Totalul afișărilor de pagină

marți, 15 februarie 2011

Prof Dr Banceanu Gabriel si asistenta Gloria Serban-oamenii mei de suflet.

  Intre 3.000-3.500 de noi cazuri de cancer de col uterin se inregistreaza, anual, in Romania, a declarat, vicepresedintele Societatii Romane de Obstetrica Ginecologie, prof. dr. Gabriel Banceanu. Dumnealui a subliniat ca aceasta forma de cancer a inceput sa apara la virste din ce in ce mai tinere, in conditiile in care este usor de prevenit. In ceea ce priveste mortalitatea prin aceasta forma de cancer, sunt inregistrate aproape 2.000 de decese anual. In evidente se afla 34.000 - 35.000 de femei cu boala canceroasa. Infectia cu HPV poate afecta si sfera ORL, si plaminii. O femeie este expusa infectiei cu acest virus toata viata, a precizat medicul. El a reliefat ca este mai bine sa se faca vaccinul intre 9 si 12 ani, intrucit corpul, la aceste virste, produce o cantitate mai mare de anticorpi.
    Din totalul femeilor infectate cu HPV, numai 1% pot sa aiba ambele tulpini responsabile de cancer, respectiv 16 si 18. Vaccinarea nu vindeca, ci previne, a precizat domnul Profesor Banceanu. In cazul in care o femeie are leziuni pe col, acestea se pot trata chirurgical si, dupa ce a urmat un tratament, se poate face vaccin. Daca o leziune nu este tratata, aceasta se poate transforma, in 5-25 de ani, in cancer. Potrivit studiilor de specialitate, cancerul de col uterin este a doua cauza de deces la femei. Anual, in intreaga lume se inregistreaza peste 270.000 de decese ca urmare a acestei forme de cancer. Boala apare cind infectia cu HPV devine persistenta si progreseaza spre cancer. Pana la 80 la suta dintre femeile active sexual se vor infecta cu HPV cindva in cursul vietii, riscul persistentei infectiei crescand cu varsta. Pina in prezent au fost identificate aproximativ 100 de tipuri de HPV. Dintre acestea, aproximativ 15 tipuri virale  sunt considerate a cauza cancerul de col uterin. In Europa, tipurile 16 si 18 sunt responsabile de aproximativ 71,5 la suta din cancerele de col uterin. Desi este o forma explorabila si usor de depistat, totusi, din cele 3.500 de cazuri anuale, numai 500-600 sunt in stadiul I, restul aflandu-se in stadiile II si III, cand tratamentul este mult mai dificil.


Vreau sa multumesc inca o data domnului Prof Dr Gabriel Banceanu seful clinicii de Obstetrica Ginecologie a Spitalului Polizu  care mi-a salvat viata. Fara dinsul poate ca nu as mai fi fost acum alaturi de familia mea.Multumesc si doamnei asistente Gloria Serban care a avut grija de mine pe toate duratele spitalizate.


MULTUMESC FRUMOS OAMENI BUNI  DEVOTATI MEDICINEI DAR SI CARE VA PASA DE SUFLETELE NOASTRE.
 Inchei cu Trebuie Sa Traiesc.
gabriella.

3 comentarii:

  1. imi place blogu tau :Dmai ales ca are ceva site-uri ani conducere :X

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Gigelinno 1993,dar nu stiu ce ai vrut sa zici de site-uri.

    RăspundețiȘtergere
  3. PENTRU DOMNUL PROFESOR BANCEANU GABRIEL.

    In urma cu 23 ani,prin operatie de cezariana, m-ati ajutat sa aduc pe lume o minunata fata.Este sanatoasa, este masteranda!
    Nu am avut niciodata probleme cu operatia, nici macar de meteosensibilitate.

    Este vremea colindelor,vremea bucuriei.Fie ca Magia Sarbatorilor de iarna,sa va aduca fericire,sanatate,putere de munca.
    CRACIUN FERICIT

    M.Muntean(verisoara dr.A.Bruja)

    RăspundețiȘtergere