotentei intelectuale, fiind principalul vinovat pentru dezastrul in care se afla Romania - daca excludem vina celui care de fapt conduce discretional tara, asa numitul presedinte al (unei parti a) Romaniei.Este inadmisibil ca toata tara sa fie fortata sa plateasca factura celei mai proaste guvernari in timp ce acest executiv marioneta ramane la butoane, pentru a continua dezastrul. Domnule Boc chiar nu realizezi ca esti jalnic, ca ai dus tara asta de ripa,ca protejezi gastile PDL-liste, ca ai ajuns pe cea mai joasa treapta de servilism,ca-i sacrifici pe romanii de care vorbesti zilnic pentru a-i satisface poftele idioate ale marelui ginditor , ca-ti faci de ris familia si parintii. Ne ajunge.....este prea mult cat poate duce un om normal....voi nu sunteti normali si nu aveti cum sa intelegeti. Lasati-ne si nu mai sperati ca ve-ti mai fi la putere.Daca nu reusim sa scapam de acesti  incapabili si dispretuitori ai natiunii romane nu vom reusi nimic sa facem.Mai departe nu mai scriu ...cuvintele sunt de prisos...

 Inchei cu Trebuie Sa Traiesc.
gabriella.

miercuri, 27 aprilie 2011

Romania trezeste-te...

    Astazi domnul Boc a facut o vizita in Rm Vilcea unde a fost huiduit de populatie. Protestatarul  vizibil enervat ia spus lui Boc "sa va fie rusine ,va-ti batut joc de popor "...iar micul Boc l-a intrebat daca este membru de partid. Se pare ca nu mai este suficient buletinul,mai nou trebuie sa ai carnet de partid ca sa dovedesti ca esti roman. De regulă, de Sărbători, pană si cei mai  cinici guvernanti lasă poporului o făramă de liniste si de sperantă dar nu este cazul echipei Boc-Udrea-Basescu.  In primul rind Boc trebuie sa plece,nu mai este credibil pentru ca a tot mintit si acum acest lucru se intoarce impotriva lui. Un premier credibil,poate sa iasa in fata multimii si sa spuna ideile sale, fara sa fie huiduit sau ridiculizat. Boc a negat criza in 2009 ca sa poata cheltui in prostie pentru realegerea lui Basescu. A dat legi si ordonante de guvern absurde care au blocat economia. In loc sa scada coruptia si sa aduca bani la buget a sustinut-o. Tot ne spune acest Boc ca economia a inceput sa creasca...m-am uitat si eu pe fereastra  si am vazut ceva...urcand spre cer si m-am intrebat : "ce-o fi, oare" ? cand colo, ce sa vezi ? Era economia Romaniei, care urca, urca, ...pana nu s-a mai vazut nimic din ea....Ce rusine...Urat din partea cetateanului roman revoltat,  de la Vilcea sa-l deranjeze pe marele Boc .Acest om mic a facut totul la nivelul lui, a luat traista lui Basescu si a inceput sa adune cu ambele maini banii din buzunarele romanilor. Cam la asta s-a redus toata activitatea lui in fruntea Guvernului Basescu si pentru asta merita sa plece de la guvernare.
Sa le fie rusine. A votat lumea oferindu-le toata increderea. Acum vor sa le oferim si veniturile noastre. Batranii care au muncit o viata intreaga care au contribuit cu bani catre stat acum sunt jefuiti si lasati sa traiasca in mizerie iar tinerii someri cu studii isi cauta loc de munca in strainatate caci in Romania nu e loc pentru ei. Sa le fie rusine: niste mincinosi si niste incompetenti! Din pacate o ducem din ce in ce mai rau iar unii isi merita soarta pentru ca au votat in cunostiinta de cauza. Ce as mai putea spune , cand este vorba de impotenta intelectuala cand cei care ne conduc sunt alesi pe linie de partid, dupa criterii care nu au nici cea mai mica urma de competenta ,unde nepotismul si slugarnicia sunt la ele acasa. Imi vine sa strig in gura mare ...Romania trezeste-te...Cat timp le mai bagam in buzunar de buna voie , taxe si impozite ? Cat timp ne mai lasam umiliti!  Refuz sa cred ca noi romanii nu suntem uniti...incredibil de adevarat unde ne-a adus dupa 20 de ani ,incompetenta ...cred ca ar trebui ca Imnul Romaniei sa fie cantat la fiecare aparitie a guvernantilor,poate vor intelege si ei ceva.
Inchei cu Trebuie Sa Traiesc.
gabriella.

marți, 26 aprilie 2011

Sursa de lumina

   
Mi-am dat seama ca am prieteni adevarati langa mine,trebuie doar sa privesc atenta si sa nu fiu orbita de suparare...se mai intampla sa uiti si ce zi e azi... Prietenul adevărat e cel care nu te judecă,e cel care e alături de tine în cele mai bune momente şi în cele mai oribile coşmaruri,e acel care atunci când eşti trist, ştie să-ţi facă lacrimile să sece. Prietenul adevărat e acela care ştie să ierte, dar şi să ceară iertare ,e cel ce nu te abandonează niciodata ,e acela care-ţi spune adevărul indiferent cât de dur ar fi, pentru că urmează să te vindece şi să-ţi dea umărul sau. Eu cred ca prietenia  adevarata este acea prietenie care trece proba timpului, si rezista.Necazuri, probleme, boala, greutati, prietenii adevarati iti sint alaturi si te ajuta dezinteresat. Este adevarat ca in prietenia adevarata nu trebuie sa existe cantar.
Prietenul adevarat este langa tine indiferent de situatie, e acolo si uneori te cunoaste mai bine decat te cunosti tu, e sprijinul, bucuria, haina ta de vreme buna si rea...e special si mai special decat atat este ca si tu poti fi acelasi lucru pentru el...nu te judeca, nu te acuza desi uneori te mai trage de maneca ca ai luat-o razna...e ceva deosebit...da.  Eu astazi  am realizat ca am  cativa prieteni adevarati...si am un sentiment ciudat pentru ca ma simt bogata cu astfel de oameni in jurul meu. Exista...prieteni adevarati... exista,si sunt o comoara care greu se gaseste,acesta te vede ca o sursa de lumina,caci ii luminezi sufletul...Si pentru mine cea mai de pret comoara este prietenia, adica aceasta sursa de lumina.
 Inchei cu Trebuie Sa Traiesc.
gabriella.

sâmbătă, 23 aprilie 2011

Un prieten special.

   

Am primit o felicitare onlaine care imi este foarte draga si imi aduce aminte de prietenul meu virtual
copilul-diminetii.Astazi am scris de mai multe ori pe blog si este pentru prima data cind ii simt lipsa deoarece abia terminam  de scris si imediat comenta. Spun asta pentru ca prietenul meu virtual este in vacanta de Pasti. Cu ocazia asta doresc sa-i transmit multa sanatate,noroc,fericire,putere de munca pentru ca are un drum lung de parcurs in viata.


Sfintele Sarbatori de Paste sa-ti aduca armonie, caldura sufleteasca si implinire! Bucura-te alaturi de cei dragi! PASTE FERICIT !
 Inchei cu Trebuie Sa Traiesc.
gabriella.

HRISTOS A INVIAT!

  
La nasterea Domnului Iisus, doresc sa va patrunda in suflet Lumina Sfanta a Invierii, a pacii si a dragostei. Lumina si caldura Pastelui sa va incalzeasca sufletele, sa va lumineze mintile, sa va deschida inimile spre iubire, credinta, iertare.
Sa fim mai buni, sa ne bucuram din plin de frumusetea tuturor lucrurilor care ne inconjoara si sa daruim iubire celor dragi.

Bucuria vine din lucruri marunte, Linistea vine din suflet, Caldura sarbatorilor vine din inima , Lumina divina se revarsa in ziua de Paste.


Lumina Pascala prin miracolul ei sa aduca in sufletele noastre liniste, impacare, iubire mai multa, o primavara deosebita ! Sanatate familiilor noastre, mult noroc in tot si toate ! Dumnezeu sa va dea iubirea si binecuvantarea lui!
Hristos a inviat !



Dumnezeu sa va dea un curcubeu la fiecare furtuna, un zambet la fiecare lacrima, o promisiune la fiecare grija, o binecuvantare la fiecare pas.

Sunt momente cand ne amintim cu mult drag de oamenii deosebiti din viata noastra.Si atunci multumim Domnului ca ei exista.
 Iubeste, iarta cum numai Hristos te-a invata
Crede si uita tot ce-ai indurat.
Hristos ti-e lumina, caci El te-a creat.
Sa nu uitam, numai Hristos ne-a salvat.

HRISTOS A INVIAT!  


... si de va fi sa vina Isus
Din ceruri inapoi la noi,
E semn c-a inviat credinta
C-a inviat cei bun in noi.
Paste fericit!


Inchei cu Trebuie Sa Traiesc.
gabriella.

Fericirea are chipul tau

  
Pentru a fi fericiti nu depinde decat de noi pentru ca nimeni si nimic nu ne sta in cale. Fiecare dintre noi este inzestrat cu un talent...totul este sa-l descoperim si sa il punem in valoare apoi sigur fericirea va veni peste noi. Nu trebuie decit  sa ne descoperim calitatile si sa aprindem lumina din sufletul nostru. De exemplu eu acum sunt fericita aici pe blog pentru ca sunt cu voi...fericirea pentru mine poate fi si un minut...si pentru toata viata. Fericirea este ceva sublim,foarte frumos...este ca un fluture care se perinda pe deasupra firelor de iarba si a florilor intr-o dimineata de vara. Trebuie sa lasam fericirea sa vina si sa plece exact ca un fluture.Cind vine,ar trebui sa ne bucuram de ea si sa nu incercam sa ne tinem de ea...si cand pleaca,ar trebui sa o privim indepartindu-se linistit...pentru ca fericirea se va intoarce din noi. Trebuie sa lasam frumusetea ei sa vina si sa plece...sa ne bucuram de ea exact cat dureaza.Cred ca fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata...dar pentru cautarea ei merita sa alergi toata viata.
Pentru ca astazi este ziua sotului meu George pe langa urarile de sanatate,bucurie,fericire eu ii doresc din inima un sincer La Multi Ani. Acest videoclip si postarea de pe blog sunt dedicate lui pentru ca merita,a fost alaturi de mine in clipele dificile din viata mea si o viata de om am fost sprijin unul pentru altul.Nu stiu daca o sa citeasca vreodata,el nu prea este pasionat de bloguri,site,dar in schimb ii place sa ii povestesc despre ce scriu prietenii mei virtuali.Va doresc la toti un Paste Fericit,cu sanatate,si cu multa lumina in suflet.
 Inchei cu Trebuie Sa Traiesc.
gabriella.

vineri, 22 aprilie 2011

Viata...sau vis.

 
Ce frumoasa ar fi viata fara dezamagiri, fara suferinta si fara deziluzii...dar daca ar fi asa nu s-ar mai numi viata...cred ca s-ar numi vis,pentru ca ne place sa visam deoarece in vis totul este posibil,el ne permite sa fim ce vrem. Dar cand deschidem ochii,totul se naruie,visele se sparg de geamul realitatii atit de crude,iar dorintele se spulbera si se risipesc. Cam asta este realitatea  pe care o traim astazi...si ne doare pentru ca suntem oameni si avem suflet. De ceva timp spun si chiar simt acest lucru ca am obosit,ieri cu inmormintarea astazi cu pregatirile de Pasti...dar nu ma pot abtine sa tin legatura cu voi dragii mei prieteni. Liniştea... colacul acela de salvare pe care îl căutăm din când în când, mai ales atunci când stresul atinge cote mai înalte decât valurile mării înfuriate...ce bine ar fi sa poti cumpara linistea...Ce nu se cumpără? Ce nu se vinde?  Astazi pina si sufletele ajung de vinzare...

Inchei cu Trebuie Sa Traiesc.
gabriella.

joi, 21 aprilie 2011

Pentru toti prietenii mei.


   
Invierea este un act divin. Sarbatoarea Sfintei Invieri a Domnului sa reverse asupra voastra sanatate,fericire,lumina in suflet,belsug si bucurii.
Iar lumina din noaptea sfintei Invieri sa va incalzeasca sufletele si sa va insoteasca pasii pe drumul vietii.
Bucuria...vine din lucruri marunte.
Linistea si caldura vine din sufletele voastre.

Lumina in suflete, Speranta in ganduri, Bucurie in inima. Sarbatori fericite tuturor!
 Inchei cu Trebuie Sa Traiesc.
gabriella.

Alegem cum sa traim.

 
Viata este un amalgam de trairi, si sentimente…este un vis nesfarsit, sau o imensa calatorie…trecem prin viata si mai avem nevoie de alte zeci de vieti pentru a descoperi adevaratul sens si scop .Viata este un test dat de Dumnezeu fiecaruia dintre noi pentru ca in viata sa invatam sa iubim,sa respectam,sa traim clipe pe care trebuie sa reusim sa le stapanim .Atunci cand trec prim momente grele ma gandesc ca Dumnezeu nu-mi da mai mult cat pot duce si ca maine este o alta zi in care voi ride.Viata asta a noastra este dura si sunt de parere ca viata si destinul ni-l facem noi singuri.Fiecare traieste pe acest pamant asa cum hotaraste el.Noi suntem singurii responsabili sa alegem cum sa traim. Si daca stau bine sa ma gandesc pot spune ca inveti sa te  bucuri de viata abia dupa ce i-ti da citeva palme si te face sa o iei de capat. Asteptarea asta..nici nu stiu ce astept,dar sunt sigura ca astept ceva..asteptam azi,ziua de maine dar stiti ceva? nu faceam nimic azi ca ziua de maine sa fie altfel si din nou planuri si vise si din nou asteptare ca maine sa nu o luam de la capat din nou. Cam asa suna anumite perioade din viata..si e trist pentru ca ne pierdem vremea cam degeaba,in loc sa ne bucuram de ceea ce aveam sau ni se ofera. Stiu,e greu sa nu ai vise,sa nu-ti faci planuri dar ce rost au toate astea daca uneori trebuie sa astepti mult prea mult ca sa le vezi si indeplinite. Pana la urma o singura viata avem bune ,cu rele e viata noastra  si trebuie traita.Sunt convinsa ca toti am trecut,trecem sau vom trece prin momente grele in viata dar trebuie sa fim optimisti si sa avem incredere in noi ...

Inchei cu Trebuie Sa Traiesc.
gabriella.

miercuri, 20 aprilie 2011

Viata merge mai departe.

  
Este ora 24 si 30 minute iar eu nu pot sa dorm,sunt obosita,somnul nu se lipeste de mine asa ca ma ridic din pat si merg la calculator. Astazi a fost o zi ingrozitoare si obositoare pentru mine,am alergat dupa ultimele cumparaturi prin oras,am platit facturi,iar pe ultima suta de metri am primit telefon de la spital ca socrul meu a murit.Am ajuns cu sotul meu acasa si am facut planul pentru alte alergaturi cu masina prin oras...vorbeste cu firma de funerarii,mergi la medicul de familie,scoate-l din spital ,vorbeste cu popa si asa mai departe.Cred ca am obosit...si acesta oboseala persista de  patru luni de cand a fost acest  om bolnav. Oricum de morti numai de bine...asa se spune.Mereu am spus ca va muri in acesta saptamina inainte de Pasti,dar ar mei nu m-au crezut sau nu au vrut,cu toate ca sint constienti ca atunci cand am spus ceva ...asa a fost. Ma rog,asta-i alta poveste poate am sa  scriu altadata despre diverse intimplari de acest gen. Stiu ca am puterea de a nu cadea in latura pesimista pentru ca nu este stilul meu,asa ca din punctul meu de vedere a-ti trai viata inseamna a fi constient de fiecare clipa pe care o traiesti in prezent,oricat de simpla ar parea ea...sa simti...sa stii sa vezi frumusetea vietii,diversivitatea existentei,a sunetelor,a sentimentelor...a culorilor.Daca stii sa traiesti,sa pretuiesti si cel mai simplu moment pina sa simti nevoia sa-i multumesti lui Dumnezeu ca ai avut sansa sa traiesti...atunci poti spune ca-ti traiesti viata din plin. Din nefericire ...unii nu au stiut sa traiasca viata  frumos  cu demnitate sau poate asa au gandit ca este bine.

Inchei cu Trebuie Sa Traiesc.
gabriella.

luni, 18 aprilie 2011

Si asa a fost.

 
Zilnic traiesc aceasi viata...doar ca pierd cate ceva.Daca a trecut o zi in care nu am zambit,sigur am pierdut ceva...dar nu conteaza,de astazi voi zambi tot timpul pentru a nu mai pierde ceva. Stateam astazi si ma gandeam,asta dupa ce ma contactase o doamna care are cancer si m-a rugat sa-i fac legatura cu doctorii mei, oare cate ore,zile am plins in acele patru luni...oare mi le va da cineva inapoi?
Si am gasit tot eu raspunsul pentru ca sunt o femeie realista...nu, nu le primesc inapoi ca sa ma bucur de ele...dar atunci am fost trista,dar am castigat iar acum pot sa spun ca merg mai departe.Am avut perioade cand simteam nevoia sa fiu singura...sa fiu eu doar cu gandurile mele, sa ma gandesc la tot ce mi se intimpla.Oricum atunci am inteles ca totul depinde de mine,ca trebuie sa am incredere in mine,sa depasesc momentul si sa visez la zile mai bune...si asa a fost.

Inchei cu Trebuie Sa Traiesc.
gabriella.

duminică, 17 aprilie 2011

TOATE FLORILE DIN LUME-pentru prietenii mei virtuali.

   
Prietenia virtuala este singura metoda a tehnicii si a vitezei de a suspenda distantele. Am prieteni virtuali in care am incredere,pentru mine sint oameni minunati,de buna calitate si cu mult suflet. Prietenia virtuala  nu este altceva decit prietenie pentru ca vorbesc mai deschis,ma inteleg mult mai bine,citesc cu atentie postarile si incerc sa aflu ce este in acel moment in sufletul autorului. Cand te atasezi de cineva chiar si prin comentarii...se simte ce fel de om este. Pot spune ca imi pasa de prietenii mei si sint alaturi de ei prin starile prin care trec.Am prieteni virtuali pe care-i iubesc din tot sufletul,pentru mine aceasta prietenie are mare valoare pentru ca stiu si am capacitatea sa-mi aleg prietenii. Voi...prietenii mei virtuali,toti imi sinteti dragi si va simt alaturi de inima mea,am stiut cand v-am ales...ca voi gasi ce caut...adica sinceritate,bun simt si seriozitate. Citeodata pot percepe mai bine pe un om dupa modul in care  scrie,dupa reactii si cu siguranta i-l evaluezi mai bine in momentul in care nu ai in vedere haina fizica. Am gasit prin intermediul  blogului persoane care vorbesc,scriu si probabil gandesc ca mine. Pe unii i-am adaugat in lista mea de prieteni pentru ca i-mi face placere sa-i citesc. Ei sunt prietenii mei  care ii pot descrie ca fiind sinceri,prietenosi ,integri si generosi. Primul meu prieten virtual si de care m-am legat sufleteste este http://copilul-diminetii.blogspot.com/ ,un tinar minunat care gandeste matur si care este cititorul meu fidel,apoi am intilnit o doamna minunata ,cu multa noblete Ryanna http://ryana-atalltimes-ryana.blogspot.com/,apoi pot  enumera pe pe minunatul Dan care-i citesc cu drag poeziile http://dmd-suflet.blogspot.com/,apoi pe sufletistul si realistul Ady cu adresa http://secreteledinnoi.blogspot.com/,urmeaza  Maria care a trecut prin aceasi suferinta ca mine si a facut un blog despre informarea cu privire la cancer http://meg55-miannadraguta.blogspot.com/,apoi mariette care ma incanta cu retetele ei  http://carteacuretete.blogspot.com/,
 Nu pot sa-l uit nici pe Rafael cu adresa http://rafaelsecret.blogspot.com/,la fel un tinar serios si de la care primesc comentarii venite din inima,nici pe Oana nu am uitat-o cu adresa http://convietuire.wordpress.com/,    pe C.L.M. cu adresa http://crazy-in-loveee.blogspot.com/,si mai sint.
 Da, ei sint adevaratii mei prieteni virtuali pe care ii respect si ma mandresc cu ei.

Inchei cu Trebuie Sa Traiesc.
gabriella.

sâmbătă, 16 aprilie 2011

Viata este a luptatorilor.

 

Nimic nu este imposibil in viata ci extraordinar de greu de obtinut,trebuie sa vrei si pentru asta trebuie sa-ti doresti ceva. Viata este data sa fie a luptatorilor,a celor care vor sa tina piept,dar pentru asta trebuie sa fi in orice moment optimist. Un om care gandeste negativ niciodata nu va castiga o batalie. Cind scriu despre viata si chiar despre optimism pentru mine este foarte usor,ca ma simt  fericita ca am scapat de boala si sint sanatoasa,ca am o familie care ar face orice pentru mine. Dar cum ramine cu acei oameni tristi de pe strada ? Cum sa le spun eu sa fie optimisti si sa aiba incredere in ei ? Cum sa zimbeasca cand traiesc din salarii si pensii mizere ? Cum sa aiba incredere in ei sau sa fie veseli cind intra in magazine si nu au bani de o paine...Cum sa fie optimisti cand nu au bani de medicamente. Eu personal ma simt vinovata fata de acesti oameni pentru faptul ca eu nu duc lipsa de nimic,desi totul este obtinut prin multe sacrificii si multa munca. Da...eu sunt optimista si zimbesc vietii pentru ca intotdeauna am privit partea plina a paharului si am incredere in mine.
  Inchei cu Trebuie Sa Traiesc.
  gabriella.                                    

vineri, 15 aprilie 2011

Totul sau nimic...



Nu o sa stim niciodata ce ne ofera viata daca nu lasam usa deschisa si chiar daca acea usa este inchisa...se deschide o fereastra prin care trebuie sa sari...Acesta fereastra se deschide exact cand nu te astepti. Mereu am spus va viata este o lupta continua si daca ai pentru ce sa lupti...nu ti se pare asa de greu. Atita timp cat ai viata,ai mereu sansa sa o iei de la capat ori de cate ori vrei sau esti in stare. Cand ai alaturi de tine oameni pe care-i iubesti totul este simplu...cand ai  langa tine oameni care te iubesc totul este posibil. Mereu trebuie sa o luam de la capat  sa ne cautam prieteni,sa zambim,sa invatam ce este bine si ce este rau. Cateodata spunem ca vrem de la viata...totul sau nimic...nu putem sa avem nimic...pentru ca avem viata care inseamna totul,dar noi parca suntem orbi si nu stim sa apreciem asta.

gabriella.

joi, 14 aprilie 2011

Viata este o frumusete.

  
Viata este foarte frumoasa...depinde de noi daca vrem sa ramana asa ,sau daca ne-o irosim. Ar trebui sa ne multumin cu ce putem realiza singuri. Important in viata este sa avem si sa daruim iubire... sa iubim tot ce este frumos. Toti oamenii au nevioe de iubire numai ca uitam sa iubim. Tot ce m-a motiveaza in viata este insusi...viata mea, faptul ca am invins boala,ca traiesc si sant sanatoasa imi da  o forta mare sa inving absolut totul ,sa merg mai departe si sa nu renunt la nimic din ceea ce-mi doresc. Viata si sanatatea mea sunt  doua obiective importante de a-mi ajuta familia,da o iubi si de a merge  cu putere mai departe. Viata  este unica...de aceea trebuie luata in serios...viata este  o frumusete  care trebuie admirata si pretuita...viata este un mister pe care fiecare trebuie sa-l deslusim.
Inchei cu Trebuie Sa Traiesc.
gabriella.

miercuri, 13 aprilie 2011

Sunt ochi care vindeca suflete.

  
Se spune ca ochii sunt oglinda sufletului si ca privirea unei persoane arata multe despre ea, poate ca vorbele nu spun intotdeauna ce simtim,dar ochii ne tradeaza starea noastra interioara,ei transmit emotii ,trairi...iubire...ura...bucurie...tristete. Nu  suport oamenii care nu ma privesc in ochi...imi place contactul vizual si de aceea am privit intotdeauna oamenii in ochi,pentru ca eu personal nu am nimic de ascuns.Cind am avut ceva de spus,am privit omul in ochi si am spus ceea ce gindesc. Stiu ca nu e bine sa spui mereu ceea ce gindesti,pentru unii adevarul doare sau nu este de suportat,sau efectiv nu doreste sa il afle. Poti sa minti o persoana prin cuvinte,dar niciodata prin priviri,pentru ca privirea te tradeaza. Cu ochii vedem  anumite lucruri atunci cand suntem pregatiti sa le vedem si nu mai vedem lucrurile care dorim sa le uitam.Sunt ochi care vindeca suflete...ochi care mangaie...ochi care cheama...ochi care pling...ochi care rid.
Inchei cu Trebuie Sa Traiesc.
gabriella.

Fiecare stie sa respire...viata.

   
Viata este ca un foc mistuitor pentru ca putem incalzi cu sufletul nostru pe cei din jur. Fiecare dintre noi a lacrimat,a suspinat,a ris,a avut dureri ,deceptii,necazuri dar fiecare stie sa respire...viata...care este unica sansa pe care unii o inalta si o pretuiesc...iar altii o ignora. Eu cred ca viata noastra depinde  de sansele pe care le avem si asta depinde si de noroc...chiar si faptul de a trai mai departe este un succes. Daca hotarim sa o facem mai frumoasa...sigur vom avea o viata frumoasa,daca nu...nu putem invinui pe nimeni.
Inchei cu Trebuie Sa Traiesc.
gabriella.

luni, 11 aprilie 2011

Este ca o ...stea.

  
Se spune ca fiecare avem un inger pazitor care ne vegheaza. Eu sigur am un inger care tot timpul se afla langa mine...care ma aude,ma priveste si probabil imi zimbeste. Acest inger a stat si inca mai sta in spatele meu...in clipele cele mai grele din viata mea si el nu m-a tradat niciodata. El exista pentru ca de nenumarate ori a luat asupra lui tristetea,durerea,amaraciunea chiar si nefericirea. Ma intreb oare este corect ? Ei nu au nevoie de fericire...de iubire. Mie mi sa intimplat sa ies din situatii foarte grele,am trecut prin trei operatii in decurs de un an. Rational nu aveam nici o solutie si totusi ingerul meu pazitor m-a vegheat...ingerul meu pazitor este...Tata...el este cateodata acolo sus pe cer...este ca o stea  pe care numai eu stiu s-o localizez si care se transforma in inger. Eu vreau sa cred ca exista pentru ca el mi-a dat siguranta si increderea in viata. De doua zile toate televiziunile vorbesc despre moartea suspecta a unui om de afaceri...care din intimplare, asa as vrea sa cred, se afla in locul in care a murit  tatal meu pe timpul regimului comunist. Este cam al treilea om care isi curma zilele  de la acea intimplare nefericita si mai este unul care este foarte bolnav. Sa aiba mustrari de constiinta?Nu stiu...Dumnezeu le aranjeaza pe toate...
Inchei cu Trebuie Sa Traiesc.
gabriella.

duminică, 10 aprilie 2011

Blog premiat de mariette.


Multumesc frumos prietenei mele virtuale  mariette (http://carteacuretete.blogspot.com/) pentru premiu. Multumesc tuturor  pentru bucuriile pe care le am in fiecare zi ,citesc cu placere toate blogurile la care m-am alaturat si imi place sa spun ca voi pentru mine santeti   adevaratii prieteni.
  Aceasta este adevarata prietenie.Intrucat consider foarte multe bloguri creative si interesante  imi este foarte greu sa aleg  10.
1. http://copilul-diminetii.blogspot.com/
2. http://ryana-atalltimes-ryana.blogspot.com/
3. http://meg55-miannadraguta.blogspot.com/
4. http://secreteledinnoi.blogspot.com/
5. http://crazy-in-loveee.blogspot.com/
6. http://dmd-suflet.blogspot.com/
7.  http://convietuire.wordpress.com/ 
8. http://visezdoarciocolata.blogspot.com/
9. http://lavii-osperanta.blogspot.com/ 
10.http://rafaelsecret.blogspot.com/ 


       Sunt inconjurata de ingeri iar eu ii numesc  PRIETENI.

Inchei cu Trebuie Sa Traiesc.
gabriella.

SANSA

 
Eu cred ca scopul meu in viata este sa aduc bucurii oamenilor,ador acest lucru si ma straduiesc din rasputeri.Nu sunt lucruri mari,sunt mici bucurii care strinse intr-un manunchi,valoreaza enorm. Imi place sa iubesc viata,am sa lupt pentru a ramine tare ca o stinca in incercarile ei dureroase...si am sa lupt pentru frumusetea pe care destinul mi-o ofera. Viata iti face fel de feste,te provoaca dar este ca un educator formidabil. Daca  in viata nu faci nimic dai vina pe destin...nu mai poti lupta cu viata si nu vrei sa inveti nimic de la ea. Se spune ca destinul ni-l  faurim fiecare dintre noi,farmecul vietii consta in faptul ca nu stim ce ne asteapta in clipa urmatoare,totul se poate schimba...desi ne place  sa traim cu ideea ca detinem controlul.
  Inchei cu Trebuie Sa Traiesc.
        gabriella.                                  

sâmbătă, 9 aprilie 2011

Suflet Pierdut

  

Ce este si viata asta...nu am stiut sa opresc nimic pentru mine,am daruit totul si in sufletul meu nu a mai ramas nimic...decat amar...e prea mult timp de cand ascund dureri surde in mine.Nu merita sa plingi pentru nimeni...si totusi pling pentru ca ma doare sufletul,iar lacrimile trebuie sa-mi unga sufletul. Intotdeauna viata mea  a fost si inca mai este ca o panza de paianjen in care se tes tot felul de evenimente placute sau neplacute,cu voia mea ...sau fara voia mea. Parca am obosit...am luptat prea mult sa ma realizez,apoi in ultimul timp cu cancerul.  Da ...cred ca am obosit. Parca nu mai am acea forta de a lupta. Ma simt bine in ultimul timp cu un zimbet dar si cu o lacrima,si dorinta  dar si chin...asa ma vad eu astazi...acum.Sunt momente in viata si noi nu suntem pregatiti pentru astfel de clipe...dar preferam sa ne mintim ca ne este bine.
                                                  
   Inchei cu Trebuie Sa Traiesc.
      gabriella.                              

vineri, 8 aprilie 2011

Cseke Attila-dauneaza grav sanatatii.

Zeci de bolnavi au fost scosi cu forta din spitale, având ochii în lacrimi şi plângându-se de condiţia gravă de sănătate în care se află. Guvernul a decis să reducă numărul unităţilor sanitare astfel încât asistenţa medicală să fie acordată unui număr din ce în ce mai restrâns de români. Doi oameni au murit  ieri in Romania chiar de ziua  Mondiala a Sanatatii in urma desfintarii spitalelor.Un barbat a decedat in Valcea, deoarece nu stia ca Spitalul Balcesti fusese desfiintat, alt caz a avut loc in Constanta, in drum spre spital.Cu aceasta ocazie a zilei sanatatii, ministrul ungur Cseke Attila, a transmis un mesaj tututor cadrelor medicale inclusiv celor ramasi pe dinafara.In acesta Zi speciala doresc sa-i asigur pe cetatenii acestei tari ca am convingerea ca reforma sistemului de Sanatate era necesara si nu va intarzia sa-si arate efectele atat de asteptate. Chiar daca in aceste zile am luat niste masuri nepopulare si grele, acestea erau necesare de mai mult timp pentru a eficientiza un sistem de Sanatate rigid si inchistat. Impreuna cu echipa din Ministerul Sanatatii si personalul medical vom face toate eforturile pentru a putea sa ne ducem la capat misiunea. increderea oamenilor este o piesa importanta in mecanismul reformelor si sper ca rasplata sa fie pe masura asteptarilor. Cu totii suntem constienti ca avem un sistem sanitar care trebuie reformat. Va invit sa facem acest lucru impreuna.
 Frumos discurs...dar vezi domnule ministru ungur...ca mor romanii care traiesc in acesta tara.
Ma intreb cum va reusi o populatie saracita intentionat de guvernarea portocalie al carui patron este Basescu si Boc sa supravietuiasca in aceste conditii cand spitalele sunt la sute de kilometri. Imi este rusine ca sunt romanca,pentru prima data am acest sentiment...si asta pentru ca nu suntem in stare sa fim demni,sa stim sa alegem atunci cind trebuie...imi este rusine ca sunt condusa de niste oameni care doresc exterminarea poporului roman.Poporul roman deja a fost insultat atita timp cit in fruntea ministerului sanatatii se afla ministru ungur. L-as intreba  pe marele Cseke Attila la el in zona de ce nu a desfintat spitale...Domnilor dati-va demisia si nu va mai tineti cu dintii de scaune ca suntem majoritatea romani...

  
Inchei cu Trebuie SA Traiesc.
gabriella.

Cartea Vietii.

 
O viata avem...ne mintim,ne amagim si tot platim.Am hotarit ca in lumea mea sa fie mult soare si multi oameni frumosi. In ultimul timp am ajuns sa-mi gasesc fericirea in orice lucru simplu de exemplu in rasaritul soarelui pentru ca imi dau seama cat efort ii trebuie soarelui pentru a se ridica pe cer si sa ne incalzeasca sufletele,sa ne lumineze viata si trairea noastra. As putea chiar sa-i multumesc...pentru ca sa chinuit atatea miliarde de ani sa ne incalzeasca cu razele lui. In viata sunt momente in care simti ca mori putin cite putin si asta pentru ca nimic nu se intimpla sa te faca sa plingi sau sa rizi...cred ca sunt niste goluri existentiale  care depind de noi daca le umplem sau nu.  Fiecare dintre noi ...eu...tu...altii...ne scriem Cartea Vietii cu fiecare zi traita...o adevarata carte la care sa lucram zi de zi,sa o facem cu mai mult gust si poate chiar mai fascinanta....sa nu ne fie lene sa traim pentru ca altii ar  da o secunda sa mai poata avea oxigen in tubul de reanimare.Si cand te gindesti ca timpul aluneca atat de usor,ca o apa curgatoare...ducem cu noi ziua si noaptea...si apare un alt maine...si ma intreb oare unde ne indreptam?
Poate spre acelasi gand...sa traim...sa lasam curat in urma noastra si cu toate astea sa ne prefacem zi de zi ca maine va fi si mai bine,sa visam la speranta care se agata de noi ca toate vin si pleaca,ca viata noastra este ca un specatacol trecator.
Inchei Cu Trebuie SA Traiesc.
gabriella.

joi, 7 aprilie 2011

Vreau sa traiesc viata mai incet.


Oare dece uitam sa fim fericiti pentru lucrurile mici,pentru zimbetul unui copil,pentru un rasarit de soare,pentru florile pe care le mangaiem si chiar si pentru o ploaie care ne racoreste si spala sufletul.Toate privite in ansamblu par lucruri mici dar minunate...si ne mai aducem aminte ca viata trece atit de repede...ca timpul nu se opreste in loc si nu se mai intoarce. Daca ma gandesc la viata mea,as vrea sa ma bucur de fiecare zi care trece,sa fiu constienta sa o pretuiesc in fiecare clipa,secunda...vreau sa traiesc viata mai incet sa inteleg ceva din ea si sa nu am impresia ca sa derulat ca un film prea repede.Astazi oamenii parca nu mai vad frumusetea vietii,toata ziua muncim,stam cu nasul in calculator,in carti, TV...si nu mai stim sa privim mai departe.
Inchei cu Trebuie Sa Traiesc.
gabriella.

miercuri, 6 aprilie 2011

Viata...o imensa lupta cu tine.

  
Viata este trecatoare...o stim cu totii si trebuie sa acceptam ideea. Dar viata nu inseamna numai bucurii si doar sa astepti sfirsitul ei cu mainile in san...ea nu inseamna numai dragoste ci si ura,nu este numai satisfactii,realizari...este o imensa lupta cu tine. Fiecare drum in viata are mai multe intersectii...depinde pe care il alegi. Traiesc intr-o lume in care totul se deruleaza rapid. Alerg mereu si nimeni nu ma opreste o clipa,si vad oameni  care nu mai cred in oameni. Traiesc vremuri ciudate si stranii,apar mereu evenimente care ma surprind,iar daca alerg in urma lor,citeodata chiar nu stiu de ce...cu ce urmari...sau cu ce pret.
Inchei cu Trebuie Sa Traiesc.
gabriella.

marți, 5 aprilie 2011

Privesc oamenii.

  
Toata viata lupti sa faci o scoala, sa ai un loc de munca bun, sa te autodepasesti, sa ai o familie, si toate acestea cu sacrificii multe. Si cand zici Doamne-ajuta, ca ai reusit sa urci muntele si sa ai satisfactii si realizari pe toate planurile, totul se naruieste in jurul tau. Ai un tel, ai vointa, faci eforturi, reusesti, esti fericit, dar ce folos? Unii sunt fericiti ca au o bucata de paine pe masa,altii au iahturi sau palate, si vor mai mult. Azi, nu mai inteleg nimic...Stateam astazi pe banca in fata blocului si priveam cum trece lumea...oameni suparati,stresati...unii mai incercau sa afiseze in coltul gurii un mic zambet,dar nu le prea reusea...erau toti oameni simpli,cu grija zilei de maine..se gandeau ca poate meritau o viata mai buna....ca poate au gresit cu ceva ...ca poate...cine stie...asa le este soarta.  Imi pare rau ca exista oameni necajiti, imi pare rau ca nu pot sa ii ajut,dar cel mai rau imi pare ca oamenii acestia sunt majoritari....si acestia sunt cei care considera viata un chin ,un calvar....ei sunt cei care seara, inainte de culcare, se roaga sa le fie scurtat acest chin intr-un fel sau altul....Acum imi dau seama ca viata inseamna pentru unii si suferinta.  Privesc  oamenii si parca ochii mei nu vor sa creada cat de mici sunt...atat de separati de realitatea rece ce  cu fiecare zi  trece , ii chinuie si mai mult...
Acesti oameni ce trec pe langa mine, ma studiaza cu privirea, si in cateva momente , ma uita, parca nici nu as fi fost acolo...toti au grijile lor apasatoare in lumea asta .
 Inchei cu Trebuie Sa Traiesc.
gabriella.

luni, 4 aprilie 2011

Putem lupta cu...viata.

  
Viata este un drum pe care mergi uneori cu pasi mici si nesiguri...se intimpla sa te ratacesti citeodata si sa mergi asa in nestire. In calatoria asta ai parte de multe furtuni dar si de zile senine. Viata este atit de scurta,cu emotii ,cu trairi,este plina de surprize si niciodata nu primim mai mult decit am putea duce.
Sigur este minunata viata... dar numai daca stii sa o traiesti...trebuie sa privim cu mintea,inima si sufletul la clipa de fata...la ziua de azi pentru ca maine nu stim daca va mai fi. Atita timp cit avem credinta putem lupta si cu...Viata.
Inchei cu Trebuie Sa Traiesc.
gabriella.

duminică, 3 aprilie 2011

Tatiana Stepa: Cantec pentru prieteni

   
„Dacă dragostea oferită ar fi suficientă pentru a învinge moartea, Tatiana Stepa ar fi trăit 100 de ani. A fost un om puternic, ce a ştiut să ia în glumă toate loviturile vieţii. A râs mereu de moarte şi, în final, moartea a râs de ea... Rămăsese o mână de om....”, sunt cuvintele, înecate de lacrimi, ale Mariei Gheorghiu, una dintre colegele de breaslă ale îndrăgitei artiste folk Tatiana Stepa.Artista a debutat în 1982 pe stadionul din Făgăraş, în „Cenaclul Flacăra”, cu melodia „Şi-am să-mi fac o doină”. După mai multe slujbe, printre care, timp de 11 ani lucrător în mina Lupeni şi apoi tehnoredactor, din anul 1996 până în prezent Tatiana Stepa a susţinut peste 1.000 de spectacole pe majoritatea scenelor marilor oraşe din România, Italia, Germania, Franţa, Republica Moldova, Bulgaria. A fost invitată anual la toate marile festivaluri de muzică folk din ţară („Om Bun”, „Folk you”, Sighişoara, Folkfest, Bistriţa, Alba- Iulia, Târgu Jiu, Baia Mare, Piatra Neamţ, Galaţi) şi la alte festivaluri concurs de muzică folk şi poezie. A compus atât pe versuri proprii, cât şi pe ale unor mari poeţi din literatura universală şi română.Suferea de ani mulţi de cancer, numai că lumea nu a ştiut.Ştia că are o luptă imensă cu boala, dar mereu îşi făcea planuri de viitor.(sursa evz.ro.)
 Tatiana Stepa s-a născut la Lupeni, Hunedoara, pe 21 aprilie 1963, fiind una din cele mai cunoscute cantautoare de muzică folk. După cursuri de vioară şi pian în copilărie, Tatiana Stepa debutează la "Cenaclul Flacăra", în 1989,  cu melodia "Şi-am să-mi fac o doină".  După ce activitatea de la  "Cenaclul Flacăra" a fost interzisă, a lucrat în mina Lupeni, apoi ca tehnoredactor de carte, la Bucureşti.
Ca apariţii discografice, cântăreaţa a lansat două albume si un dublu album, dar a participat şi la realizarea mai multor albume comune de muzică folk. În ultimii ani, Tatiana Stepa a participat la evenimente majore de muzică folk, printre care festivalul Om Bun, Folk You, Sighişioara şi Folkfest.La împlinirea a 25 de ani de carieră, Tatiana Stepa a lansat dublul CD aniversar "Copaci fără pădure".Tatiana Stepa a fost o voce unica,am admitat-o,i-am cintat cintecele in facultate,am iubit-o,si am suferit alaturi de ea.Tatiana Stepa a murit pe 07-08-2009 de cancer de col uterin la numai 46 de ani.Muzica ei a fost, este si va ramane frumoasa.


Dumnezeu sa te ajute sa ne veghezi din ceruri.Ramas bun Tatiana.
Inchei cu Trebuie Sa Traiesc.
gabriella.

Indiferent ce ne ofera viata.

  
Unul dintre cele mai importante daruri care ne-au fost date pe acest pamint este...uitarea.Fiecare persoana draga are un loc special in inima noastra. Uitarea nu le va lua locul niciodata.  Daca nu am putea uita...nici nu am putea trai. Toate amintirile le punem intr-un sertaras al creierului nostru si la cate o curatenie,le scoatem,le mai stergem de praful uitarii,retraim clipele frumoase,apoi mergem mai departe. Cea mai profunda si frumoasa traire este si misterul pentru ca doar viata pe care o traim pentru altii este o viata ce merita traita. Sa incercam sa traim frumos... atita timp cit mai avem o singura viata  si care acesta viata trebuie traita din plin,doar facand ce simtim daruind cit mai multa dragoste celor pe care ii iubim. In viata nu trebuie sa-ti pierzi vremea cautind raspunsuri imposibile ci este preferabil sa-ti formulezi intrebarile. Indiferent ce ne ofera viata,noi trebuie sa traim mai departe cu bune si cu rele.
Inchei cu Trebuie Sa Traiesc.
gabriella.