Totalul afișărilor de pagină

joi, 31 iulie 2014

Lumea nu e doar soare...


„Lumea nu e doar soare şi curcubeu. Este un loc foarte rău şi dur. Şi nu-i pasă cât de tare eşti. Te va lovi şi te va îngenunchea. Şi te va ţine acolo mereu, dacă o vei lăsa. Nici eu, nici tu şi nimeni nu poate lovi mai tare decât viaţa. Dar nu e despre cât de tare poţi lovi. Este despre câte poţi încasa şi merge mai departe. E despre cât poţi primi şi totuşi să mergi înainte. Aşa se obţin victoriile. Dacă tu crezi că meriţi ceva, atunci mergi şi obţine acel lucru. Dar trebuie să fii în stare să primeşti toate loviturile. Nu să spui că nu eşti ceea ce vrei din cauza lui, a ei sau a lor. Laşii fac asta şi tu nu eşti laş. Eşti mai bun decât atât!“.
- S. Stallone-
 
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella. 

miercuri, 30 iulie 2014

Si chiar daca...

"Niciodata sa nu regreti ca ai cunoscut un om in viata ta. Oamenii buni mereu au sa-ti aduca fericire in viata ta. In schimb, oamenii rai au sa-ti lase o experienta in urma ce nu poate sa fie invatat din carti sau de pe bloguri. Oamenii cei mai rai au sa te invete acea lectie, iar cei mai buni au sa-ti lase amintiri de neuitat.
Uneori e mai bine sa te opresti. E mai bine sa nu-ti mai faci griji ca trebuie sa o iei iar de la capat. E mai bine sa nu-ti mai faci griji sub nici o forma pentru cineva. E mai bine sa nu te mai intrebi “de ce?” sau “de ce nu?”. E mai bine sa ai incredere doar in tine. Nu in cel de langa tine sau in acel om pe care il doresti langa tine. Ai incredere doar in tine ca lucrurile au sa mearga bine. Ai incredere ca lucrurile au sa-si gaseasca o cale prin care sa se aseze asa cum trebuie. Si chiar daca nu e calea la care te gandesti, calea pe care ai planuit-o de atata timp, ai sa intelegi ca nu esti singur in lupta asta. Ai sa intelegi ca pe acel drum, acel lucru minunat, o sa ajunga in viata ta atunci cand nici nu mai poti visa. Ai sa intelegi ca rabdarea este darul nemuritorilor. Ai sa intelegi ca toate aceste episoade pe care le traiesti in fiecare zi sunt menite sa te aduca exact acolo unde trebuie sa ajungi. Nu in alta parte. Nu in alt loc. Acolo! Exact acolo!"-Dan Necsa-

 
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

marți, 29 iulie 2014

Oare...

Oare câți dintre noi mai privim inapoi? Câți dintre noi mai știm de unde am pornit? Cât timp va mai trece până când vom realiza că este atât de important să privim chiar și inapoi, având totuși grijă să nu rănim pe nimeni, sigur viața merge inainte dar totuși ai grijă să alegi calea cea dreaptă... și privitul chiar și inapoi să știi că nu dăunează.

 Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

luni, 28 iulie 2014

Cât de târziu ...

"Cât de târziu ne învaţă viaţa să preţuim sentimentele la adevărata lor valoare... Cu câtă înverşunare ne risipim toţi frumoasa şi înşelătoarea tinereţe, care nu mai revine niciodată... Cu câtă dărnicie risipim aurul curat în schimbul tuturor tinichelelor sclipitoare..."
-Panait Istrati-
 
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

duminică, 27 iulie 2014

Uneori am impresia ...

Uneori am impresia ca zbor si ca toata lumea este numai a mea.Cateodata, aripile mi se frang in zbor si atunci nu mai pot fi purtat de vant spre noi meleaguri si noi idealuri. Anii trec pe rand, unul cate unul, cu speranta ca cel care vine, aripile mele vor fi bune de zbor...imi ridic aripile și ma avant  în necunoscut... ma opresc și mai aștept un curent bun pentru visele mele.Eu cred ca zborul este ... trairea,este insasi viata.
Asa ca ....nu ramaneti la sol, ce-o fi o fi, ridicati aripile si ...la drum! 
Inchei cu Trebuie sa TRaiesc.
gabriella.

sâmbătă, 26 iulie 2014

Destinul tău...

"Dacă cineva se îndepărtează de tine nu încerca să-l reţii. Lasă-l să se ducă. Nu merită să ai lângă tine un astfel de suflet. Destinul tău nu poate fi niciodată legat de al cuiva care te părăseşte. Aceasta nu înseamnă c-ar fi o persoană rea, ci pur şi simplu că rolul pe care ea l-a jucat în istoria ta personală s-a sfârşit....nu toate persoanele pe care le întâlneşti în viaţă sunt făcute pentru a rămâne în viaţa ta, la fel cum nici tu nu ai cum să rămâi în viaţa tuturor persoanelor pe care le-ai cunoscut până acum.
Da-le drumul celor ce vor să plece din viaţa ta şi fă-le loc celor ce vor să intre..''
 
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

vineri, 25 iulie 2014

Banii nu pot cumpara iubirea...

In fiecare zi mii de copii vin acasa de la scoala si gasesc casa goala. In fiecare saptamana mii de parinti decid sa isi lase copiii singuri acasa in timp ce merg la serviciu sau la munca in strainatate.Saracia si nevoile materiale nu sunt o scuza,nici macar plauzibila,cu atat mai mult cu cat nici macar in natura,animalele nu-si abandoneaza proprii pui.Cumparandu-le computere,celulare,un ghiozdan nou sau bani pentru distractii,acesti parinti nu fac decat sa se minta pe ei insisi,reducand la tacere astfel propria constiinta…dar banii nu pot cumpara iubirea.Copiii lasati in grija bunicilor sau a altor rude ,ajung sa isi petreaca ore intregi plangand de dorul parintilor.Nu pot sa-i judec nici pe parinti,avand in vedere  situatia locurilor de munca din tara...dar totusi mi se pare dramatic...nimeni nu poate intelege cu adevarat ce este in sufletul acestor copii...lipsa parintilor nu  poate inlocui nimic,nici cele mai valoroase pachete cu jucarii sau dulciuri.Si din pacate sunt zeci de mii de copii in acesta situatie.
 Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

joi, 24 iulie 2014

Viata este doar un fragment de existenta...

"Viata este doar un fragment de existenta, o clipa asezata intre doua eternitati, influentata de tot ce s-a
petrecut in trecut si influentand tot ce va urma in viitor. Singura sansa ca s-o intelegi este s-o privesti in contextul acesta al vesniciei." – William Channing-

 
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

miercuri, 23 iulie 2014

Uneori...

"Uneori ai senzația că nu se întâmplă nimic în viața ta, stai pur și simplu pe loc și timpul trece pe lângă tine.
Gândește-te la zborul unei păsări. Întinde aripile și lovește cu putere aerul. Se ridică, înaintează. Își ridică aripile și se pregătește să lovească din nou aerul. Ridicarea aripilor nu o propulsează nicăieri, este într-un fel un efort care o ține pe loc. Dar, fără acest „popas” i-ar fi imposibil să meargă mai departe.
Ai înaintat, acum stagnezi. Poate că nu e nimic altceva decât clipa aceea în care îți ridici aripile!"-Naivul-

 
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

marți, 22 iulie 2014

Fiecare percepe realitatea...

" Uneori suntem nevoiti sa lasam unele aspecte ale vietii nerezolvate si sa le abordam abia in momentul in care ne confruntam cu ele. Nimeni nu poate sa-ti spuna cum este bine sa faci intr-o situatie sau alta. De aceea trebuie sa ai grija de mintea ta, sa inveti sa gandesti cu propriul creier, pentru ca la nevoie sa te poti baza pe clarviziunea ta....... sa nu uitam ca realitatea este subiectiva. Fiecare percepe realitatea tot in functie de trecut, de experientele personale si de capacitatea de gandire si de analiza."
 
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

luni, 21 iulie 2014

Avem nevoie de mit...

"Oamenilor le place sa se mistifice. Avem nevoie de mit, de mister, de povesti. Cred ca fiecare dintre noi, dar mai ales femeile, isi creeaza o lume paralela,in care ne place sa evadam din cand in cand. Si in care nu mai suntem noi. .....Fiecare dintre noi are momentele lui de visare. Dar e bine sa reusesti sa revii cu picioarele pe pamant. Sau cine stie, poate nu e bine...."
 
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

duminică, 20 iulie 2014

Aveți curajul ...

"Aveți curajul să nu mai mimați fericirea și trăiți-o cu adevărat, făcând din fiecare zi o poveste trăită frumos. Găsiți-vă în primul rând valoare în ochii voștri și nu vă mai lăsați târâți într-o mocirlă de cuvinte și povești pe care mai apoi să nu le mai puteți curăța de pe țesătura sufletului. Învățați că meritați mai mult de la viață și de la cel căruia i-ați dat în grijă jumătate de inimă și înțelegeți că în iubirea adevărată nu e rost de trădări, că lacrimile voastre amare nu sunt monede de schimb pentru fericire. În disperarea de a avea lângă voi oameni care nu vă merită veți ajunge să pierdeți, în ciuda tuturor monedelor de schimb, fie că au fost lacrimi, disperări, amenințări și ajunge să se facă negru în suflet și în jur și atunci va fi prea târziu pentru fericire.
După ce sufletul v-a fost măcinat de atâtea tristeți și trădări ajungeți să învățați că nu există fericire plătită prea scump, cu buzunare de lacrimi, ci doar povești trăite frumos, suflet lângă suflet sau… nimic."-
Emilia Constantin.-
 
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

sâmbătă, 19 iulie 2014

Fiecare din noi...

"Fiecare din noi reprezentăm ceva în viața cuiva ... Indiferent că este pentru o secundă , un an , 10 ani sau alt interval de timp , persoanele care ne ies în cale lasă o amprentă în viața , traiul și sufletul nostru , așa cum și noi lăsăm urme în existența altora ."-(Dr. Edith Kadar)-
 
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

vineri, 18 iulie 2014

Ar trebui sa ascultam inainte de a judeca...

Viata in sine este atat de frumoasa si simpla, insa noi oamenii o complicam prea mult....ar trebui sa zambim mai des ,chiar daca ploua in fiecare zi din vara... ar fi frumos sa ne uitam in jurul nostru cu mai multa ingaduinta si intelegere, chiar si atunci cand semenii nostri ne gresesc.. .ar trebui sa ajutam mai mult atunci cand ni se cere ajutorul, poate suntem singurii care ajuta ...ar trebui sa ascultam inainte de a judeca....ar trebui sa nu uitam nicidata ca demnitatea ,bunatatea , iubirea neconditionata, sinceritatea ,sunt cele mai minunate valori , sa zabovim putin si sa ne amintim ca trebuie sa ramanem oameni, unici, extraordinari ,frumosi si discreti ,tocmai prin ceea suntem si facem .
 
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

miercuri, 16 iulie 2014

Fii hotarata...

"Fii hotarata in planurile tale si vei vedea
cum ti se vor implini, unul dupa altul. Nu ezita nici un moment, chiar
daca uneori trebuie sa-ti calci inima in picioare."

 
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

marți, 15 iulie 2014

Fiecare stie sa respire viata...

Viata este ca un foc mistuitor pentru ca putem incalzi cu sufletul nostru pe cei din jur. Fiecare dintre noi a lacrimat,a suspinat,a ris,a avut dureri ,deceptii,necazuri dar fiecare stie sa respire...viata...care este unica sansa pe care unii o inalta si o pretuiesc...iar altii o ignora. Eu cred ca viata noastra depinde  de sansele pe care le avem si asta depinde si de noroc...chiar si faptul de a trai mai departe este un succes. Daca hotarim sa o facem mai frumoasa...sigur vom avea o viata frumoasa,daca nu...nu putem invinui pe nimeni.

luni, 14 iulie 2014

Timpul nu trebuie pierdut...

Sunt pentru acei oameni optimisti care nu fug de incercari...care trec cu zambetul pe buze peste orice obstacol si care pastreaza in ei dorinta de a merge mai departe...pentru ca viata poate fi frumoasa chiar numai cu un zambet...un cuvint spus din inima are puterea de a schimba totul...cat de simple si frumoase sunt acele cuvinte spuse din inima. Totul merge inainte fie ca vrei sau nu ...ai tot timpul din lume sa faci lucruri care nu ai chef sa le faci...ai tot timpul sa faci orice pana vei realiza ca de fapt...nu ai timp. Si totusi viata este frumoasa...iar timpul nu trebuie pierdut.
 
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

duminică, 13 iulie 2014

Lumina a existat...

”Lumina a existat. Era atât de aproape de mine încât m-a orbit și eu nu am mai văzut-o. Și, în loc să o primesc în suflet, am îndepărtat-o. Lumina a așteptat în afara sufletului meu și când i-a venit sorocul a murit. A trebuit să moară lumina pentru ca eu să mă trezesc într-un întuneric absolut și să-mi dau seama că nu mai am lumină. Așa urma să se întâmple și cu iubirea, și cu fericirea, și cu toate acele lucruri frumoase ale ființei.”
sursa -
Chris Simion - ”Ce ne spunem când nu ne vorbim”
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

sâmbătă, 12 iulie 2014

Daca invatam ceva din viata...

Fiecare dintre noi are drumul lui in viata pe care trebuie sa-l
parcurga...este un drum presarat cu mai multe obstacole sau mai
putine,in functie de destinul fiecaruia .Nu de multe ori, aceste
obstacole ne fac mai buni,mai puternici...mai intelepti.Multi dintre noi
avem ghinionul sa ne prabusim la pamant si nu ne mai ridicam .Si totusi
aceste caderi sunt etape necesare in viata oricarui om...cel mai important este telul
pe care ni-l fixam pentru a merge mai departe,daca invatam ceva din viata,sau daca nu abandonam ceea ce ne-am propus atunci cand trecem printr-o cadere sau
alta...iar daca telul urmarit este unul nobil,nimic nu ne da dreptul sa
renuntam.
 
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

vineri, 11 iulie 2014

Simt viata cu inima...

Fiecare zi este traita cu emotie si speranta de a nu se termina niciodata...iubesc viata chiar daca uneori imi ofera dezamagiri si regrete. Incerc sa privesc partea pozitiva a lucrurilor chiar daca uneori imi este peste putinta si imi fac sufletul sa inteleaga ca orice inceput are si un sfarsit. In ultimul timp am invatat sa simt viata cu inima...am invatat ce imi face bine si mi-am dat seama de ceea ce imi doresc...mi-am stabilit obiectivele si necesitatile incat mi-am aranjat viata in functie de ele. Abia acum am inteles ce inseamna viata si sa-ti faci ordine in ea...pentru ca viata este o calatorie care trebuie savurata pas cu pas.
 
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

joi, 10 iulie 2014

Să ne închipuim...

„Să ne închipuim că viaţa este o oglindă în faţa căreia suntem şi ne privim: dacă zâmbim, zâmbetul se întoarce asupra noastră; dacă ne crispăm şi ne schimonosim figura, grimasa se întoarce tot asupra noastră.” - Ovidiu Bojor
 
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

miercuri, 9 iulie 2014

Viata a gonit pe langa tine...

"Am aproape 100 de ani; imi astept sfarsitul si ma gandesc la inceput. Sunt lucruri despre care trebuie sa-ti spun, dar m-ai asculta daca ti-as povesti cat de repede trece timpul? Stiu ca nu-ti poti imagina asta. Totusi, iti pot spune ca te vei trezi intr-o zi si vei afla ca viata a gonit pe langa tine cu o viteza imposibila si nemiloasa. Momentele cele mai intense iti vor parea ca s-au intamplat abia ieri si nimic n-a sters durerea si placerea, intensitatea neinchipuita a dragostei si exaltarea fericirii,intunericul sumbru al pasiunilor neimpartasite, ori neexprimate, ori nerezolvate. Imbatranesti si iti dai seama ca nu există raspunsuri, ci doar povesti..."-Meg Rosoff, What I Was.--Meg Rosoff-
 
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

marți, 8 iulie 2014

Sunt puternica...

Sunt puternica, pentru ca-mi stiu slabiciunile!
Sunt frumoasa, pentru ca sunt constienta de defectele mele!
Sunt desteapta, pentru ca am invatat din greseli!
Sunt iubitoare, pentru ca am cunoscut suferinta!
Si pot sa zambesc, pentru ca am cunoscut tristetea si suferinta!-Nostalgii romanesti-



Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

luni, 7 iulie 2014

Daca am putea ...

Ce ar fi minunat ar fi  daca am putea sa ne adunam franturile de suflet risipite si sa ne recompunem sufletul incat  sa nu mai fie un amalgam...iar daca frantura aceea de suflet care a insemnat cel mai mult pentru noi ar simti la fel si ar ramane definitiv in viata noastra, ar fi ideal...dar se pare ca viata nu este ideala .Sau oare putem sa o facem sa fie altfel!.
 
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

duminică, 6 iulie 2014

Pentru fiecare zi...

 Pentru fiecare zi din viața mea o să îmi dăruiesc momente frumoase, amintiri superbe, clipe dulci și minunate. Pentru fiecare zi care o să vină,o să-mi dăruiesc numai gânduri frumoase, optimiste, pline de speranță , lumină și culoare. Pentru fiecare zi din viață îmi voi dărui o mie de zâmbete sincere și orizonturi fără nori.O merit. Sigur, o meriți și tu.
 
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

sâmbătă, 5 iulie 2014

Poti sa faci orice...

"Poti sa faci orice iti doresti in aceasta lume, dar trebuie sa iti doresti suficient de tare..Poti sa ai cu adevarat ce vrei, daca faci ceva pentru a obtine...Trebuie sa iti doresti sa il ai....Primul si cel mai important ingredient pentru succes este dorinta....Tu stii ce iti doresti?...Dorinta ta este sadirea semintei tale....Dorinta ta de a reusi trebuie sa fie extrem de puternica pentru ca este adevarata suflare a vietii tale....Trebuie sa fie primul gand pe care il ai cand te trezesti dimineata, si ultimul gand cand mergi noaptea la culcare...."
 
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

vineri, 4 iulie 2014

O zi frumoasa...

O zi frumoasa incepe cu ganduri frumoase si optimiste...o zi fericita incepe cu un zambet si cu convingerea ca totul va fi bine.Gandeste-te la ceea ce te face fericita... si mai ales priveste-te in oglinda si fii fericita de ceea ce vezi. Ai incredere in tine si arata tuturor ca esti puternica si nu te intereseaza parerea altora.Asa ca zambeste si nu uita ca fericirea  ta sta in mainile tale si ca este influentata numai de gandurile ce le ai. 
 
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella. 

joi, 3 iulie 2014

Cat de tarziu...

" Cat de tarziu ne invata viata sa pretuim sentimentele la adevarata lor valoare. Cat de tarziu ne desteptam si realizam ca am avut tot dar am continuat sa vanam iluzii. Cat de tarziu constientizam greselile si cat de repede comitem altele. Totul in lumea asta e trecator. Chiar si timpul."

"Viaţa fiind un dar, nu-l da îndărăt decât cu toată cuviinţa şi cu o deplină recunoştinţă."- Nicolae Iorga-

Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

miercuri, 2 iulie 2014

Fii o femeie...

"Fii o femeie care are încredere în puterea feminităţii sale, o femeie liberă, fără complexe, fără inhibiţii, o femeie care emană vitalitate, frumuseţe, bucurie, calm, încredere în sine, dar şi senzualitate."
 
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

marți, 1 iulie 2014

Când priveşti către stele...

"Când priveşti către stele...gândeşte-te că una dintre ele este chiar... sufletul meu.Sunt momente când ai vrea să fii undeva şi nu poţi... sunt momente când sufletul tău oftează după oameni şi locuri care sunt prea departe de el...sunt momente când tot ce poate să facă este să aştepte şi să spere."


Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.