Totalul afișărilor de pagină

marți, 21 august 2012

Singura mea avere Romania...

      
Spuneţi-mi, n-aţi văzut cumva o ţară? Am fost plecat doar patru ani pe-afară; Azi am venit şi-o caut cu ardoare, Dar n-o găsesc şi-n suflet rău mă doare. 
O caut peste tot, am fost şi-n sate, Ogoare plâng în buruieni lăsate, Înspre păduri, potecile uitate M-au rătăcit într-un pustiu de cioate. 
Acasă poarta nu e zăvorâtă, Căci mama tot mai iese şi se uită; Atâta dor i-a mai rămas pe lume, Feciorii să-i mai strige iar pe nume.
Moşneagul iese-n cale şi-o întreabă: “Vine? La anul, cred, acu-i la treabă, La noi în ţară-i multă sărăcie. Ştiu ei - că de-or veni, la ce să vie?!”
Spuneţi-mi, n-aţi văzut cumva o ţară, Cântată de poeţi odinioară, Cu ochi de cer şi plină de verdeaţă? Am fost şi-am căutat-o şi la piaţă.
Acolo nu era, de bună seamă, Că prea o înjurau români de mamă; Harbuzul, pătrunjelul, biata prună, Erau culese, parcă, de pe Lună!
 Chiar, voi n-aţi văzut, pe jos, o ţară, Călcată în picioare şi murdară? Ce-aveţi cu ea? Nimica nu vă cere, Eu o declar… singura mea avere…
poezie scrisa de  George de Podoleni.
 de   George de Podoleni. sursa : http://gandeste.org/puncte-de-vedere/singura-mea-avere-romania/23397          Inchei cu Trebuie sa Traiesc. gabriella.

Un comentariu:

  1. frumoasa rau romania...am fost pe autostrada noua A2 care sa construit de la cernavoda pana la constanta..incredibil cat de frumos este prin romania..si noi o vindem ca prostiiiiiiii si multe alte locuri care nu sau descoperit...mai frmoase sau la fel de frumose...

    RăspundețiȘtergere