Totalul afișărilor de pagină

luni, 31 martie 2014

Viata merge inainte...

"Ce e viata omului...azi esti si suferi din anumite motive, dar viata merge inainte apoi intr-o secunda poti sa nu mai fii si sufera altii de disparitia ta, dar ...viata merge inainte...paradoxal....nu se tine cont de nimic si fiecare se minte ca ba aici va fi mai bine ba dupa plecarea in cer se va schimba....si uite asa traim si murim mintindu-ne."

Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

duminică, 30 martie 2014

Viața uneori doar ne amăgește...

Viața uneori doar ne amăgește cu iluzii și atunci ajungem să trăim sub povara lui ,,parcă''. Oamenii în care credeam, poveștile la care speram, lucrurile care păreau că se vor întâmpla se duc deodată,fără să știm încotro... Iar noi purtăm pe buze un mare ,,Parcă'' de teamă să nu avem certitudinea că ne-am înșelat sau că am fost înșelați.Asa e viata...trebuie sa traim diverse momente.


Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

sâmbătă, 29 martie 2014

Niciodata...

Niciodata nu vei reusi sa faci inima sa taca,si chiar daca te prefaci ca nu asculti ce spune ,ea va sta in pieptul tau repetand tot ce crede despre viata si lume.Nimeni nu reuseste sa fuga de propia inima.De aceea este bine sa asculti ceea ce spune.

Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

vineri, 28 martie 2014

Îți poți reduce viața la o valiză...


"Îți poți reduce viața la o valiză, dacă te afli într-o situație disperată. Întreabă-te care sunt lucrurile de care ai într-adevăr nevoie și vei vedea că nu sunt cele pe care ți le-ai imagina - vei da ușor la o parte lucrurile neterminate și chitanțele, și calendarul zilnic, pentru a face loc unei pijamale de flanelă, pe care o porți când plouă; și pietrei pe care ți-a dăruit-o copilul tău, în formă de inimă; și cărții cu coperte uzate la care te întorci în fiecare aprilie, pentru că este ceea ce citeai când te-ai îndrăgostit prima oară. Se dovedește că importante nu sunt bunurile acumulate, ci acele câteva obiecte pe care le poți duce cu tine." -Jodi Picoult -în Dispariții-
   
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

joi, 27 martie 2014

Adevarata putere....

Atunci cand m-au ranit, am stiut sa iert.Atunci cand am vazut ca nu mai am nici o sansa ,am  stiut sa renunt.
Atunci cand am vazut ca nu mai am loc in viata cuiva,am stiut sa plec.Atunci cand am cazut am asteptat sa treaca furtuna si apoi m-am ridicat.Atunci cand m-a durut nu mi-a fost rusine sa plang si mereu am stiut sa fiu sincera cu mine si cu cei din jur.Multi au numit asta sensibilitate, dar foarte putini au inteles ca aceasta este adevarata putere.


Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

miercuri, 26 martie 2014

Este aproape imposibil...

Este aproape imposibil de făcut măcar un singur plan pentru prezent, pentru că tocmai prezentul este infinit de scurt...aproape inexistent. Prezentul este doar un interludiu între ceea ce a fost şi ceea ce urmează să vină. Însă, prin el, conştientizăm prezenţa noastră în această lume. El ne crează senzaţia de util, de necesar, de indispensabil, sau inversul acestora, pentru noi înşine şi pentru ceilalţi din jur. Cred totuşi că singurul plan posibil pentru prezent este cel de a rezista clipei, pentru că doar ea ne poate ucide.
 
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

marți, 25 martie 2014

Uneori ...

"Uneori e mai bine sa te opresti. E mai bine sa nu-ti mai faci griji ca trebuie sa o iei iar de la capat. E mai bine sa nu-ti mai faci griji sub nici o forma pentru cineva. E mai bine sa nu te mai intrebi “de ce?” sau “de ce nu?”. E mai bine sa ai incredere doar in tine. Nu in cel de langa tine sau in acel om pe care il doresti langa tine. Ai incredere doar in tine ca lucrurile au sa mearga bine. Ai incredere ca lucrurile au sa-si gaseasca o cale prin care sa se aseze asa cum trebuie. Si chiar daca nu e calea la care te gandesti, calea pe care ai planuit-o de atata timp, ai sa intelegi ca nu esti singur in lupta asta. Ai sa intelegi ca pe acel drum, acel lucru minunat, o sa ajunga in viata ta atunci cand nici nu mai poti visa. Ai sa intelegi ca rabdarea este darul nemuritorilor. Ai sa intelegi ca toate aceste episoade pe care le traiesti in fiecare zi sunt menite sa te aduca exact acolo unde trebuie sa ajungi. Nu in alta parte. Nu in alt loc. Acolo! Exact acolo!"-Dan Necsa-


Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

luni, 24 martie 2014

Daca...



Daca viata ar fi  un concurs,atunci sunt bucuroasa ca am participat chiar daca nu am luat premiu...stiu ca m-am pregatit cu drag...poate am nimerit un juriu capricios...poate mai aveam nevoie de un punct,poate din prea mult sensibilitate m-am ratacit..dar eu stiu unde trebuie sa ajung...la acel liman.De fapt asa este viata,azi te ridica...maine te coboara,azi esti invingator... maine esti invins.
 
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

Nu trebuie sa te joci cu sufletul oamenilor...

Viata este o scena in care noi suntem actorii din ea...este ca un grandios spectacol aplaudat la scena deschisa...este o insiruire de clipe frumoase,de zambete si de ce nu,si de lacrimi amare.De multe ori este o lectie importanta pe care trebuie sa o invatam,sa o apreciem si sa o respectam.Cred ca cel mai greu in viata este sa relationezi cu oamenii din jurul tau, nu trebuie sa te joci cu sufletul oamenilor pe care-i iubim,astfel echilibrul se pierde si ne prabusim inainte de finalul spectacolului propiu.

Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

duminică, 23 martie 2014

Fiecare zi este o sansa ...

Viata este o minune care trebuie traita pana la ultima picatura ...ea trebuie savurata particica cu particica sa nu ramana nici o farama negustata.Fiecare zi pentru noi toti ,este un nou inceput.Ne-am gandit vreodata oare cate sanse ni se ofera de-a lungul vietii? De aceea nu trebuie sa lasam nici o zi sa treaca fara sa traim cu simturile noastre ,ceva nou si  frumos.Fiecare zi este o sansa de a face ceva mai bine decat am facut ieri si de a invata lucruri pe care ieri nu le cunosteam sau le ignoram.

Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

sâmbătă, 22 martie 2014

Viața va fi în alb și negru ...

"Viața va fi tristă dacă nu dai deoparte perdeaua de nemulțumiri care se îngreunează zi de zi , întunecându-ți camera sufletului. Viața va fi dificilă dacă nu faci curățenie prin miile de gânduri și frământări care se depun în suflet, prin zecile de regrete care îl murdăresc și îi îngreunează zborul. Viața va fi în alb și negru dacă nu îndrăznești să folosești pensula și paleta de culori primită în dar, dacă nu ai curajul să lași ca visele și speranța să o coloreze, dacă nu ai încredere în luminozitatea și curcubeul prezentului pentru a o nuanța. Viața va fi simplă , ștearsă și obișnuită dacă nu vei ști să privești prin perdeaua subțire a trecutului, care stă între tine și prezent. Viața va fi ca un buchet de trandafiri ofiliți, ale căror petale se vor scutura la o adiere mai puternică, dacă nu vei găsi în tine spiritul luptător și curajos care nu cedează, nu abandonează și nu se rupe indiferent de intemperii. Viața va fi ca o barcă găurită, din care te vei chinui să scoți apa minut de minut, dacă nu vei îndrăzni să plutești și dacă nu te vei încrede în Dumnezeu."-sursa Cartea Vietii.-

Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

vineri, 21 martie 2014

Viata nu te judeca...

Viata cam tot timpul picteaza o poveste...si anume durerile noastre,momentele de fericire si de ce nu si acele momente confuze care intervin la un moment dat.Viata urca si urcam si noi odata cu ea...viata coboara, coborand si noi odata cu ea,apoi viata se ridica de unde a picat...ne ridicam si noi cu ea.Viata se misca,ne miscam si noi odata cu ea.Viata nu te judeca,dar ne aduce tot ce dorim Totul este sa stim ce ne dorim.

Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

miercuri, 19 martie 2014

Frumusetea vietii ...

Ar trebui ca in fiecare zi sa avem grija de sufletul nostru...de fereastra lui...ar trebui sa o lustruim in fiecare zi cu ganduri frumoase si fapte bune.Nu trebuie sa o lasam murdara ,plina de tristete si de ranchiuna!.Trebuie sa fim constienti ca sufletul ne apartine noua si numai noua.Si daca nu avem noi grija de el...atunci cine!.Un suflet frumos,iti permite sa vezi intotdeauna frumusetea vietii si este alegerea noastra daca vrem sa vedem lumea printr-o fereastra curata sau murdara.
 
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

marți, 18 martie 2014

Niciodată...

"Sunt semne peste tot. Tot ceea ce ceri primești dacă ești pregătit să vezi. Niciodată nu îți dă Dumnezeu mai mult decât poți să duci. Nu ar avea de ce. Tu ai senzația că este prea mult pentru că nu-ți cunoști limita. Ideea e să înveți ceva în urma unei zguduiri atât de profunde. Dacă se revine la normal, e timp irosit. De asta te ajută să îți forțezi limita, să cunoști în tine ceea ce nu cunoști. Genul acesta de experiență-limită te ajută să dai jos din tine toate straturile de protecție, să fii gol, să te privești așa cum ești, fără să te mai aperi. Lupta adevărată se naște în momentul în care te ai și începi să te păstrezi, să nu te mai pierzi."-Chris Simion-

 

Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

luni, 17 martie 2014

Visand...

Visand la iubire,traind din iubire,viata ne surade in orice clipa si ne deschide sufletul si inima spre fericirea absoluta. Visand si traind intr-un mod realist cu picioarele pe pamant,viata ne poate ingenunchea si ne poate invata ce este lacrima,pentru ca fiecare zi traita este o lupta... ea ne formeaza si ne intareste cu fiecare lovitura data.Viata fara vise ar fi atat de trista si de intunecata,ar fi atat de neagra si pustie...viata fara vise ar fi doar lacrimi si suspine...fara zambete si fara iubire.
 
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

duminică, 16 martie 2014

Cu totii avem dorinte...

"Ascundem mereu in adancul sufletului un ocean de vise…poate carti nescrise, poate e doar iluzia unor aripi ce nu ne lasa sa cadem, cu totii avem dorinte, vise, sperante, indiferent cat de ciudate ar fi ele…oare cine nu are vise, oare cine nu are aripi?
Nu exista intuneric…exista doar lipsa de lumina.Nu exista singuratate…exista doar lipsa de dragoste si iubire."

Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

sâmbătă, 15 martie 2014

Cine nu iubeste viata...

Oare cine nu iubeste viata! Cine ar putea sa nu iubeasca si sa nu pretuiasca aceasta minune dumnezeiasca?Se pare ca timpul este cel mai de pret diamant al vietii...el straluceste,chiar si in cel mai intunecat loc de pe pamant.Va doresc o zi frumoasa si fericita!

Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

joi, 13 martie 2014

În fiecare zi ...

"În fiecare zi Dumnezeu ne dă  o dată cu soarele - o clipă în care ar fi cu putinţă să schimbăm tot ce ne face nefericiţi. în fiecare zi încercăm să ne prefacem că nu întrevedem momentul acesta, că el nu există, că ziua de azi este la fel cu cea de ieri şi va fi la fel cu cea de mâine. Dar cine îşi examinează cu atenţie ziua descoperă şi momentul magic. Acesta poate fi ascuns la ceasul în care vârâm cheia în uşă, dimineaţa, în clipa de tăcere de după masa de prânz, într-unui din cele o mie şi unul de lucruri care ni se par aidoma. Acest moment există — un moment în care toată puterea stelelor trece prin noi şi ne îngăduie să facem minuni.
Fericirea e uneori o binecuvântare - dar de obicei e o cucerire. Momentul magic dintr-o zi ne ajută să ne schimbăm, ne face să plecăm în căutarea viselor noastre. Avem să suferim, avem să cunoaştem momente dificile, avem să înfruntăm multe deziluzii - totul însă e trecător şi nu lasă urme. Iar în viitor, vom putea privi înapoi cu mândrie şi credinţă."-

fragment din ” La râul Piedra am șezut și am plâns ” , Paulo Coelho-
 
Incchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

miercuri, 12 martie 2014

Sunt multe clipe ...

Sunt multe clipe in viata in care rostul nostru este pus la incercare,si aceste necazuri nu fac altceva decat sa ne stoarca ca pe o lamaie,incat sa iasa tot ce este mai bun din noi...adica esenta noastra. Noi trebuie sa ramanem mereu increzatori si sa nu reuntam niciodata pentru ca Dumnezeu ne da doar atat cat putem  duce.Cei care nu sunt ambitiosi  renunta cu usurinta...renunta la cea mai mare minune care este Viata.
 
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

marți, 11 martie 2014

Viața asta...

„Viața asta este ca o competiție de tir. Țintim cele mai frumoase momente, cele mai înălțătoare idealuri, cele mai pure iubiri, țintim inima Fericirii. Ne concentrăm și... uneori nimerim la câțiva milimetri de țintă, sau mult mai departe. Poate chiar în direcția greșită. Este nevoie de multă îndemânare și, de ce să nu recunoaștem, răbdare. Cu răbdarea e puțin de muncă. Nu o avem sau este puțină. Ne gândim de fiecare dată că timpul este scurt, că trebuie să trăim la maxim, așa că orice clipă de așteptare ni se pare o eternitate, chiar o pierdere de vreme. Nu avem răbdare să ne fixăm bine ținta, să urmărim direcția din care bate vântul, viteza. Nu avem răbdare nici măcar să ne stăpânim tremurul mâinii.”-Lost & Found”-

Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

luni, 10 martie 2014

Ce usor ...

Ce usor este sa aruncam cu vorbe fara sa ne gandim ce dureri vor lasa in urma...ce usor este sa inchidem ochii si sa inventam povesti pentru ceilalti ca sa ne convingem pe noi de un adevar de care suntem nesiguri.Ce usor este sa calcam in picioare oameni,lucruri, sentimente ,pentru care mai tarziu sa le stergem de praf si  de noroi.Ce usor  este sa gresim azi cu indiferenta iar maine sa cerem iertare cu tarie...dar ce greu este sa intelegem cine suntem,de ce am ajuns aici si de ce nu ne opreste nimeni.

Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

duminică, 9 martie 2014

Atâta timp cât putem visa...

"Atâta timp cât putem zâmbi, cauza nu este pierdută. Atâta timp cât putem crede, soarta va fi de partea noastră. Atâta timp cât putem visa, oportunitățile nu vor înceta să apară. Atâta timp cât vom fi recunoscători, viața va continua să ne răsplătească. Atâta timp cât vom iubi și vom trăi frumos, viața ne va fi plină de dragoste, magie și fericire. Atâta timp cât ne vom încredința sufletele lui Dumnezeu, vom avea certitudinea că suntem protejați, iubiți și răsfățați de grija lui părintească. Atâta timp cât continui să lupți și să îndrăznești, ziua de mâine îți va zâmbi iar viitorul îți va părea mai luminos și mai clar ca niciodată.
Zâmbiți. Iubiți. Sperați. Visați. Luptați. Îndrăzniți pentru ca viata este un sir lung de oprtunitati infinite.."
   
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella. 

sâmbătă, 8 martie 2014

La multi ani scumpa mea mama!.

Mama este omul de langa tine care te iubeste neconditionat, fara a cere nimic in schimb niciodata.Mama mea este cea mai minunata si deosebita persoana din viata mea...te iubesc enorm pentru ca stii sa-mi fii de toate,in primul rand mama si in al doilea rand cea mai buna prietena.Pentru mine esti prima persoana zarita ...primul cuvant rostit...cea mai frumoasa fiinta din lume...cea mai buna...cu ochii calzi si cu glasul duios mi-ai aratat drumul in viata.Azi este ziua ta si iti doresc din tot sufletul multa sanatate si sa te tina Dumnezeu cat mai mult aproape de noi. Pentru mine esti ingerul meu pazitor care continua sa ma sfatuiasca tot timpul,esti cea care imi pune  la dispozitie un umar pe care sa plang ori de cate ori mi-e sufletul greu. Pot spune ca sunt o norocoasa ca esti mama mea...multumesc frumos pentru toate sacrificiile facute,pentru cuvintele frumoase si pline de intelepciune pe care le-am primit de fiecare data atunci cand am avut nevoie...multumesc mama pentru zambetul frumos si cald. Te iubesc mama mea si iti spun din suflet LA MULTI ANI  si mai stiu ca sti si tu acest lucru ca pentru mine esti candela aprinsa a vietii mele care nu se stinge niciodata si care lumineaza si ma vegheaza tot timpul.La multi ani...scumpa mea mama!.
 
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.


vineri, 7 martie 2014

Asta-i legea...


Deschid televizorul si vad ca este o adevarata campanie pentru gratierea lui Gica Popescu...intru pe internet si tot acelasi lucru gasesc.Stiu ca este un simbol,felicitari pentru ce a facut si pentru ca a fost un bun fotbalist,dar cred ca pentru asta a fost platit.Eu cel putin cred,ca legea trebuie sa fie pentru toti aceeasi,incat nu conteaza ca ai dat cu piciorul in minge 20 de ani... iar daca este un simbol al Romaniei nu trebuia sa  incalce legea.Felicitari pentru ceea ce a facut, a castigat bani multi ...dar pentru rezultatele lui profesionale a fost platit, a fost laudat...a fost premiat,dar acum a gresit Nu sunt in masura sa judec pe nimeni si poate prin acest  post o sa-mi atrag o serie de dusmani,dar un amarat care fura ceva de mancare ...pentru ca nu are si ii este foame,este bagat la inchisoare,astuia poate sa-i ramana oasele in inchisoare zeci de ani!.Chiar nu mi-a placut ca si politicienii s-au amestecat in aceasta petitie de gratiere...pentru astfel de infractiuni nu ar trebui sa se dea gratiere indiferent de persoana si nu  poti sa te plangi ca nu ai bani la buget in tara asta pentru ca  este saracie, ca apoi sa ceri gratieri de genul acesta.De ce nu se cere gratierea pe internet si la TV pentru Gigi Becali?Cel putin Gigi Becali a facut ceva pentru oamenii din Romania...din banii lui,Becali a ajutat multi oameni nevoiasi,a construit case,a ajutat la innundatii si dezapeziri,da, si acum din inchisoare da bani pentru copiii care au probleme de sanatate...dar la el se uita si nu se vede!. As vrea sa vad un singur om cu bani care a dat din punga lui si la altii.De ce nu se cere gratierea lui Adrian Nastase pentru ca si el a facut ceva pentru tara noastra. Dar se pare ca mai marii politicieni sunt acum in acumularea unui capital de voturi. Tot nu-mi vine sa cred ca exista aceasta dezbare injositaore...omul acesta a furat bani de la stat, de la mine , de la tine, si si-a insusit ilicit niste bani. Da...Gica Popescu  a fost un mare sportiv, si pentru acest lucru  a fost platit pentru performanta lui in sport....si mai ales nu a facut sport sub tricolorul  Romaniei pe gratis.
 



 Imi cer scuze daca am suparat pe cineva,dar nu cred ca este corect sa ne aruncam in astfel de petitii...asa suntem noi romanii,pentru un drept al nostru ,nu iesim in strada ,chiar nu suntem in stare sa ne strangem cativa acolo...dar la petitii suntem primii.

Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

Și ai să vezi minunea...

"Mama: Când ești nemulțumită sau ţi se pare că ai probleme...când vii acasă, pune mâna dreaptă la spate și încearcă să te descurci doar cu mâna stângă: să dai foc la aragaz, să te speli, să iei ce-ţi trebuie din frigider. Zece minute, nu mai mult. Și după zece minute ia-ţi mâna dreaptă de la spate și uită-te la ea, cu ochii tăi de carne. Și ai să vezi minunea! Ai să vezi ce înseamnă să ai două mâini. Sau două picioare. Ai să înțelegi ce înseamnă să fii sănătos în minunea Domnului. Și întreabă-te după asta: cât de importante erau problemele pe care credeai că le aveai acum zece minute?"-sursa-Oana Pellea în Jurnal-
  
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

miercuri, 5 martie 2014

Un strop de frumusete...

In viata ,frumusetea sta in lucruri marunte. Trebuie doar sa iti doresti sa gasesti un strop de frumusete si fericire,sa privesti cu ochi senini orice lucru marunt si sa te bucuri de el,ca si cum ar fi cel mai pretios si cel mai frumos lucru de pe pamant.Un strop de frumusete face cat o ploaie de bucurii,de sentimente la un loc...un strop de frumusete se gaseste  intr-o lacrima curata si sincera...frumusetea o gasim  in clopotelul alb de ghiocel.De fapt ,frumusetea se afla in tot ce privim cu ochii sufletului,pentru ca cei care vad frumusetea, mai intotdeauna au si sufletul frumos.
 
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

marți, 4 martie 2014

O carte deschisa...

Viata noastra este ca o carte deschisa...pot spune ca in clipa aceasta,cu totii am putea fi carti pentru ca in sufletul nostru este scrisa povestea de viata a fiecaruia dintre noi.Imaginatia imi fuge catre adevarate romane de dragoste,de viata...de suflet. De cele mai multe ori  pastram tainele eu-lui, cu mare dibacie  intre coperti. Un titlu deosebit atrage atentia multora, dar cel care ne citeste este... doar unul.
  
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

luni, 3 martie 2014

La ce ar folosi să trăieşti...

"La ce ar folosi să trăieşti, dacă n-ai simţi puternic. Nu-i invidiez pe oamenii care au inima acoperită cu o carapace de broască ţestoasă sau cu o piele de hipopotam. Fericiţi sunt numai aceia care suferă de pe urma senzaţiilor lor, care le primesc ca pe nişte şocuri şi le gustă ca pe nişte bunătăţi. Pentru că trebuie să ne trecem prin minte toate emoţiile, fericite sau triste, să ne saturăm cu ele, să ne îmbătăm până la cea mai ascuţită bucurie şi până la desperarea cea mai dureroasă." -Guy de Maupassant-


Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

duminică, 2 martie 2014

Nu uita...

Nu uita: este o vreme in viață când dacă vrei o întâlnire reală cu Dumnezeu, trebuie să rămâi singur. Nu cu păstorul, , nici cu mama,nici cu fratii, nici cu prietenii, ci SINGUR.
  
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

sâmbătă, 1 martie 2014

Viata noastra...

Viata noastra este cel mai dificil examen. Multi oameni il pica pentru ca incearca sa-i copieze pe altii,fara sa realizeze ca fiecare are de trecut propiile teste.De cele mai multe ori viata este complicata si grea...dar merita sa inveti din obstacolele ei cata fericire si dragoste poate exista.Sigur nu totul este ca in basme...in realitate cei rai inving,cei mincinosi sunt crezuti,cei barfitori sunt bagati in seama...iar cei buni sunt mereu cei care sufera pentru toti.


Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.