Totalul afișărilor de pagină

marți, 17 aprilie 2018

Cîţi oameni atîtea universuri...

Fiecare om îşi creează propriul său univers, fiecare suflet este o lume întreagă. Un scaun pe care îl privim împreună va exista, ca realitate obiectivă, în universul fiecăruia dintre noi, dar semnificaţia pe care o vom acorda prezenţei acelui scaun în calea privirilor noastre va fi diferită de la un om la altul. Fiecare avem propria noastră înţelegere şi capacitatea de a ne forma propriul univers. Cu toate acestea ceea ce apare în universul nostru exterior este o reflexie a universului nostru interior. Din multitudinea de oameni care există, îi vom cunoaşte doar pe aceia care corespund universului nostru interior.
Bîrfindu-vă „prietenii” sau cunoscuţii, vă bîrfiţi pe voi înşivă. Judecîndu-i pe ceilalţi, reliefîndu-le defectele, vă judecaţi fără să ştiţi pe voi înşivă. Ceea ce vreţi să transformaţi la ceilalţi sînt lucrurile care trebuie transformate în voi înşivă. Ceea ce iubiţi în ceilalţi sînt lucrurile pe care le iubiţi în voi înşivă. Dacă aveţi puţine de iubit la ceilalţi, aveţi puţine pe care să le iubiţi la voi înşivă.
Nu-i puteţi vedea pe ceilalţi mai mult decît vă vedeţi pe voi înşivă. Nu puteţi simţi calităţile celorlalţi dacă nu le aveţi voi înşivă.
Dacă vezi defectele celuilalt şi cu toate acestea continui să-l iubeşti sau cel puţin să rămîi detaşat, înseamnă că acele defecte pe care le vezi la celălalt chiar sînt ale lui şi nu ale tale, dar dacă vezi la altcineva anumite defecte, iar acest lucru te deranjează, te supără, te irită, te intrigă înseamnă ca acele defecte sînt şi ale tale sau poate chiar numai ale tale.
Gîndiţi-vă la toate acestea înainte de a-i mai judeca pe ceilalţi! Ceilalţi sînt în universul vostru pentru a vă ajuta să vă cunoaşteţi mai bine, pentru a vă ajuta să vă sporiţi iubirea şi înţelepciunea. Nu ţineţi cu dinţii de oamenii din viaţa voastră. Unii au darul de a vă învăţa un lucru, alţii mai multe.
Fiecare om din viaţa ta va rămîne alături de tine atît timp cît prin ceea ce este, va reflecta o parte din tine, dîndu-ţi şansa de a te cunoaşte mai bine şi de a deveni bogat în lumină sau în absolut, după cum îmi spunea o prietenă de curînd. Acest lucru este valabil atît în ceea ce priveşte prezenţa prietenilor cît şi a duşmanilor.
-sursa- Cristian Ţurcanu-

Iti transmit din suflet Lumina si Iubire.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu