Totalul afișărilor de pagină

joi, 25 octombrie 2012

Vorbele sunt in vant...

Nu am inteles niciodata de ce unii oameni sunt atat de superficiali si lipsiti de suflet...cred ca au ajuns la acel stadiu incat nici de ei nu le mai pasa. Nu vreau sa fiu in locul lor pentru ca imi imaginez cat de plin de frustari este sufletul lor. Oare sa fie asta lumea in care traim? ... o lume in care indiferenta primeaza iar ce este frumos in oameni  nu mai are timp sa fie vazut.  Spuneam cu cateva postari in urma,despre seful de personal de la Directia Judeteana de Statistica...ei iata ca astazi prin demersurile facute pe cai legale la institutiile statului roman...caci alta cale nu am avut...culmea ca mi-au dat dreptate. A trebuit sa pierd din timpul meu  trei saptamani si sa le explic in legatura cu contractul de munca al sotului meu de ai plati concediul medical si ai elibera o adeverinta de salariat pentru a o viza la casa de sanatate. Ce atata filozofie sau greutate chiar ca nu inteleg!.Dar asta este viata...te lovesti de toti prostii. Mi-au trebuit trei saptamani pana am inteles de la o salariata de la Inspectia Teritoriala a Muncii ca prin vorbe nu rezolvi nimic. Asa ca oameni buni...luptati  pentru drepturile voastre si pune-ti totul pe hartie...atatea drepturi cat inca le mai avem...caci vorbele sunt in vant. Daca tu nu esti hotarat sa lupti pentru tine si pentru ceea ce ti se cuvine,altii nu o vor face pentru ca nu-i intereseaza.


  

Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

vineri, 19 octombrie 2012

Parca am obosit...

Candva spuneam ca  oamenii sunt buni,dar se pare ca in ultimul timp am parte de oameni fara suflet...oameni superficiali si goi pe dinauntru. Parca am obosit chiar ma simt epuizata de atatea drumuri...nu mai suport prostia unora care nu stiu sa-si faca treaba  si se cred ...zic ei destepti. In ziua de astazi este greu sa schimbi ceva,mai ales mentalitatea omului si ce este mai rau ne place sa traim asa, sa nu facem ceva util pentru ziua de astazi si ne culcam cu gandul ca si maine va fi o zi. Dar daca poti sa faci ceva azi...de ce sa faci maine!.Mereu am fost de parere ca toate lucrurile trebuiesc facute la timpul lor...dar din pacate sunt oameni care lasa sa treaca zilele pe langa ei si efectiv nu stiu ce au facut. Cred ca fiecare zi in care nu poti sa-ti demonstrezi ca ai facut ceva ,este o zi pierduta ,o zi in care efectiv ai fost orb,o zi in care nu ai vazut si nu ai auzit nimic...este o mica parte din viata ta pe care tu ai decis sa fie urata.  Este o zi in care  tu ca om pur si simplu nu existi!.
 
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

joi, 18 octombrie 2012

Asta este legea domnule Criveanu C....


Astazi este a treia saptamana de cand cer de Directia Judeteana de Statistica din orasul  meu, o adeverinta de salariat pentru sotul meu pentru a merge la spital. Nici pana in acest moment nu mi-a dat nici un raspuns domnul Criveanu Cristian...cica a trimis cererile mele scanate la Institutul National de Statistica Bucuresti. Cred ca daca mergeam eu pe jos pana acolo,rezolvam situatia!  Dar ce sa faci...oameni slabi,fara personalitate,care nu pot gandi cu capul lor,care le este frica sa ia o decizie ,bineinteles in conditii legale. Este foarte greu pentru domnul Criveanu C....e greu sa puna mana pe telefon si sa se informeze...e greu sa inteleaga legislatia...e greu sa-si ridice fundul de pe scaun si sa scaneze niste cereri. Este foarte greu pentru dumnealui mai ales ca este si cam dolofanel!.Stiu eu de ce iti este greu domnule Criveanu pentru ca in adeverinta pe care trebuie sa o completezi exista o rubrica cu numar zile concedii medicale in care trebuie sa scri asa cum este legal. Dar ce sa vezi...cica la ei nu se mai platesc concediile medicale!. Dupa care lege...nu stiu. Dar pentru ca eu sunt o fata desteapta si imi place sa ma informez ,hai ca  te descurc eu "mare sef de personal "!. Nu trebuie sa-ti mai pui tu mintea la contributie...trebuie sa intri pe google si cauti Codul fiscal pentru activitati dependente. Si uite Criveanu ce iese...nu este din burta mea...este legislatia pura,dar trebuie sa faci efort sa gandesti,sa cauti,sa citesti...ceea ce la tine este foarte greu!. Uite iti dau un copy paste dupa lege,poate asa intelegi si tu.
"Fiscul spune ca veniturile realizate de persoanele fizice urmare desfasurarii unor activitati in baza contractelor/ conventiilor de prestari servicii, incheiate conform Codului Civil se analizeaza de angajator sau de organul fiscal din punct de vedere al dependentei. se poate reconsidera activitatea din punct de vedere fiscal ca fiind activitate dependenta, daca este indeplinit cel putin unul din urmatoarele criterii:
- beneficiarul de venit se afla intr-o relatie de subordonare fata de platitorul de venit, respectiv organele de conducere ale platitorului de venit, si respecta conditiile de munca impuse de acesta, cum ar fi: atributiile ce ii revin si modul de indeplinire a acestora, locul desfasurarii activitatii, programul de lucru;
- in prestarea activitatii, beneficiarul de venit foloseste exclusiv baza materiala a platitorului de venit, respectiv spatii cu inzestrare corespunzatoare, echipament special de lucru sau de protectie, unelte de munca sau altele asemenea si contribuie cu prestatia fizica sau cu capacitatea intelectuala, nu si cu capitalul propriu;
- platitorul de venit suporta in interesul desfasurarii activitatii cheltuielile de deplasare ale beneficiarului de venit, cum ar fi indemnizatia de delegare-detasare in tara si in strainatate, precum si alte cheltuieli de aceasta natura;
- platitorul de venit suporta indemnizatia de concediu de odihna si indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca, in contul beneficiarului de venit.
Impozitul pe venit si contributiile sociale obligatorii, stabilite potrivit legii, vor fi recalculate si virate, fiind datorate solidar de platitorul si beneficiarul de venit. in acest caz se aplica regulile de determinare a impozitului pentru veniturile din salarii realizate in afara functiei de baza, potrivit art. 57 alin. 1 lit. b, prin aplicarea cotei de 16% asupra bazei de calcul determinata ca diferenta intre venitul brut si contributiile obligatorii pe fiecare loc de realizare a acestora. Contributiile datorate de angajat si angajator sunt urmatoarele:
- CAS - 10,5% si 20,8%;
- CASS - 5,5% si 5,2%;
- somaj - 0,5% si 0,5%, cu exceptia pensionarilor;
- cota datorata de angajator pentru risc si accidente diferentiata in functie de clasa de risc - 0,15 - 0,85%;
- contributia angajatorului pentru concedii si indemnizatii 0,85%.
Obligatiile declarative ale angajatorului sunt urmatoarele:
- completarea formularul 010 pentru inregistrarea in vectorul fiscal a impozitului pe venituri din salarii si a contributiilor sociale obligatorii;
- completarea si depunerea lunara a formularului 112 sectiunea A din Anexa 1.2 pana pe 25 a lunii urmatoare celei in care se obtin veniturile, cu impozitul pe veniturile din salarii si contributiile obligatorii.
- plata impozitului pe venituri din salarii si a contributiilor obligatorii pana la data de 25 a lunii urmatoare celei pentru care se datoreaza;
- depunerea anuala, pana in ultima zi a lunii februarie a anului urmator a fiselor fiscale si inmanarea unui exemplar al acestora persoanelor fizice care au obtinut astfel de venituri."
Asta este legea domnule  Criveanu C....foarte simplu si concis,exact ca in contractele incheiate cu salariatii vostri de la Directia Judeteana de Statistica . Ce o fi greu de inteles...tu stii!.
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.
miercuri, 17 octombrie 2012

Si totusi...

Cred ca nu exista in lumea asta cineva care sa nu-i fie frica de ceva. Chiar nu cred !...exista frica de inaltime,de intuneric, frica de boala sau ...frica de Dumnezeu si lista poate continua. La toti exista acest sentiment fie ca recunoastem sau nu, dar cea mai inspaimantatoare este frica de durere si mai ales de cea sufleteasca care din pacate se vindeca cam greu. Am ajuns sa  traim intr-o lume in care suntem nevoiti ca in fiecare zi sa purtam cate o masca...pentru ca in spatele ei poti sa-ti ascunzi lacrimile,suferinta,durerea sau neputinta...acea neputinta de a schimba ceea ce  te doare  si ceea  ce este rau.  Si totusi continuam sa luptam cu speranta ca acolo sus cineva ne iubeste si ne intinde o mana ...ne place sa credem...dar in acelasi timp ne este teama doar ca nu cumva uneori sa fie prea ocupat sau pur si simplu sa uite noi.

Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

duminică, 14 octombrie 2012

Versuri scrise de Marin Sorescu...


Vine o vreme
Când trebuie să tragem sub noi
O linie neagră
Şi să facem socoteala.

Câteva momente când era să fim fericiţi,
Câteva momente când era să fim frumoşi,
Câteva momente când era să fim geniali.
Ne-am întâlnit de câteva ori
Cu nişte munţi, cu nişte copaci, cu nişte ape
(Pe unde-or mai fi? Mai trăiesc?)
Toate acestea fac un viitor luminos-
Pe care l-am trăit.

O femeie pe care am iubit-o
Şi cu aceeaşi femeie care nu ne-a iubit
Fac zero.

Un sfert de an de studii
Fac mai multe miliarde de cuvinte furajere
A căror înţelepciune am eliminat-o treptat.
Şi, în sfârşit, o soartă
Şi cu încă o soartă (de unde-o mai fi ieşit?)
Fac două (Scriem una şi ţinem una,
Poate, cine ştie, există şi viaţă de apoi). 
 
Contabilitate-versuri scrise de Marin Sorescu.

Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.
 


sâmbătă, 13 octombrie 2012

Cele 11 picaturi de intelepciune ale vietii...


Publicat în 27.03.2012 de R Gaviota 1.

  Este adevarat ca nu realizam ceea ce am avut in viata noastra decat atunci cand il pierdem. Este adevarat insa si faptul ca nu realizam ceea ce ne lipsea decat in momentul in care vine in viata noastra.
Picatura 1: "Este dureros sa iubesti pe cineva si sa nu ti se raspunda prin iubire. Dar ceea ce este si mai dureros este sa iubesti pe cineva si sa nu gasesti niciodata curajul sa-i marturisesti acelei persoane ceea ce simti". 

Picatura 2: "Un lucru trist in viata este cand intalnesti pe cineva care inseamna enorm, totul pentru tine doar ca sa afli la final ca nu a fost niciodata destinat sa fie. Un lucru trist este cand trebuie sa il lasi sa plece".
  
Picatura 3: "Cel mai bun prieten iti este acela alaturi de care poti sta intr-un leagan, pe o veranda, fara sa vorbiti nimic, iar cand plecati de acolo sa va simtiti ca si cum ati fi avut cea mai buna conversatie din viata voastra".

 Picatura 4: "Este adevarat ca nu realizam ceea ce am avut decat in momentul in care pierdem acel ceva. La fel de adevarat este insa si faptul ca nu realizam ceea ce ne lipsea decat in momentul in care soseste in viata noastra".

Picatura 5: "Iti ia doar un minut sa te indragostesti de cineva, o ora ca sa iti placa cineva si o zi ca sa iubesti pe cineva. Iti ia o viata intreaga sa uiti pe cineva".

Picatura 6: "Nu cauta infatisari frumoase, te pot insela. Nu umbla dupa bogatie, chiar si aceasta poate disparea. Cauta o persoana care te poate face sa zambesti pentru ca un singur zambet este suficient pentru ca o zi intunecata sa devina luminoasa".

Picatura 7: "Viseaza ceea ce vrei sa visezi, mergi acolo unde vrei sa mergi, fii ceea ce vrei sa fii. Fiindca ai doar o singura viata si o singura sansa de a face toate lucrurile pe care vrei sa le faci".

Picatura 8: "Pune-te intotdeauna in locul celeilalte persoane. Daca simti ca te doare, probabil ca o doare si pe ea".

Picatura 9: "Un cuvant aruncat la intamplare poate sa aprinda focul. Un cuvant nemilos poate sa darame o viata. Un cuvant potrivit poate sa niveleze stresul. Dar un cuvant tandru poate sa vindece si sa binecuvanteze".

Picatura 10: "Cei mai fericiti oameni nu dispun in mod necesar de tot ce este mai bun. Ei doar fac ceea ce este mai bun din tot ce vine in drumul lor".

Picatura 11: "Iubirea incepe cu un zambet, creste cu un sarut, se termina cu o lacrima. Cand ai fost nascut, plangeai si toti din jurul tau zambeau. Traieste-ti viata astfel incat in ultimele clipe sa fii tu cel care zambeste, iar cei din jurul tau cei care plang".
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.joi, 11 octombrie 2012

Asa ca domnule sef de personal de la Statistica...

Spuneam ieri ca va voi povesti despre cum merg si se respecta legile la noi in tara...poate ca unele legi sunt bune,dar nu exista oameni care sa le inteleaga. Am alergat de cateva zile pentru sotul meu pentru a i se plati concediile medicale,doua saptamani in spital si restul zilelor pana la 34. Am mers la Casa de Sanatate unde am mai vizat o adeverinta de salariat,apoi am depus concediile medicale  la INS Directia de Statistica din orasul meu,care culmea mi-au spus ca ei nu platesc concedii medicale. Eu sunt un om care atunci cand cer un drept legal al meu intotdeauna ma informez ,iar atunci cand am dreptate nu cedez in fata nimanui, asa ca am mers din nou cu contractul de munca la un jurist de la ITM,unde respectivul om al legii m-a asigurat ca trebuie platit incat sa beneficieze de toate drepturile. Chiar nu mai intelegeam nimic,dar cum eu nu ma las infranta de nici o problema care imi iese in cale,am mers din nou la Statistica si am cerut o adeverinta de venit cu toate popririle...adica ce impozite opreste unitatea de la salariat si nu mica mi-a fost mirarea cand ei cu manuta lor au eliberat acesta adeverinta unde pentru salariat opresc 10,5%,5,5%,0,5% si 16% impozit...iar unitatea vireaza 20,8%,5,2%,0,5%,0,15%,si 0,85%. Din aceasta adeverinta eu doream sa ma conving de acel procent de 0,85% pentru a plati concedii medicale. Le-am explicat frumos,cu toate ca fierbeam de nervi,ca acest om este bolnav si este indreptatit sa i se plateasca CM si ca nu este normal ca atata timp cat beneficieza de acest concediu medical sa fie nevoit sa lucreze. Niciodata nu mi-au placut oamenii superficiali care sunt pusi  intr-o pozitie cheie,ba mai mult daca nu cunosc respectiva problema,nici macar nu au bunul simt sa puna mana pe telefon si sa se informeze de la altul mai destept. Asta este problema noastra...ocupam un loc caldut la stat ,ca vorba aia leafa merge!. Este trist pentru ca multi au o asemenea mentalitate iar cu astfel de oameni nu vom  merge mai departe. Dar nu m-am lasat...am mers din nou la Casa de Sanatate unde cineva care studiase cazul meu mi-a dat un numar de telefon si m-a sfatuit sa merg sa ma intorc din nou la Directia de Statistica unde respectivul domn care lucreaza la compartimentul personal,sa ia legatura cu respectiva doamna in prezenta mea...dar ce sa vezi...am ramas surprinsa  ca directia platise o gramada de concedii medicale care nu erau in regula iar acum Casa de Sanatate avea in portofoliu foarte multe certificate medicale de recuperat de la Statistica. I-am spus respectivului domn ca pe mine nu ma priveste neregulile lor,cert este ca eu vreau sa se plateasca CM pentru un om care este cu adevarat bolnav...care a platit zeci de ani impozite si taxe la stat,care nu a beneficiat de CM,iar acum cand are  dreptul nu i se acorda. I-am dat timp domnului sef de personal cu speranta ca se va informa serios,i-am spus frumos ca voi depune toate documentele care le detin la ITM si Directia de Sanatate din orasul meu,apoi voi depune in scris aceleasi documente la Ministerul Muncii Bucuresti,Directia de Sanatate Bucuresti,Institutul National de Statistica Bucuresti si daca ma enervez si constat ca ei dorm in scaune ,am sa-i trimit un email  presedintelui tarii si respectivilor ministri de la munca si sanatate.Dar dupa cum merg lucrurile in tara... sunt mai mult ca sigura ca asa voi face...cine stie ,poate voi apela si la Antena 3,unde eu consider ca sunt multi oameni de bine. Culmea ironiei acest domn sef de personal de la Directia de Statistica se uita la mine perplex si tot pe mine ma intreba de unde  stiu eu toate astea!. Pai domnule sef de personal de la Statistica,ai noroc ca inca nu iti dau numele,cine stie poate o data o voi face...pai inainte sa vin la tine,mi-am facut tema,m-am informat,am citit legislatia,am consultat juristi si avocati,plus ca sunt si eu un biet umil economist care i-a placut sa invete de toate,sa nu fie pus vreodata in postura de nestiinta asa cum ai fost tu in fata mea...am trecut si eu prin toate compartimentele: de banci,casa,investitii,creante ,clienti,furnizori si culmea in compartimentele de personal si salarizare. Asa ca domnule sef de personal de la Statistica...nu ar trebui sa uiti macar de acum incolo,ca exista si oameni in Romania care-si cunosc drepturile si indatorile lor.
     

Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.


   


sâmbătă, 6 octombrie 2012

Si totusi ...

In ultimul timp parca am parte de lucruri mai putin placute si spun asta  ca astazi m-am intalnit cu cineva care desi nu-mi statea mintea la ea,auzeam franturi de discutie care erau numai minciuni si aberatii. Spun asta pentru ca eu cunosteam destul de bine persoana respectiva,plus  ca eu eram in tema cu  adevarul adevarat. Chiar nu inteleg astfel de oameni...intotdeauna am urat minciuna si falsitatea,ma enerveaza  la culme cand stiu ca sunt mintita pe fata incat am avut un moment de repulsie,dar bunul simt m-a facut sa-mi vad de treaba si sa ascult mai departe. Stiu ca falsitatea exista peste tot...stiu ca putini oameni pun valoare pe   cinste si sinceritate...si mai stiu ca aceste repere care ar trebui sa calauzeasca comportamentul fiecarui om, incat atunci cand pune capul pe perna sa aibe un somn linistit. Daca stau si gandesc la rece stiu ca uneori corectitudinea unui om aduce numai necazuri si suparari!. Sigur,este imposibil sa nu dam peste astfel de oameni...parca s-au inmultit din ce in ce mai mult,dar partea esentiala este ca nu oricine merita respectul nostru...si totusi aceste momente merita traite pentru ca uneori invatam din greselile altora.
   

Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

joi, 4 octombrie 2012

Am ales sa fiu un om ...

Viata...viata asta care este si frumoasa dar si grea.Nu as fi crezut ca pot sa rostesc aceste cuvinte,dar acum o fac pentru ca am realizat ca vin momente in viata noastra care pur si simplu te iau pe nepregatite si este atat de dureros cand esti nevoit sa schimbi cursul vietii tale care curgea prea lin!. Dar sper si cred ca omul are resurse infinite pentru a avea curajul de a merge mai departe. Intotdeauna de fiecare data  cand am dat de un necaz,am privit cu incapatanare mereu inainte,indiferent cat de mare ar fi durerea...nu-mi place sa privesc inapoi!. Toate acestea mi-au dat dat tarie, m-au invatat sa fiu mai puternica si incet incet poate ca imi va fi mai usor sa trec peste greutatile din viata. Desi am trecut printr-o experienta grea, si poate am suferit mult,sufletul meu niciodata nu mi-a impietrit ...am ales sa fiu un om ...si visez ca in lumea asta sa nu mai fie suferinta. Vreau sa cred ca viata te invata sa fii puternic... ea nu te intreaba, nu iti rspunde, nu asteapta, iti da doar posibilitatea sa i te supui si s-o accepti.
    

Inchei cu Trebuie sa Traiesc.

gabriella.