Totalul afișărilor de pagină

marți, 15 martie 2011

Clocoteste sangele-n mine...

   
Am sa pun pe blog de zeci de mii de ori imnul Romaniei ,ca poate guvernantii nostrii vor intelege semnificatia versurilor. Ce sa fac si eu...singura sper si ma amagesc...Astazi am ramas consternata de imaginile transmise la Tv cu acel schizofrenic maghiar Csibi Barna, liderul Plutonului Secuiesc din cadrul Batalionului Wass Albert al Gărzii Maghiare din Miercurea Ciuc, a spînzurat în public, în centrul oraşului Miercurea Ciuc, o păpuşă care-l întruchipa pe Avram Iancu. Astazi 15 martie este ziua nationala a Ungariei fapt pentru care iubitii nostri politicieni si-au luat liber doua zile in Parlament.
Imi aduc aminte ca de ziua Romaniei un parlamentar vestit de la care a pornit si revolutia din 1989 si pe care refuz sa-i amintesc numele ,la sarbatoarea noastra a spus ca este zi de doliu. Autoritatile romane nu au luat nici o masura.Oare de ce? Acest gest fàcut de unguri, ne aratà cà ei fac tot ceea ce doresc in Romània. Si asta datorità acestui guvern incompetent pe care il avem, care stà la mana ungurilor. Domnule Basescu, tu ce pàrere ai, si tu esti vinovat 99% . Rusine sà và fie celor ce ne guvernati,mai este putin si o sà ne punà ungurii sà  vorbim toti ungureste in tara noastra. Acest gest fàcut de unguri ne aratà cu adevàrat, cà ei fac tot ce vor in aceastà tara. Clocoteste sangele-n mine...au depasit orice limita....Dar ce au ei cu Avram Iancu ( el fiind un model in viata pentru mine ). Puteau sa sarbatoreasca linistiti la ei in Ungaria dar nu sa-si bata joc de personajele noaste istorice.
Lui Basescu putin ii pasa... Pentru putere si bani asta ne vinde oricui.

Jandarmeria si politia probabil ca nu mai exista in acea zona a tarii. Este inadmisibil sa se intample asa ceva si nimeni sa nu ia nici o masura, dar nimic nu e de mirarea atata timp cat toate partidele politice din Romania se milogesc de UDMR. Nu sunt extremista dar ma cam sacaie cum un simbol romanesc e terfelit de un anonim ungur.Se poate asa ceva in Romania 2011? Nu avem autoritati, nu avem demnitate? Ii avem pe Boc si Basescu, astia pentru 2 voturi in plus, ca sa ramana la putere sunt in stare sa vanda toata tara.Va intreb pe voi pentru tradarea tarii si natiunii, care ar trebui sa fie pedeapsa ? Daca la Budapesta un roman sau un slovac ar fi facut un gest asemanator si ar fi "spanzurat" unul dintre simbolurile libertatii maghiarilor in vreo piata din Budapesta sau din vreun orasel din Ungaria?! Crede cineva ca slovacii ar fi permis in Slovacia asa ceva din partea maghiarilor? In Romania isi permit sa jigneasca si sa-i sfideze pe romani in propria lor tara. Iar autoritatile romane nu au nici o reactie, dimpotriva ii iau la guvernare sa mai obtina ceva din revendicarile lor, si sa mai faca in continuare pasi hotarati spre autonomia teritoriala.
 Postez cu mandrie poza lui Avram Iancu, poate imaginea lui apare in constiinta si visele celor de la putere.Bineinteles scriu si spun din suflet... ca lor nu le pasa de simbolurile noastre nationale.
Domnule Presedinte acum chiar ca imi este rusine ca sunt roman,ca nu pot sa fac nimic pentru tara mea,imi este rusine ca ma reprezinti pe mine si pe cei care sint legati cu sufletul de Romania.

Inchei cu Trebuie Sa Traiesc.
gabriella.

3 comentarii:

  1. am o intrb pt tine :

    De ce zici "domnule presedinte" sincer el nu ese presedinte este sef de partid PDL ...si sincer daca stai sa te gandesti nici sef de partid nu prea este..

    macar avram iancu este si acum un nume puternic in 2011 si inca va fii ceva timp ..a luptat împotriva trupelor revoluţionare maghiare ale lui Lajos Kosut (sincer nu stiu cum se scrie numele lu asta dar sincer cred ca 90% este corect)

    dar chiorete ce a face?

    P.S: ai obs ca inainte de pagubele din japonia nimeni nu zicea nimic etc? si dupa explozie tsunami cutremur etc toate tarile au inceput sa isi ia masuri impotriva cutremurelor ?oare de ce?

    P.S.2: ai obs ca la noi in romania centrala de la cernavota "CONFORM TEORIEI nu stiu care rezista la nu stiu ce magnitudine de cutremu?

    dar daca teoria cade ce ne facem ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna seara Jigsau,ii zic domule presedinte,ptr ca-i respect functia,dar ca om,ca roman pentru mine este egal cu zero. Ca persoana nu ma reprezinta .Nu mai intru in detalii ca ma enervez iar...Imi place comentariul facut si felul cum gandesti.

    RăspundețiȘtergere
  3. multam frumos ..:D

    apropo mi-ai dat o idee despre o postare:))dar mai treb aruncat 1 strat de vopsea pe la colturi :))si putin rigips la arcada:P))

    RăspundețiȘtergere