Totalul afișărilor de pagină

marți, 14 august 2012

Viata noastra este in mana lor...

Salariile unor judecatori de la Curtea Constitutionala din Romania (CCR) s-au dublat anul trecut!
In doar un an, salariul judecatoarei Iulia Motoc a urcat de la 5.000 de lei pe luna in 2010, pana la 12.000 de lei pe luna in 2011.
Si nu este singura judecatoare din cadrul celei mai mai inalte institutii juridice, care s-a bucurat de un avans salarial extrem de consistent in ultimul an.
Salarii
Econtext va arata cum au evoluat salariile celor noua judecatori de la Curtea Constitutonala. Este vorba despre salariul mediu net, iar datele se refera la anul trecut. Datele au fost extrase din declaratiile acestora de avere.
Econtext nu este la prima analiza asupra Curtii Constitutionale. Recent, am realizat o radiografie maraton, pentru a vedea de „partea” cui a fost CCR in ultimii ani, de partea lui Traian Basescu si PDL sau de partea USL (click AICI pentru a vedea spre ce tabara inclina CCR balanta).
De asemenea, salariile judecatorilor de la Curtile de Apel din fiecare judet au fost un alt subiect tratat pe larg de publicatia noastra (vezi AICI cat castiga sefii tribunalelor din fiecare judet al tarii). Chiar si masinile acestora au fost prezentate (afla ce *masini conduc judecatorii*).
Cresteri/scaderi
Dupa cum spuneam, din cei noua judecatori, unora le-au crescut considerabil salariile. Pe ansamblu, acum nu mai exista judecator la CCR care sa aiba salariu lunar sub 10.000 de lei pe luna. In 2010, doi din cei noua judecatori aveau salarii cu mult sub acest prag de zece mii de lei pe luna. Acum aceasta situatie s-a ‚remediat’.
Dar nu este totul chiar atat de roz. Sunt si judecatori carora le-au scazut salariale. De altfel, cei mai multi judecatori s-au confruntat cu reduceri salariale.
Totusi, aceste reduceri nu se compara deloc cu amploarea cresterilor. Daca cel mai mare avans a fost de 7.000 de lei pe luna, la polul opus, cea mai mare scadere a fost de 2.535 lei.
Iar cel care s-a vazut nevoit sa renunte la aceasta suma este chiar Augustin Zegrean, presedintele Curtii Constitutionale. In 2010, salariul sau lunar se ridica la 18.696 lei, pentru ca anul trecut sa ia in mana 16.161 de lei. Cu 2.535 de lei mai putin.

Dar iata cu cat au crescut/scazut salariile tuturor judecatorilor de la CURTEA CONSTITUTIONALA:
  


sursa :econtext.ro de Florin Zaharia.
 3899-curtea constitutionala1

Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.


  

3 comentarii:

  1. Aniela Deby...asa este,am impresia ca in Romania se instaureaza dictatura...parca nu mai este condusa de Guvern,Parlament ci de DNA,Procuratura si de cetateanul din garaj.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici Ceausescu nu a putut face singur ce a facut, au existat si aplaudacii. Am crezut ca era un singur Iuda, la noi e pepiniera.

    RăspundețiȘtergere