Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 30 octombrie 2013

Sunt lucruri...

Sunt lucruri pe care trebuie sa le acceptam chiar daca nu le intelegem sau de multe ori refuzam sa le acceptam...sunt zile cand vrem sa uitam,dar tot ce reusim este sa ne amintim si mai mult...o lacrima,un zambet si tot ce putem sa credem este ca ziua de maine va fi mai bine.Vine un timp cand doresti sa te indepartezi de toate dramele din viata ta si vrei sa fii inconjurat de bine si de frumos.Toate acestea sunt lucruri care pot sa te faca sa  simti ca viata e frumoasa.Singura modalitate prin care poti sa vezi acest lucru, este sa faci ceea ce iti place, ceea ce te defineste si te pune in valoare ca si fiinta... si mai cred ca acesta trebuie sa fie principiul fiecarui om.
 i
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

marți, 29 octombrie 2013

De foarte mult timp...

Am scapat de cel mai mare cosmar al vietii mele...astazi am fost programata la un computer tomograf complet si totul a iesit foarte bine. Cand am luat rezultatul,nu-mi venea sa cred ca este al meu.Lacrimile imi curgeau pe obraz si nu le puteam stapani...nici nu am facut nimic sa le opresc pentru ca erau lacrimi de fericire.Nici nu va dati seama ca aceste lacrimi de fericire sunt cele mai frumoase lacrimi !.De foarte mult timp nu am mai plans de fericire,chiar nu mai credeam ca lacrimile vin si cand te simti implinit, cand totul este minunat si stii ca niciodata nu va mai fi altfel.Acum sunt fericita si nu stiu cum sa strig in gura mare ca mi-am gasit linistea .

 
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

luni, 28 octombrie 2013

Sper sa ma tin de cuvant...

Ma simt de parca nu as fi dormit de un car de vreme si sufletul meu este din ce in ce mai apasat .Maine este marea zi a adevarului...am niste emotii de nu mai stiu de mine. Toata saptamana am numarat zilele pana la marea investigatie...as vrea sa am o clipa de liniste in care sa pot sa imi trag rasuflarea , dar parca nu mai am acest drept.Toti ai mei imi spun ca-mi fac griji aiurea. S-ar putea sa aibe dreptate pentru ca in doua luni am mai trecut prin patru controale la medic si totul a fost ok.Nu m-am simtit de loc bine zilele acestea,nu fizic...asa ,am avut o stare sufleteasca prea agitata care nu mi-a facut bine.Deja mi-am promis de ceva timp ca nu imi voi mai face griji...ca voi fi optimista de altadata. Sper sa ma tin de cuvant.
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

duminică, 27 octombrie 2013

Viata nu e asa cum ne-o inchipuiam ...

"Sunt de acord cu tine,viata nu e asa cum ne-o inchipuiam atunci cand eram copii,facandu-ne planuri de "Feti Frumosi si Ilene Cosanzene".Aduce realitatea in trairile si gandurile noastre din clipa in care incercam sa devenim stapani pe propria noastra viata,si probabil ca gresim atunci cand devenim ingandurati in incercarea de a ne aduce in realitate Visul,lasandu-l sa ne consume.Nu voi incerca si nici n-as avea vreo sansa sa te determin sa crezi sau sa aduci in viata ta armonia,asa cum o simt eu,dar priveste o realitate simpla.Daca iti incarci inima cu regretele trecutului si cu grija pentru ziua de maine nu vei putea sa te bucuri de PREZENT."
sursa- Visul Realitatii.-

Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

sâmbătă, 26 octombrie 2013

Cred ca asa este...

Oricat ai incerca nu poti sa fugi de propiul tau destin...vrei nu vrei, trebuie sa-l urmezi pentru ca alta cale nu ai.Chiar daca drumul este  greu de strabatut ,pe calea lui ne indreptam pasii oricum.Cred ca toate lucrurile
se intampla cu un motiv si nimic nu e intamplator.Se spune ca destinul iti este scris de dinainte...si cred ca asa este.De multe ori esti tentat sa-ti pui intrebarea"de ce mi se intampla tocmai mie".Poate ca asa trebuie sa se intample!.Dar oricat ar fi viata ta plina de piedici,tu trebuie sa fi invingator...si vei fi invingator numai atunci cand vei cunoaste respectul fata de viata si de tot ce te inconjoara...vei fi un invingator doar atunci cand vei trece prin viata si vei capata intelepciune si te vei simti implinit sufleteste.Vreau sa cred ca o viata traita frumos,duce catre o adevarata victorie si frumusete interioara. Ieri eram pesimista,dar astazi si maine si in zilele ce vor urma,voi incerca sa raman optimista chiar  in ciuda problemelor pe care le am.Adevarul este ca aceste ganduri pozitive ma ajuta sa nu-mi pierd rabdarea, sa raman calma si sa caut solutii.

Incchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

vineri, 25 octombrie 2013

Sper din tot sufletul...

In aceasta  viata toti trecem prin momente dificile o data sau de mai multe ori daca esti ghinionist.Toti avem sufletul greu si impovarat,cel putin odata...pe fiecare dintre noi ne-a cuprins acea tristete fie provocata de cineva,fie ca este vorba de starea ta de sanatate,apoi zambim amar,incercand sa mimam fericirea in timp ce fugim de noi insine, incercand sa ne ducem acea  zi grea spre noapte si apoi din nou spre alta zi. Dupa ce acel moment a trecut, zambim pentru fiecare clipa de tristete alungata in trecut ,pentru ca doar asa avem cele mai intense trairi si amintiri ale noastre.Sunt zile cand as vrea sa plec departe...departe de toti...intr-un loc unde linistea este suverana,apoi sa revin cu gandul ca voi fi un om mai puternic pentru viitoarea perioada din viata mea.Poate ca astazi sunt putin mai pesimista...si am motivele mele...peste cateva zile voi face niste investigatii generale si chiar nu stiu cum vor iesi. Imi este teama de ziua de marti in care voi afla adevarul...desi am amanat,mi-am dat seama ca nu mai pot trai cu aceste ganduri care efectiv ma macina zi si noapte.Vreau sa stiu adevarul cat de crud ar fi el...stiu ca am mai trecut prin acest moment...sau cine stie...poate eu imi fac prea multe ganduri.Vreau sa trec de acel moment incat sa-mi gasesc acel echilibru in viata si mai vreau sa cred ca cineva acolo sus imi va asculta si linisti gandurile.Sper din tot sufletul.

Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

joi, 24 octombrie 2013

Astazi ...

Astazi am ales sa-mi rezolv problemele fara masina,m-am echipat comod si am pornit cu mult curaj in aglomeratia strazii.Din masina privesti altfel lumea,parca nu le simti gandurile si sentimentele ...parca nu-i privesti cu atentie. Aici,printre ei, ii simt mai aproape...multi au trecut prin multe,unii sunt cu moralul la pamant,altii sunt fericiti iar altii sunt tristi si merg cu ochii in pamant.Ma uit la ei si  ma vad pe mine in diverse momente...sigur si eu am gandurile mele si bineinteles multe probleme,dar am invatat ca trebuie sa ma bucur de fiecare clipa si sa nu ma las invinsa de greutatile vietii.Cred ca cel important este sa  te ridici si sa mergi mai departe...pentru ca in momentul cand te opresti,incetezi sa mai traiesti. De cele mai multe ori ,viata iti  da multe raspunsuri,dar cel mai bine este sa te grabesti ...sa le descoperi tu , pentru ca aceste raspunsuri vin uneori cu intarziere.

 
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

miercuri, 23 octombrie 2013

La ce ar folosi ...

"La ce ar folosi să trăieşti, dacă n-ai simţi puternic. Nu-i invidiez pe oamenii care au inima acoperită cu o carapace de broască ţestoasă sau cu o piele de hipopotam. Fericiţi sunt numai aceia care suferă de pe urma senzaţiilor lor, care le primesc ca pe nişte şocuri şi le gustă ca pe nişte bunătăţi. Pentru că trebuie să ne trecem prin minte toate emoţiile, fericite sau triste, să ne saturăm cu ele, să ne îmbătăm până la cea mai ascuţită bucurie şi până la desperarea cea mai dureroasă."-Guy de  Maupassant-
  
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.


duminică, 20 octombrie 2013

Vreau...

Nimic nu poate fi mai scump si mai frumos pe lumea asta ,dacat Viata...este acel dar dumnezeiesc,o mare frumusete cereasca pe care trebuie sa o traim si sa o pretuim din toata inima...trebuie sa ne bucuram de frumusetile ei,aratandu-i dragostea noastra pentru frumos.Cred ca  este cel mai pretios cadou al omului, de care trebuie sa se bucure cu toata inima, secunda de secunda ,ora de ora, zi de zi, an de an. Trebuie sa luptam pentru viata noastra incat  sa o umplem doar cu lucruri frumoase...trebuie sa fim puternici  sa ne invingem propiile greseli incat sa pasim cu demnitate peste orice zi traita care inseamna ...Viata. Vreau sa simt viata asa cum este ea...frumoasa, libera si plina de fericire...vreau sa apreciez mai mult oamenii care merita...vreau sa gandesc mai optimist asa cum faceam o data si bineinteles sa imi fac timp si pentru sufletul meu.Vreau sa ma bucur de fiecare zi frumoasa sau de clipa de fata ,doar pentru simplul fapt ca traiesc.
   
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

sâmbătă, 19 octombrie 2013

Cred ...



”Sunt un om fericit . Viața toată îmi pare un miracol în devenire. Fiecare zi îmi inspiră delir și binefacere, tumult în soare, bucurie respirată. Am început deja să-mi fac ordine în biblioteca fără rafturi a inimii și mi-am propus să zidesc din ceea ce sunt eu cu adevărat un imperiu al încrederii de sine , al abundenței și al plenitudinii în fiecare clipă. Cred din nou în zânele înfofolite în mătăsuri prăfuite și mai știu că puterile lor magice nu pier nici în ziua în care ne-au îmbătrânit părinții. Cred în ziua de mâine și în tot ce poate ea să-mi aducă mai dulce și mai liniștitor pentru suflet. Cred în cuvintele de încurajare , în furtunile aducătoare de senin , în oamenii de la care ai tot timpul ceva învățat și de dat mai departe . ” - Liana Ganea, Eseuri de weekend-
 
 
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

vineri, 18 octombrie 2013

Incerc ...

In ultimul timp am o stare de neliniste,poate ma gandesc prea mult la ceva ,incat despic firul in mai multe parti. Cred ca m-am schimbat...simt ca nu mai sunt acea persoana optimista care gandea altfel...poate ca am obosit de sirul evenimentelor din decursul acestui an. Imi doresc enorm acea liniste pe care am avut-o mereu...chiar tanjesc dupa ea!.Cred ca ar fi ideal sa-ti gasesti linistea asa ratacita pe drum, sa-ti doresti sa  o ei de brat si sa-i spui vin cu tine indiferent pe unde ai rataci.Dar pana sa-ti gasesti linistea,viata te trece prin tavalugul ei,iar apoi cine stie daca ai putin noroc ,o poti gasi doar pe drumuri netede. Trebuie sa ma obisnuiesc cu gandul ca uneori viata este dura,ca de cele mai multe ori se joaca cu mine  incat ma pune la mai multe incercari...dar ce sa fac,asta-i cursul ei.Si totusi vreau sa aduc din nou linistea in viata si in gandurile mele ...incerc sa ma bucur de toate pentru ca sunt vie ,sanatoasa si traiesc.
  
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

joi, 17 octombrie 2013

Atâta timp...

"Atâta timp cât poţi privi cerul fără teamă, ştii că eşti curat pe dinăuntru şi că vei fi din nou fericit. Şi atâta timp cât există această mulţumire interioară, mulţumirea pentru natură, Dumnezeu şi multe altele, atâta timp cât o porţi în tine, vei putea deveni din nou fericit. Poţi pierde totul: bogaţia, prestigiul, dar mulţumirea interioară poate fi doar ascunsă şi te va face, atâta timp cât trăieşti, din nou şi din nou fericit."-Anne Frank-
  
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

marți, 15 octombrie 2013

Trebuie sa luptam pentru visele noastre...

Asa cum spunea Paulo Coelho,nimic pe lumea asta nu este o intamplare,este poate unul din citatele cu adevarat esentiale  si pe care eu il apreciez foarte mult .In general drumul pe scara vietii nu-i deloc usor...incerc sa inteleg ca tot ce iti da Dumnezeu,trebuie sa treci peste toate cu fruntea sus si sa crezi ca el te-a ales pe tine pentru ca esti mult mai puternic.Stiu ca fiecare om are o durere interioare despre care nimeni nu stie...si de multe ori esti tentat sa spui despre acel om ,ca este rece sau rau,cand de fapt el este trist, abatut si impovarat de greutatile si necazurile lui.Se spune ca tot ce gandesti,ce simti azi...iti va arata cum vei fi maine...acest lucru este verificat pe pielea mea. Conteza enorm cum gandesti  si mai ales cum tratezi fiecare experienta din viata ta. De ce credeti ca imi inchei eu postarile cu...Trebuie sa Traiesc...pentru ca in subconstientul meu asta imi doresc si acest lucru este programat in mintea mea,pentru ca emotia cu care rostesc sau scriu aceste cuvinte este cea care comanda subconstientului.Eu asa am inteles ca trebuie sa traiesc si ca daca ne dorim ceva cu adevarat, trebuie sa luptam pentru visele noastre, pana nu este prea tarziu.
 
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

luni, 14 octombrie 2013

Trecem prin viata...

Ma uit in jurul meu si parca vad numai oameni tristi...parca nu mai stiu sa traiasca.Prea putini stiu sa iubeasca,da,chiar nu exagerez ...putini stiu sa se bucure de soarele care incearca sa le incalzeasca sufletul inghetat... putini sunt cei care traiesc cu adevarat.Ar trebui sa ne obisnuim cu gandul ca viata ne joaca feste,si acest lucru se intampla pentru ca inca suntem vii...trebuie sa reusim sa mascam ceea ce este in sufletul nostru,ceea ce traim ,pentru ca suntem mai puternici in ochii celor din jur.Si eu am pierdut zile nenumarate cand simteam ca totul este gri in jurul meu...nu-mi placea,dar intotdeauna am sperat ca maine va fi mai bine.Astazi am inteles ca zilele trec,se scurg toate in ore marunte si nesfarsite clipe...gandul ne poarta fara sa vrem prin ziua de ieri,de azi si de maine...amintirile,clipele de neuitat,ne lasa pierduti printre ganduri,emotii si trairi .Simtim toate astea si trecem prin viata,fara sa ne dam seama ca am mai  trait un azi cu gandul la ieri si teama de maine.
   
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

duminică, 13 octombrie 2013

Sa sti sa visezi ...



De multe ori in viata ar trebui sa sti ce vrei,sa cunosti care iti sunt prioritatile ...sa fi hotarat , sa sti sa visezi  cu ochii deschisi si sa fi constient incat sa-ti stabilesti un scop precis, incat sa nu renunti niciodata la el.  In viata de zi cu zi, este imposibil ca ceva sa nu mearga asa cum ne-am fi dorit...trebuie sa intelegem ca indiferent de ceea ce se intampla , indiferent de cat de rea pare ziua de astazi... viata merge in mod sigur mai departe, iar maine sigur va fi mai bine. Viata de multe ori este ca o capcana, ca stanca dura si  care cu siguranta iti va testa limitele.Nu trebuie sa cedezi pentru ca   tu esti singurul care alegi daca esti invingator...sau invins,tu esti singurul care hotarasti sa mergi pe drumul tau cu ochii larg deschisi si increzator in tine .Viata nu trebuie traita cu jumatati de masura...trebuie sa te trezesti si sa incepi sa inveti sa traiesti. Este foarte important sa lupti si sa treci peste greutatile vietii,incat sa inveti cu timpul sa supravietuiesti.
 
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

vineri, 11 octombrie 2013

Poate...


"Poate că adevăratul eu nu îl găsim în viaţa de zi cu zi, între lucrurile care ne condiţionează şi ne impun limite. Poate trebuie să ne îndepărtăm, măcar o vreme, de tot ceea ce ne ţine legaţi. Şi, la final de drum, ne simţim redaţi nouă înşine. Ne dăm seama de ce sau de cine ne-a fost atât de dor. Ca şi când sufletul nu mai trebuie să se întoarcă pe dos în căutarea unei fărâme de trăire prin căptuşeală, pentru că a primit deja un înveliş strălucitor (numai bun de prezentat la ceas de destăinuire), din pricina sau, mai bine zis, datorită mai multor ani scurşi în direcţia potrivită.
În viaţă, ca şi în iubire, nu există scurtături spre ceea ce ne dorim. Putem alege însă să construim cu grijă, atenţi la detalii, nerepetând greşelile şi, mai ales, bazându-ne în primul rând pe noi înşine. Singurii care suntem ceea ce pretindem a fi. În faţa sufletului nostru nu e nevoie să purtăm nici o mască.
Viaţa însă e ciudată, îl schimbă pe niciodată în uneori şi lasă să se depună praful chiar şi pe cărţile scrise cu sufletul. Cred că drumul nostru se va intersecta mereu, repetat, cu unele poteci, pentru că nu se poate altfel. Sau poate pentru că, la un moment dat şi într-un anume colţ de lume, s-a creat o legătură între două suflete care trece peste kilometri şi timp (asta e explicaţia care îmi convine cel mai mult, ar fi frumos să se întâmple cu adevărat aşa). Poate suntem jucăriile descentrate ale destinului sau poate unele lucruri nu se termină cu adevărat niciodată, doar iau o pauză din când în când."-Anda Docea-
 
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

joi, 10 octombrie 2013

In Romania,se poate trece peste orice...

Iata cine merita sa ocupe functia de director executiv adjunct - Direcţia Economică, Evidenţă Contribuabili, din cadrul Casei Judeţene de Pensii Olt...care deja este admisa pentru interviu.  Mai mult nu pot sa comentez,pentru ca urmatoarele randuri  de pe saitul Agentiei Nationale de Integritate(ANI) ...spun totul.
Februarie 2012.

"Agenția Națională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislației privind regimul juridic al incompatibilităților de către TURCITU Cornelia, Director coordonator adjunct în cadrul Casei Județene de Pensii Olt.
Sub aspect procedural, au fost îndeplinite cerințele Legii nr. 176/2010, referitoare la înștiințarea persoanelor evaluate, TURCITU Cornelia fiind informată, prin adresa nr. 752/G/I.I./07.01.2011 (confirmare de primire din data de 13.01.2011), despre declanșarea procedurii de evaluare. Prin intermediul adresei nr. 112925/G/I.I./14.10.2011 (confirmare de primire din data de 21.10.2011), lui TURCITU Cornelia i-au fost aduse la cunoștință elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. La data de 01.11.2011, TURCITU Cornelia a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.
În urma evaluărilor demarate la 30.12.2010, s-au constatat următoarele:
TURCITU Cornelia s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25.05.2009 - 14.10.2009, întrucât a deţinut, simultan, atât funcția de Director coordonator adjunct în cadrul Casei Județene de Pensii Olt, cât și calitatea de cenzor supleant la S.C. ALUTA S.A. SLATINA, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 94, alin. 2, lit. c) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare.
În perioada 25.05.2009 - 14.10.2009, TURCITU Cornelia a exercitat funcția de Director coordonator adjunct în cadrul Casei Județene de Pensii Olt.
De asemenea, în perioada 2006 - 2009, TURCITU Cornelia a deținut calitatea de cenzor supleant la S.C. ALUTA S.A. SLATINA, fiind realeasă în funcție la data de 04.06.2009.
Astfel, au fost identificate elemente în sensul încălcării legislației privind regimul juridic al incompatibilităților, deoarece, potrivit dispozițiilor art. 94, alin 2 , lit. c) din Legea nr. 161/2003, cu modificările şi completările ulterioare, ”funcționarii publici nu pot deține alte funcții și nu pot desfășura alte activități, remunerate sau neremunerate în cadrul regiilor autonome, societăților comerciale ori în unități cu scop lucrativ din sectorul public, sau privat, în cadrul unei asociații familiale sau ca persoană fizică autorizată”.
Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică, cu excepția celor electorale, pe o perioadă de 3 ani.
În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcție sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate, interdicția de 3 ani operează, potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a rămânerii definitive și irevocabile a hotărârii judecătorești de confirmare a existenței unei stări de incompatibilitate.
Persoana care face obiectul evaluării poate contesta raportul de evaluare a incompatibilității, în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanța de contencios administrativ.
Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.
AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 15 februarie 2012"
http://www.integritate.eu/ 
Astazi suntem in  10 octombrie 2013 cand se tine concursul pentru ocuparea postului si ma intreb cum au trecut 3 ani ca sa se stearga pacatele acestei doamne...poate pentru cei cu pile,nici ANI nu mai conteaza.
 
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

miercuri, 9 octombrie 2013

Cred...

De multe ori ma intreb dacă iertarea este  acelasi lucru cu uitarea, pentru ca de foarte multe ori suntem tentati sa iertam ...de multe ori nu reusim sa uitam.Cred ca uitarea,ca si iubirea,este un sentiment scris in legea vietii omenesti...ea nu se invata,ci vine asa pur si simplu...dar din pacate,niciodata nu-i poti comanda inimii cand sa uite si ce anume sa uite...uitarea nu se imparte la doi,spre deosebire de iubire,unde intotdeauna este nevoie de doi...uitarea se simte de unul singur si se manifesta prin iertare...intotdeauna exista o legatura stransa intre iubire,uitare si iertare.
  
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

marți, 8 octombrie 2013

Poate uneori prea dura...



 Toata viata este o lupta...va spun eu, care am trecut peste toate,am trecut peste prea multe obstacole . Am invins ,dar cu multe lacrimi si zeci de nopti albe,cu multa durere in suflet si cu ganduri nenumarate. Aproape tot timpul m-am izbit de cate un zid ,de multe ori am dat cate un pas inapoi,dar niciodata nu am cedat de a merge mai departe.Am visat si am sperat ca totul va fi bine...pentru mine visele au fost ca un glob de clestar in care  ma ascundeam cand realitatea nu era prea frumoasa....incercand sa pastrez cat mai mult o clipa minunata...o stare de bine.Da,viata este o lupta,poate uneori prea dura...iar ca sa supravietuiesti trebuie sa fi puternic  sa schimbi totul cand vrei ...uneori nu ai curaj si pierzi timpul pentru ca ai obosit de loviturile vietii.


Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

luni, 7 octombrie 2013

Să dai, să dai, să dai...

"Să dai, să dai, iată marea fericire a vieţii.
Să dai mai ales la timp, fiecare lucru la vremea lui.
Să dai râsul, să dai lacrimile…
să-ţi trăieşti aventurile,
să-ţi trăieşti durerea…
să înhaţi raza de bucurie care fuge,
să-ţi arăţi dinţii frumoşi în râsul pe care nişte ochi umezi ţi-l cerşesc, şi apoi să plângi nebuneşte, din toată inima, sătul de bucurie!
Să plângi un timp… şi apoi să râzi!” -
Panait Istrati-
 
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

duminică, 6 octombrie 2013

Prof. Univ. Dr. Elena Ionita...un om exceptional.

 
Cuvantul cancer da fiori oricui il aude rostit. Din fericire, exista si situatii in care oameni bolanvi de aceasta boala se vindeca Imi este foarte greu sa retraiesc momentele de acum un an si nu credeam ca voi mai avea puterea sa le depasesc dar pe langa faptul ca, aceasta destainuire este ca o forma de terapie, ajutandu-ma sa ma eliberez de acele clipe groaznice cand am aflat ca sotul meu are cancer laringian.A fost groaznic...mai ales caci cu cinci ani in urma nici pe mine nu m-a ocolit aceasta boala. Eu am fost intotdeauna putenica si optimista si asa cum spuneam la inceput,aceasta boala este vindecabila la unii pacienti....asta cred ca depinde si de individ,de modul cum are incredere in el si medici,de modul cum stie sa lupte cu boala.Cred ca atunci cand esti in aceasta situatie,exista ceva in tine care te tine departe de dorinta mortii...exista ceva  mai puternic care vrea sa traiasca si nu sa moara.Nu vreau sa mai imi aduc aminte de acele trairi...vreau sa privim inainte cu mult curaj si incredere in noi. Omul care ia salvat viata sotului meu este doamna Prof. Univ. Dr. Elena Ionita...un om exceptional care pe langa pregatirea si experienta  cunoscuta de toala lumea,este si un mare om sufletist,intotdeauna cu zambetul pe buze si care are puterea sa-ti dea acel curaj ca totul va fi bine.Am sa scriu cateva randuri despre doamna doctor,cu toate ca este cunoscuta si apreciata in toata tara.
Absolventă a UMF Craiova promotia 1977, cu o vechime de 31 ani de specialitate ORL, discipol al Prof.univ.dr. Savel Obreja, Prof. univ. dr. Elena Ionita abordeaza toata gama de interventii chirurgicale otorinolaringologice şi chirurgie cervicofaciala inclusiv chirurgie estetica nazala. Este Sef al Clinicii ORL Craiova, prin concurs, din 1993 si Sef Disciplina ORL la Universitatea de Medicina si Farmacie din Craiova. Specialitatea a obtinut-o in 1983, primariatul in 1991, profesor universitar a devenit in anul 2002 si conducator de doctorate in 2004.

Va multumesc din suflet doamna doctor,pentru ca am avut sansa sa va intatlnesc incat sotul meu traieste astazi. Sa va dea dumnezeu sanatate si putere de munca pentru ca multi oameni au nevoie de ajutorul dumneavoastra.

   
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

sâmbătă, 5 octombrie 2013

Aveți curajul ...

"Aveți curajul să nu mai mimați fericirea și trăiți-o cu adevărat, făcând din fiecare zi o poveste trăită frumos. Găsiți-vă în primul rând valoare în ochii voștri și nu vă mai lăsați târâți într-o mocirlă de cuvinte și povești pe care mai apoi să nu le mai puteți curăța de pe țesătura sufletului. Învățați că meritați mai mult de la viață și de la cel căruia i-ați dat în grijă jumătate de inimă și înțelegeți că în iubirea adevărată nu e rost de trădări, că lacrimile voastre amare nu sunt monede de schimb pentru fericire. În disperarea de a avea lângă voi oameni care nu vă merită veți ajunge să pierdeți, în ciuda tuturor monedelor de schimb, fie că au fost lacrimi, disperări, amenințări și ajunge să se facă negru în suflet și în jur și atunci va fi prea târziu pentru fericire.
După ce sufletul v-a fost măcinat de atâtea tristeți și trădări ajungeți să învățați că nu există fericire plătită prea scump, cu buzunare de lacrimi, ci doar povești trăite frumos, suflet lângă suflet sau… nimic."
sursa-Emilia Constantin-
 
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

vineri, 4 octombrie 2013

Daca pentru o clipa...

Daca pentru o clipa Dumnezeu ar uita ca sunt o marioneta din carpa si mi-ar darui o bucatica de viata, probabil ca n-as spune tot ceea ce gandesc, insa in mod categoric as gandi tot ceea ce zic. As da  valoare lucrurilor, dar nu pentru ce valoreaza,ci pentru ceea ce semnifica. As dormi mai putin,dar as visa mai mult,intelegand ca pentru fiecare minut in care inchidem ochii, pierdem saizeci de secunde de lumina. As merge cand ceilati se opresc,m-as trezi cand ceilalti dorm. As asculta cand ceilalti vorbesc si cat m-as bucura de o inghetata cu ciocolata!
Daca Dumnezeu mi-ar face cadou o bucatica de viata,m-as imbraca foarte modest,m-as intinde la soare,lasand la vederea tuturor nu numai corpul,ci si sufletul meu.
Dumnezeul meu,daca as avea o bucatica de viata…N-as lasa sa treaca nici o zi fara sa le spun oamenilor pe care ii iubesc, ca ii iubesc. As convinge pe fiecare femeie sau barbat spunandu-le ca sunt favoritii mei si as trai indragostit de dragoste. Unui copil i-as da aripi,dar l-as lasa sa invete sa zboare singur. Pe batrani i-as invata ca moartea nu vine cu batranetea, ci cu uitarea. Oamenilor le-as demonstra cat se insala crezand ca nu se mai indragostesc cand imbatranesc, nestiind ca imbatranesc cand nu se mai indragostesc!
Atatea lucruri am invatat de la voi, oamenii… Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful muntelui,insa fara sa bage de seama ca adevarata fericire rezida in felul de a-l escalada.Am invatat ca atunci cand un nou nascut strange cu pumnul lui micut,pentru prima oara, degetul parintelui, l-a acaparat pentru totdeauna. Am invatat ca um om are dreptul sa se uite in jos la altul,doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice. Spune intotdeauna ce simti si fa ceea ce gandesti. Daca as stii ca asta ar fi ultima oara cand te voi vedea dormind, te-as imbratisa foarte strans si l-as ruga pe Dumnezeu sa fiu pazitorul sufletului tau. Daca as stii ca asta ar fi ultima oara cand te voi vedea iesind pe usa, ti-as da o imbratisare, un sarut si te-as chema inapoi sa-ti dau mai multe. Daca as stii ca asta ar fi ultima oara cand voi auzi vocea ta, as inregistra fiecare dintre cuvintele tale pentru a le putea asculta o data si inca o data pana la infinit. Daca as stii ca acestea ar fi ultimele minute in care te-as vedea,as spune te iubesc. Nu mi-as asuma, in mod prostesc, gandul ca deja stii.
Intotdeauna exista ziua de maine si viata ne da de fiecare data alta oportunitate pentru a face lucrurile bine, dar daca cumva gresesc si ziua de azi este tot ce ne ramane, mi-ar face placere sa-ti spun cat te iubesc, ca niciodata te voi uita!
Ziua de maine nu-i este asigurata nimanui,tanar sau batran. Azi poate sa fie ultima zi cand ii vezi pe cei pe care-i iubesti. De aceea, nu mai astepta, fa-o azi, intrucat daca ziua de maine nu va ajunge niciodata,in mod sigur vei regreta ziua cand nu ti-ai facut timp pentru un suras, o imbratisare, un sarut si ca ai fost prea ocupat ca sa le conferi o ultima dorinta. Sa-i mentii pe cei pe care-i iubesti aproape de tine, spune-le la ureche cat de multa nevoie ai de ei, iubeste-i si trateaza-i bine, ia-ti timp sa le spui imi pare rau, iarta-ma, te rog si toate cuvintele de dragoste pe care le stii. Nimeni nu-si va aduce aminte de tine pentru gandurile tale secrete.
Cere-i Domnului taria si intelepciunea pentru a le exprima.
Demostreaza-le prietenilor tai cat de importanti sunt pentru tine.- Gabriel Garcia Marquez-
 
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

joi, 3 octombrie 2013

Lectii de la viata...

"Am invatat ca, indiferent de ceea ce se intampla, indiferent de cat de rea pare ziua de astazi, viata merge in mod sigur mai departe, iar maine va fi mai bine.
 Am invatat ca poti sa spui multe despre o persoana dupa modul in care se comporta in aceste trei situatii: o zi ploioasa, pierderea bagajului si luminitele de Craciun incalcite.
 Am invatat ca, indiferent de tipul relatiei pe care o ai cu parintii, or sa-ti lipseasca mult atunci cand vor pleca din viata ta.
Am invatat ca a-ti castiga existenta nu inseamna acelasi lucru cu a-ti castiga viata.
 Am invatat ca viata iti da uneori si a doua sansa.

 Am invatat ca nu ar trebui sa mergi prin viata tinand cate o o manusa de baschet in ambele maini. Ai nevoie sa fii capabil sa arunci si anumite lucruri inapoi.
Am invatat ca, ori de cate ori decid ceva cu inima deschisa, iau de obicei decizia potrivita.
 Am invatat ca, in ciuda faptului ca am dureri, nu trebuie sa fiu una din ele.
 Am invatat ca in fiecare zi ar trebui sa intinzi mana si sa atingi pe cineva. Oamenii au nevoie de o imbratisare calduroasa sau doar de o bataie usoara si prieteneasca pe umar.
 Am invatat ca oamenii or sa uite ce ai spus, or sa uite ce ai facut, insa nu or sa uite niciodata felul in care i-ai facut sa se simta.
 Am invatat ca inca mai am o groaza de invatat"…-Maya Angelou-
 
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

miercuri, 2 octombrie 2013

Poate prea tarziu...

"Cat de tarziu ne invata viata sa pretuim sentimentele la adevarata lor valoare. Cat de tarziu ne desteptam si realizam ca am avut tot dar am continuat sa vanam iluzii. Cat de tarziu constientizam greselile si cat de repede comitem altele. Totul in lumea asta e trecator. Chiar si timpul. Daca stam linistiti privind lucrurile care trebuiau facute sperand ca si maine o sa fie o zi, ne inselam din nou. Ziua de maine e un mister pentru toata lumea. Ea poate veni sau nu poate veni. De aceea este bine sa nu ai regrete seara cand asterni capul pe perna si inchizi ochii si nici sa nu te trezesti dimineata cu remuscari pentru un lucru pe care puteai sa-l faci mai bine. Da tot ce poti, atat cat poti. Invata cat poti de multe de la fiecare incercare care te doboara, fura cat poti de multe de la viata, de la persoane care au trecut prin aceleasi momente, prin aceleasi greutati, impartaseste din experienta ta si altora, daruieste din maturitatea gandirii, din succesele tale, din ce ai tu si celorlalti. Cat de tarziu luam aminte la ce trebuia sa facem si nu am facut. Poate prea tarziu."-sursa:anasstassya.wordpress.com/
 
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

marți, 1 octombrie 2013

Intotdeauna, atunci cand rad...

"Dintre toate placerile la indemana, cea mai draga si mai aproape de suflet mi-e rasul. Intotdeauna, atunci cand rad, imi aduc lumina in suflet. Si sunt fericita. Intre mine si cel cu care impartasesc clipele mele de hohot si relaxare se creeaza punti de inteles, de complicitate frumoasa, care raman apoi o vreme in aer – legaturi de taina, unde de parfum inspirat de amandoi in acelasi timp."-Alice Nastase-
 
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.