Totalul afișărilor de pagină

duminică, 13 martie 2011

Japonia-in urma cutremurului de 9 grade pe Richter.

 
Bilanţul cutremurului de vineri din Japonia va depăşi 10.000 de victime, a apreciat duminică şeful poliţiei din prefectura Miyagi, citat de televiziunea publică niponă NHK.Naoto Takeuchi, comandantul poliţiei din Miyagi, a declarat că "nu are nicio îndoială" că numărul victimelor va ajunge la 10.000 numai în prefectura aflată în nord-estul Japoniei.
Până acum, oficial au fost confirmate aproximativ 800 de decese în prefectura Miyagi.Agenţia meteorologică niponă a anunţat că mişcarea telurică a avut magnitudinea 9 pe Richter, mai mult decat se estimase iniţial.
Japonia îşi ţine răsuflarea în timp ce echipele speciale încearcă să evite un dezastru nuclear: un al doilea reactor de la centrala Fukushima este în pericol de explozie.  Dacă temperatura din miezul reactorului nu scade, există riscul unei explozii. O deflagraţie ar putea arunca în aer substanţe radioactive.In jurul complexului de la Fukushima a fost instituită o zonă de protecţie pe o rază de 20 de kilometri.
Zeci de persoane sunt controlate de echipele specializate în intervenţii în caz de accident nuclear.
Autorităţile nipone au confirmat că după explozia de sâmbătă de la reactorul 1 au existat scurgeri radioactive şi a fost depistată existenţa cesiului în afara reactorului.Explozia de la centrala Fukushima 1 s-a soldat cu o emisie de subtanţe radioactive pe care experţii japonezi încearcă să o neutralize, dar acolo nu există un nor radioactiv, situaţia nefiind una care să genereze pericol asupra României, susţine Lucian Biro, expert în controlul activităţii nucleare.Cutremurul devastator înregistrat vineri în Japonia pare să fi deplasat principala insulă a arhipelagului cu 2,4 metri, conform experţilor de la institutul de geofizică american USGS. 45.000 de persoane sunt evacuate din zona centralei nucleare japoneze Fukushima 1 , informează BBC.
 Evacuările se întind pe o rază de 20 kilometri în jurul reactorului. In cazul producerii unui cutremur cu magnitudinea peste 7 grade pe scara Richter, autorităţile susţin că în Bucureşti, după cel mai pesimist scenariu, ar muri 500.000 de persoane. După cum a afirmat primarul Sorin Oprescu, datele provin dintr-un studiu american. Cutremurul devastator care a lovit Japonia vineri şi a fost urmat de un tsunami nu are nicio legătură cu faptul că, peste doar o săptămână, luna se va afla la cea mai mica distanţă faţă de Pământ.
 Cutremurul care a afectat nord-estul Japoniei a cauzat şi incendierea unei rafinării de petrol din oraşul Iichihara, la nord de Tokyo.

 Potrivit agenţiei de ştiri RIA NOVOSTI, în urma cutremurului şi tsunami-ului din Japonia, axa Pământului s-a deplasat cu 10 centimetri.




Inchei cu Trebuie Sa Traiesc.
gabriella.

2 comentarii:

  1. sunt siderată..şi mă gândesc de ce dumnezeu, natura loveşte în civilizaţie..şi acolo unde sunt miliarde de oameni ce trăiesc doar să se înmulţească,nu se întâmplă nimic..nu că aş face discriminare,dar constat că uneori viaţa e nedreaptă..îmi pare rău de japonezi şi sper să se oprească acolo dezastru,ptr.a-şi relua viaţa cei care i-au supravieţuit...aşa cutremur a mai fost în urma erupţiei vulcanului Krakatau,pe la anul 1900 parcă,după care a fost turnat şi un magnific film prin 1969 cu titlul "la est de java",film pe care după ce l-am vizionat mult timp mi-a trebuit să-mi revin din obsesia sfărşitului lumii...

    RăspundețiȘtergere