Totalul afișărilor de pagină

luni, 6 februarie 2017

Riscam de multe ori sa judecam pe nedrept oamenii...

Riscam de multe ori sa judecam pe nedrept oamenii sau experientele atunci cand privim doar aparentele. Sufletul omului si rostul unei experiente il descoperim dincolo de aparente.
Privind doar aparentele, nu putem vedea decat o mica parte din ceea ce se petrece cu adevarat. Si aceasta parte poate fi nu doar incompleta, dar chiar si falsa, in functiile de proiectiile pe care noi le atasam asupra a ceea ce privim.
Cand insa, vom fi dispusi sa privim mai cu atentie, dincolo de ceea ce pare a fi, putem descoperi un cu totul alt univers decat cel pe care il proiectasem noi. Conexiunile sincere si adevarate, sunt cele care au loc de la suflet la suflet. Sunt cele care ofera spatiul si increderea ca aparentele sa cada, inimile sa se deschida, iar sufletele sa se regaseasca in adevar si in iubire.
Tindem sa judecam ceea ce nu cunoastem, insa, din momentul in care ne dam voie sa cunoastem, putem avea surpriza sa descoperim cat de mult ne-am inselat asupra oamenilor sau asupra unei experiente.
Aparentele inseala, tocmai de aceea este indicat sa mergem dincolo de ele. Sa privim cu inima, pentru a putea vedea esenta. Sa lasam deoparte tot ceea ce pare a fi gresit, pentru a ne oferi noua insine cadoul descoperirii a ceva mai profund decat ceea ce pare a fi.
Cel mai frumos cadou pe care il putem oferi unui om este acela de a-l vedea ca fiind Cine Este El cu Adevarat, poate chiar si atunci cand el a uitat acest lucru. In acest fel vom invata sa ne deschidem inimile si sa mergem dincolo de proiectii si de judecati. Cand vom descoperi inauntrul nostru capacitatea de a privi mai profund, de a-i atinge sufletul celui de langa noi . Acest lucru ne va aduce mai aproape unii de altii, ne va invata empatia, acceptarea si iubirea pura si sincera, unul pentru altul.
Ne putem da seama ce are celalalt nevoie in momentele lui dificile, privind inauntrul nostru si descoperind ce avem noi nevoie in momentele noastre dificile.
Rumi spunea: descopera-te pe tine insuti si atunci ma vei descoperi si pe mine. Dincolo de aparente ne putem regasi unii in altii. Dincolo de aparente putem intelege ceea ce pare de neinteles atunci cand judecam doar prin prisma a ceea ce se vede in afara. Dincolo de aparente putem descoperi sufletul omului.
-sursa- DINCOLO DE APARENTE-

Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu