Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 6 martie 2013

E groaznic...

Stim cu totii ca viata este facuta sa fie traita...toti am trecut prin clipe mai putin placute si pentru ca suntem oameni si de multe ori chiar ambitiosi,reusim sa uitam si sa le depasim. Si eu am avut o experienta groaznica si acum... cu sotul meu,dar pe parcurs am invatat sa traiesc de dragul de a trai. Traiesc in primul rand pentru mine si pentru familia mea,iar celelalte lucruri marunte, materiale cred ca nu mai conteaza .Astazi sunt putin cam intoarsa,pentru ca de fiecare data cand ma aflu la usa unui cabinet de oncologie si vad suferinta oamenilor,ma rascoleste enorm. De felul meu sunt puternica si acum imi place sa spun acest lucru...dar ceea ce am vazut astazi ,si credeti-ma ca am vazut multe,efectiv mi-a rupt sufletul in doua. Ca sa intelegeti mai bine ,pentru ca simt ca sunt deja confuza la ora asta,era vorba de o tanara care a aflat ca are cancer...da...i-am vazut acea privire de disperare. E groaznic cand afli ca ai cancer!. Stiti cum este acea senzatie cand afli?  Efectiv ai impresia ca toate simturile iti sunt paralizate...transpiri brusc,inima ti-o ia razna si ai acea senzatie de sloi rece in inima.  Apoi iti pui intrebarea cand te mai dezmeticesti...cum adica cancer si de ce tocmai mie!. Daca nu ai nervii tari si familia langa tine,primul gand este sinuciderea...apoi te inveti cu gandul,prinzi curaj si iei o hotarare ca sa vezi ce mai poti repara. Cat am stat cu sotul meu in spital pentru efectuarea operatiei de laringe,am vazut oameni care au luptat sa se vindece si care au urmat cu strictete toate etapele indicate de medic. E groaznic sa ai laringele extirpat si sa nu mai respiri aer pe gura sau pe nas niciodata...e groaznic sa ai o gaura in gat in care este introdus un tub prin care trebuie sa respiri...e groaznic sa vrei sa vorbesti,sa scoti un sunet,sa urli...dar sa nu poti. Niciodata nu ai sa poti sa intelegi ce este in mintea unui astfel de om,pentru ca durerea unui om bolnav de cancer  nu se compara cu nimic. Si pe langa faptul ca ai avut acest ghinion in viata, te mai inpotmolesti si de institutiile statul,fata de care tu ca un om corect ti-ai facut datoria,in schimb el...uita de noi toti. Ma opresc aici,as mai avea multe de spus despre acest subiect...poate altadata.
 
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

5 comentarii:

  1. of,când te citesc,îmi răscolesc toate amintirile ce le-aş fi dorit să fie precum un vis urât şi un coşmar ce trec cu ivirea zorilor..din păcate ai dreptate, e groasnic să treci prin astfel de momente fie personal fie ptr.cineva apropiat..eu nu mai pot privi spre spitale decât ca la un crematoriu de tip Auswitch,unde zarurile sorţii te joacă pe tabla morţii,na că am făcut şi versuri acum....o nepăsare şi o neglijenţă mai mare ca la noi nu cred că există în luume...ce-i mai trist e că sus acolo,zici că se pun în scaune autişti nu oameni ce până la alegeri "lătrau"vrute şi nevrute...ziariştii mai fac şi ei valuri dar tot în beneficiu vreunui politician ce se luptă ptr.putere..vai de noi!
    eu îţi doresc să treceţi cu bine peste acest puseu negativ de viaţă şi cât mai curând să uiţi drumul spre spitale şi tratamente de acest gen...să vă fie viaţa plină de sănătate şi bucurii!
    o zi minunată!
    >:D<

    RăspundețiȘtergere
  2. măcar azi să uităm de tot ce ne înconjoară..
    să te bucuri de flori,de iubire,de speranţă şi fericire,iar toate relele din calea ta să dispară..multă multă sănătate...
    la mulţi ani!

    RăspundețiȘtergere
  3. LA MULTI ANI FEMEIE!

    dor de viata, primavara, suflet cantec...toate ascunse-n tine.
    Suntem sus si jos laoltalta...dar suntem!
    Mi-ai ramas alaturi atata timp, te iubesc si te tin in suflet!

    La multi ani, Gabriela mea draga!

    RăspundețiȘtergere
  4. Celestine... La mulți ani suflet frumos! Esti o femeie minunata, incantatoare,esti o scriitoare talentata,plina de energie.Pentru mine ești sursa de energie, de iubire, de bunatate, de exemplu....ești un OM de o calitate extraordinara, de o inteligenta seducatoare...eu te apreciez din tot sufletul:multumesc din inima ca existi si ca am avut onoarea sa te cunosc. La multi ani Celestine!.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ryanna... din suflet iti trimit urari pline de apreciere, iubire și multumire. Sa ai o zi binecuvantata alaături de cei dragi .La multi ani!

    RăspundețiȘtergere