Totalul afișărilor de pagină

joi, 7 iunie 2012

Octavian Paler...

Pentru majoritatea dintre noi viata noatra e alcatuita din asteptari...asteptam un tren, pe care uneori il pierdem, alteori noi il lasam sa plece si apoi asteptam altul...trenurile vin si pleaca iar noi ramanem asteptand pentru ca, pana la urma, aceste asteptari sunt, de fapt, sperantele noastre care ne dau puterea sa mergem mai departe iar peronul este insasi viata noastra ...  asa vad lucrurile. Am inceput acest post astfel, pentru ca am dat in bibloteca peste  cartile lui Octavian Paler...si am sa citez cateva propozitii din Viata pe un peron.  "Închipuiţi-vă că într-o zi ar fi venit un tren şi n-am fi mai avut putere să urcăm în el. L-am dorit prea mult, l-am aşteptat prea mult. Ne-am epuizat în aşteptare şi nu ne-a rămas nicio picătură de energie pentru a ne bucura de sosirea lucrului aşteptat. Numai că ne-am fi simţit striviţi de o mare tristeţe, amintindu-ne cât am visat trenul acela care acum pleacă fără noi. Şi ce-am fi putut face după plecarea trenului? Singura noastră şansă ar fi fost să uităm de el, să uităm de toate, să dormim, iar când ne trezeam, cu ultimile noastre puteri, să aşteptăm alt tren..."
 Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

5 comentarii:

  1. Azi am incercat sa desenez ceva si masuta pe care erau ustensilele s-a rasturnat. Vopsele desfacute, apa imprastiata, pensule, totul gramada. Azi a venit trenul dar mi s-au desfacut bagajele:). Desenul a iesit ca o pata dureroasa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Robert Nicolaescu...of, Robert...imi pare rau,ai incredere in tine si in puterile tale...lupta ptr tine si pentru ai tai.Bine a creionat Octavian Paler,cu toate ca sunt persoane care nu le plac acesta carte sau poate nu o inteleg.Asa cum spuneam vreau sa cred ca fiecare tren reprezinta o speranta...un peron unde te zbati sa ocupi un loc într-un tren... esti fericit ca ai prins un loc la clasa I sau la fereastra... altul e necajit ca a ramas în picioare pe culoar... altii nu reusesc sa se prinda nici de scari, raman pe peron sa astepte urmatorul tren.Multa sanatate Robert.

    RăspundețiȘtergere
  3. sunt de acord ca e bine sa uitam acel tren dar de ce trebuie sa mai asteptam altul?Nu e mai bine cand nu asteptam nimic?Daca nu asteptam nimic atunci nu suntem dezamagiti nu?:d
    Eu asa o sa fac.Eu nu mai astept nimic.

    RăspundețiȘtergere
  4. Denisa...nu stiu de ce,dar tu esti suparata rau pe viata,parca ai trait nu stiu cati ani..Nu sunt de acord cu tine...eu intotdeauna vreau sa fiu optimista,sa cred in ceva si sa astept de la viata tot ce este mai bun.Tu ar trebui sa gandesti pozitiv...poate chiar esti dezamagita de ceva...uita de acel ceva si trebuie sa mergi mai departe.Chiar nu pot sa cred ca o fata frumoasa si desteapta ca tine nu poate spera ceva!

    RăspundețiȘtergere
  5. asa este, ar trebui sa trecem peste ce s-a intamplat si, cu experienta de la trenul pierdut sa ne urcam hotarati si plini de energie in urmatorul. am sa-i caut si eu cartile domnului paler, pana acum ma gasit doar citate. multumesc.

    RăspundețiȘtergere