Totalul afișărilor de pagină

vineri, 11 martie 2011

Cutremur in Japonia, urmat de un Tsunami urias -11-03- 2011

      
Seism foarte puternic in arhipelagul nipon, urmat de valuri de peste 10 metri care au maturat coastele Japoniei, spulberand casele in drumul lor navalnic. Cutremurul de vineri dimineata din Japonia a avut 8,9 grade pe scara Richter. Nori negri de fum s-au ridicat deasupra portului din Tokyo si mii de oameni au iesit in strada. Unda seismica a lovit la ora 2:46 PM (ora locala), a durat aproximativ doua minute, iar epicentrul a fost la 380 de kilometri nord-est de capitala, Tokio. Cel mai afectat oras a fost Miyagi.Cutremurul cu magnitudine de moment 8,9, produs azi în Japonia, a deplasat axa de rotaţie a Pământului cu aproape 10 centimetri, a anunţat Institutul de geofizică din Italia. Potrivit experţilor, "acest fenomen a exercitat asupra axei de rotaţie a Pământului o acţiune mai mare decât seismul din 2004 din Sumatra". 
 Va dati seama daca la japonezi sa intimplat asta,ei care  au experienta in cutremure,dar noi ce o sa ne facem... mai ales ca nu avem oameni cu experienta si nici guvernanti care sa gestioneze o eventuala catastrofa.Vai de noi...daca la inundatii lea fost greu dar la asa ceva?
Având în vedere că există fenomenul inversării polilor planetei în mod sigur vor urma şi alte fenomene violente. Specialiştii spun că planeta nu va muri în timpul vieţilor noastre. Dar în mod sigur peste 100 de ani lucrurile vor sta altfel. Cutremurul din Japonia se va resimți si in Romania. Nu direct, ci prin efectele economice. 

     

Inchei cu Trebuie Sa Traiesc.
gabriella.

2 comentarii:

  1. se va resimti si in romania ..da mi-ai placut cum ai zis ceva gen "O sa fie un cutremur mare in romania nu se stie cand dar va fii chit ca va fii peste 50000 de ani " hai frate ma las cu dastea...imi pare rau pentru ei asta e au fost ,,,,au murit ,,dar nu's cat de mult le va parea lor rau daca se intampla la noi asa ceva pes scurt vin la noi cumpara 2-3 miliarde de ternuri si isi fac trb ca noi suntem mari smecher si vindem pamantu care unii au murit ca sa il faca parte din teritoriul Romaniei ...parerea mea despre multe tari ...

    RăspundețiȘtergere
  2. OK,ai si tu dreptatea ta.Sint multi smecheri straini dar si romani care procedeaza asa,iar tu la virsta ta,sau alti tineri de virsta ta nu pot nici sa-si continue studiile sau sa-si gaseasca un loc de munca.Si oricat ar muncii nu ajung sa-si faca o situatie materila decenta.Vorbesc despre tinerii care au ambitie sa treaca in viata pe picioarele si mainile lor.

    RăspundețiȘtergere