Totalul afișărilor de pagină

marți, 6 decembrie 2011

Acum de ce nu se mai poate?...

Acest videoclip l-am luat dupa youtube . Nu...nu sunt o nostalgica a comunismului ...dar parca era mai bine atunci in comparatie cu ceea ce traim astazi.Pe vremea acea aveam un loc de munca,numai daca erai prost nu puteai sa te realizezi...aveam case...puteam merge la orice scoala ...nu in strainatate...si asta numai daca aveai ambitie...puteam merge la medic...parca si drepturile noastre erau respectate.Eu am terminat o facultate de Stiinte Economice,finante-contabilitate,si pe vremea aceea studiam si capitalismul...imi parea un vis...dar si un pericol pentru omenire pentru ca stiam ca vor apare doar  bogati si saraci...clasa de mijloc fiind pe cale de dispartitie. Poate o sa par cinica...dar atunci ma simteam in siguranta...acum Nu.  Chiar nu vreau sa vorbesc mai mult de epoca de aur ,asa cum ii zicea...ar trebui sa vorbesc despre Romania moderna a anilor 2011...fara educatie, cu analfabeti, fara sistem sanitar, fara locuri de munca,cu someri,fara nimic...traiasca capitalismul cu programul "Prima casa" ca te imprumuti unei banci timp de 30 de ani...traiasca EBA  cea mai valoroasa si desteapta dintre cei tineri...traiasca Roberta cea care se pricepe sa numere si sa fure voturile chiar si cu sala goala...caci ea nu da gres...si cu traiasca lista ar mai continua.
Adevarul este ca in timpul trecut, Romania a cunoscut cea mai mare dezvoltare poate din toata istoria ei...sigur nu a facut Ceausescu totul cu mana lui..noi toti am pus umarul,dar trebuie sa recunoastem ca exista o diferenta coplesitoare intre realizarile de atunci si cele de acum...intrebarea mea este...acum de ce nu se mai poate?...si tot eu raspund pentru ca ne-au vandut pe nimic si se fura in draci...pacat ca am ajuns sa ne vindem tara si sa stricam tot ce a fost construit cu folos .Nu mai vreau sa scriu nimic...dar va las pe voi sa priviti acest videoclip.


 Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

8 comentarii:

  1. Atunci aveau toti locuri de munca,case,locuri in licee,universitati,etc.Dreptul la munca,sanatate,invatatura era asigurat.Nu erau granitele deschise,nu aveam democratie(hotie pe fata,mizerie,umilinta,santaj,etc.)Acum daca avem deschidere..... cine ne da drepturile?!Biet popor roman urgisit,umilit,batjocorit,ai umplut lumea !Citi din cei plecati fac ceea ce au invatat sau pentru ce sau pregatit?!Suntem sclavii lumii,fiindca am depasit granitele Europei.Si "cu asta ce am facut".... cum ar spune marele Tanase.Ne-au furat ,ne-au praduit, toti cei ce au fost la conducerea tarii,iar poporul roman cei care mai pot, bat la portile strainatatii pentru un coltuc de piine si aia amara,cu teama in suflet ca nu isi vor mai gasi radacinile.Gata ....nu se mai poate!O seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  2. MEG55...Maria,scumpa mea,dupa cum vad postul asta de pe ziua de azi...te-a racorit si crede-ma ca ma bucur.Stiu ,ai perfecta dreptate...nu stiu ce sa mai zic, ce sa mai cred… tara asta este ca un vapor in deriva, unde semianalfabetii si cretinii schizofrenici netratati, conduc si inventeaza legi de dupa placul lor, se poate intampla orice. As pleca dar n-am curaj suficient, mi-as scoate pielea de pe mine, mi-as jupui-o de RUSINE ca sunt romanca. Din oameni saraci poti face ce vrei...saraceste-i si sunt ai tai... pentru o conserva fac orice. Cu cat in zona rurala vor fi mai nevoiasi, cu atat mai mult se vor folosi de ei. Si baietii destepti stiu asta. Si saracii stiu asta, dar nu le mai pasa, caci foamea si mizeria iti anuleaza constiinta.

    RăspundețiȘtergere
  3. E ca un exod acum, mai toti prietenii mei au plecat ca sa poata sa-si castige painea si copii lor sa aibe parte de o adevarata copilarie. In tara noastra, copiii sunt abuzati efectiv, fac meditatii peste meditati, nu trebuia sa fie scoala accesibila pentru toti? Monstii, dementii, retardatii si toate neamurile lor ocupa acum functii care ii fac sa se creada dumnezei. O tara a mafiei si mizeriei, dar e tara ''crestina''. Ce rusine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu nu eram in aceasta perioada , m-am nascut exact dupa terminarea ei , eu de cand locuiesc in Franta am observat schimbari multe in societate;
    ROMANIA- profit
    FRANTA- productivitate

    RăspundețiȘtergere
  5. pentru ca pursisimplu timpul le-a schimbat pe toate...

    RăspundețiȘtergere
  6. RobertN ...asa este...as vrea ca macar o data cand se schima puterea politica in Romania sa vad cum cei care au condus inainte sunt judecati dupa masura faptelor lor, dupa hotiile lor, dupa cum si cat au furat de la neamul meu si inchisi, iar averile lor confiscate de stat pentru a fi folosite pentru poporul de la care le-au luat. M-am saturat de vin ai nostri, pleaca ai nostri. SI, mai ales, nu noi suntem de vina pentru starea de saracie, ci cei dinaintea noastra. Vreau ca legea sa functioneze. Iar daca justitia ii gaseste vinovati pe Basescu, Boc si Uudrea si cei din jurul lor, acestia sa fie INCHISI.Am ajuns sa-mi doresc si asta...ptr ca ei nu se gandesc la noi.

    RăspundețiȘtergere
  7. Rafael Secret ...stiu ...si totusi ai apucat si tu doi ani din acea perioada,dar erai mic...poate parintii tai stiu mai bine cu siguranta.Nici atunci nu eram multumiti toti de sistem,ne lipsea ceea ce se numeste libertate...acum o avem?Intrebarea mea este - cati romani or mai putea suporta mizeriile lor , cati mai simt patriotic , oare le mai vibreaza inima cand pronunta cuvantul Romania ... raspunsul urmeaza sa-l aflam in perioada imediat urmatoare caci ne asteapta la anul zile negre din toate punctele de vedere ... daca nici in urmatoarele 2-3 luni nu vom iesi in starada sa ii aruncam in fata unei adevarate justitii pe acesti nazisti portocalii inseamna ca nu mai e nimic de facut , ca natia romana a pierit , ca ne meritam soarta ... simt ca ne stingem si ma cupride frigul si furia ...oare am uitat de mandria noastra de romani...Sper sa ma insel , inca mai cred ca Desteapta-te Romane nu e doar un cantec pe care il pun uneori cu mandrie pe blog...Hai Rafael ca m-am intins la vorba...iti doresc zile frumoase,putere de munca si sa ai grija de tine.

    RăspundețiȘtergere
  8. £avi H....nu timpul le-a schimat pe toate...ci oamenii.Astia de acum vor plati cu varf vsi indesat ptr ca istoria nu iarta.Vor plati si pentru nenorocirea sistemului sanitar,a invatamantului,taierile de salarii,impozitarea pensiilor,gonirea medicilor si profesorilor peste hotare,aruncarea a zeci de mii de salariati in somaj fara a li se da vreo alternativa ,incalcarea Constitutiei,indemnarea la nerespectarea legilor si hotararilor judecatoresti - ar trebui judecati. Ce sa mai spun...niste tradatori...La Senatul Romaniei cine i-a facut un locsor cald si profitabil la Guvern unui ungur ?...noi,astia care nu suntem niciodata intrebati?Nu...niste romanasi ajunsi in fruntea bucatelor.Oamenii cinstiti ,iubitori de tara,cu stiinta de carte nu au nici macar dreptul la a-si spune parerea.Basescu n-ar fi azi presedinte fara acesti ticalosi.

    RăspundețiȘtergere