Totalul afișărilor de pagină

marți, 26 octombrie 2010

Ai grija de sanatatea ta.

http://www.youtube.com/watch?v=DDfLF0xpXPM&feature=player_embedded
Datele statistice arată că şase femei mor, în fiecare zi, în România, din cauza cancerului de col si corp uterin şi, în fiecare an, peste 3.000 sînt nou diagnosticate. Reprezentanţii MSP anunţă că boala menţionată reprezintă, în ţara noastră, prima cauză de mortalitate prin cancer la femeile cu vîrsta cuprinsă între 15 şi 44 de ani. În lume, cancerul uterin este pe locul doi ca frecvenţă dintre toate cancerele la femeile cu vîrsta sub 45 de ani. La nivel mondial, la fiecare două minute o femeie moare din cauza cancerului de col uterin.Cancerul de corp uterin poate fi vindecat in stadiul incipient!
De asemenea, este indicat ca o data pe an sa mergeti la un control ginecologic, pentru a va face testul Papaniolau. Cancerul de col uterin se poate vindeca, numai in stadiile incipiente! In momentul in care cancerul de col uterin este depistat in stadiile IV si V, din nefericire poate deveni letal!
  Cancerul de col si corp uterin nu este dureros in stadii incipiente.
Primele semne:
- aparitia sangerarii dupa contactul sexual,
- secretia vaginala,
- inflamatii ale vezicii biliare si ale rectului.
O nouă formă de cancer ovarian, adesea letală, poate afecta femeile din întreaga lume. Două gene recent descoperite de cercetătorii americani pot duce la apariţia acestui tip de cancer, potrivit foodconsumer.com.
Cercetătorii au identificat mutaţii genetice în două gene care sunt asociate cu această formă de cancer ovarian, conform revistei medicale New England. Rezultatele cercetării pot ajuta medicii să înţeleagă cum se dezvoltă cancerul ovarian şi să dezvolte tratamente mai eficiente împotriva acestei boli.
Genele descoperite de oamenii de ştiinţă sunt asociate cu celule ovariene clare de tip carcinom. Aceasta este cea mai agresivă formă de cancer ovarian, care nu răspunde tratamentului prin chimioterapie şi care este responsabilă pentru aproximativ 12 % din decese.
Un alt studiu realizat de doctorul David Huntsman de la Agenţia de Cancer „British Columbia” a arătat că mutaţia genelor nu este prezentă numai în celulele ovariene de timp carcinom, ci şi în tumorile ovariene ce sunt provocate de endometrioză.

Endometrioza se defineşte prin prezenţa unui ţesut asemănător endometrului (mucoasei uterine) în afara localizării sale normale, cel mai adesea în trompele uterine, ovare sau la nivelul ţesuturilor pelvine. Apariţia acestei forme de tumori este un factor care duce la dezvoltarea noii forme de cancer.
Acest studiu s-a concentrat pe analiza genei ARID1A, considerată o genă supresoare tumorală care încetineşte diviziunea celulară şi determină distrugerea celulelor. O mutaţie genetică a acesteia poate transforma permanent gena şi duce la declanşarea unei funcţii biologice improprii. Această mutaţie poate fi găsită şi în unele cazuri de cancer mamar şi pulmonar.
Cancerul de col uterin nu doare, nu înţeapă, nu strigă, ci doar se instalează lent şi ireversibil. Singura certitudine că nu ai o astfel de boală este controlul şi examenul citologic anual la medicul ginecolog.
Ma consider o femeie norocoasa care prin vointa mea de a trai,cu ajutorul medicilor care si-au facut meseria cu mult profesionalism,cu dragostea familiei si a prietenilor,am invins cancerul.

Inchei cuvintele Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

Un comentariu:

  1. I got this web site from my buddy who told me about this web site and now this time I am visiting this web site and reading very informative articles at this
    time.

    my homepage :: pozyczki

    RăspundețiȘtergere