Totalul afișărilor de pagină

luni, 28 mai 2018

Învață să spui nu...

Oamenii te folosesc, te-au folosit și te vor folosi în continuare fără remușcări,  fără vreo urmă de regret. Și vor trăi cu impresia că e dreptul să facă asta, că ai obligația să îi ajuți, că așa trebuie să fie. Și asta dacă îi vei învăța să facă asta. Pentru că din obișnuință ajung oamenii să întreacă limite, să calce linii și să ne folosească. Nu trebuie să dai nimănui dreptul să calce acele linii și să întreacă acele limite. Niciodată.
                             Învață să spui nu. Nu înseamnă că ești egoistă. Nu înseamnă că ești rea. Înseamnă că nu te lași folosită, de cele mai multe ori. Și sunt atâția care merită să învețe că nu au dreptul să îi folosească pe alții după bunul plac. Sunt atâția care s-au obișnuit să le fie bine și au impresia că totul li se cuvinte. 
                             Sunt atâția care profită de bunătatea omului, de mărinimia sa și, uneori, de slăbiciunile pe care le are. Dar de ce să lași bunătatea ta să devină un obicei pentru ceilalți? De ce să nu te gândești și la tine? De ce să  îi pui mereu pe primul loc pe cei care pe tine te-au lăsat într-un plan secund?
                             Învață să nu mai faci atâtea compromisuri pentru ceilalți. Oferă-ți timpul de care ai nevoie când ești obosită. Nu mai renunța la planurile tale pentru ale altora. Nemulțumiți vei găsi peste tot. Să nu îți pese. Sunt unii oameni care vor spune că nu le-ai oferit nimic, că nu i-ai ajutat cu nimic, indiferent câte vei face pentru ei. Astfel de oameni nu îți merită bunătatea, timpul sau atenția. Să nu îți pară rău dacă renunți la astfel de oameni pentru tine. 
-sursa-http://damadetrefla.com/-

Iti transmit din suflet Lumina si Iubire.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu