Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 3 iulie 2013

Octavian Paler,geniul sufletelor noastre...

In data de 2 iulie 1926 intr-un mic sat numit Lisa din Brasov, Romania,s-a nascut Octavian Paler...un om de exceptie si un spirit minunat.La implinirea a 78 de ani de viata, Octavian Paler,intr-un interviu, spunea"Daca aflati vreo reteta de dat timpul inapoi, va rog sa mi-o comunicati. As renunta cu placere la minciuna intelepciunii de la batranete. Mai ales ca eu nu consider intelepciunea o virtute.Nu mi-am sarbatorit ziua de nastere niciodata. Si m-am obisnuit cu aceasta traditie, care a avut si partea ei buna. M-a scutit de euforii false si de un rol pe care nu stiu sa-l joc."
Apoi la 80 de ani spunea "Sunt trist la cei 80 de ani. Vreau sa uit in aceasta zi de mine, daca se poate, pentru ca mi-as intuneca-o si nu vreau sa simt acesti ani ca pe niste ruine. Nu e placut sa nu mai ai ambitii si vanitati. 80 de ani e o varsta penibila. Mai intai pentru ca imi traiesc batranetea rau. Apoi, imi displace sa descopar niste adevaruri pe care le inteleg mai bine decat as fi dorit, pentru ca acum sunt un fel de hiena care se hraneste cu resturi, resturile fiind regretele mele. Regret ca am fost construit anapoda."
Mi-a placut enorm ceea ce a scris Octavian Paler... tot timpul am descoperit un echilibru sufletesc.Pentru mine este Omul care mi-a dezvaluit propriu-mi suflet,deoarece fata de nici un alt scriitor nu m-am simtit mai legata sufleteste...este practic geniul sufletelor noastre.

 Citate Octavian Paler 
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

Un comentariu:

  1. ..am fost acum trei şi acum un an în Lisa, lângă Sâmbăta....cred că l-au influenţat locurile minunate de unde a provenit.

    RăspundețiȘtergere