Totalul afișărilor de pagină

joi, 9 decembrie 2010

Despre viata.


Cu fiecare clipa care trece incerci sa te perfectionezi, incerci sa faci mai mult pentru a depasi un anumit stadiu, in care parca nu se mai misca nimic. Si atunci incepi sa te gandesti sa faci altceva, pui in practica tot ce stii in plan profesional, numai pentru ca inca mai speri ca vei iesi dintr-un ritm care devine mult prea plictisitor.Multi oameni spun ca la un moment dat nu ramane decat speranta, insa sunt clipe in care nu poti sa mai ai nici macar un strop de speranta.
Te retragi din nou in tine… te resemnezi asa cum ai facut-o mai inainte… si continui sa traiesti intr-o lume care ti se pare departe de tine, intr-o lume in care nici cei mai buni prieteni nu sunt decat niste straini care pretind ca iti sunt aproape!Multi spun ca lucrand la patron au avut parte de multe faze aiurea, de salarii mici sau de faptul ca li s-a impus sa faca anumite lucruri „nepotrivite“ pentru a-si pastra locul de munca.Uneori un patron poate aprecia mai mult decat un angajator in regim de stat   cu toate ca un patron da banii din buzunarul lui, nu de la contribuabili.
Totul depinde de persoana care este in fruntea unei institutii, de integritatea sefilor si, mai ales, de faptul ca este un parvenit sau ca s-a ridicat pe picioarele lui sau a luat totul de-a gata.
Poate face tot ce vrea , se simte puternic, e un mare sef! Si asa manipuleaza in continuare prostimea care ii canta in struna, chiar daca ideile pe care le are nu sunt nici pe departe geniale.Totul este minunat!Asa se intimpla si la nivel de stat.Exista o singura persoana  care hotaraste soarta noastra.Acea persoana,ignora guvernul, ministrii care presupun ca stiu sa ia niste masuri la nivel de stat,ignora legile.  Dar degeaba...Asa se intimpla la noi.Cred ca voi trai intr-o lume a dictaturii in care peste noapte mi sa luat un drept sau zece,in care legile nu mai sint legi ,nu mai am dreptul sa-mi exprim punctul de vedere,poate in curind nu voi mai avea nici dreptul la viata.Sigurul lucru care nu poate sa-i ia nimeni- este demnitatea de a fi roman. Pot sa ne ia banii,pot sa ne ia dreptul de a cunoaste mai mult(si aici ma gindesc la invatamint),pot sa ne ia sanatatea,dar ce este mai important nu.Cu demninatea ne nastem si murim cu ea.  Sper ca va veni o zi ,in care fiecare roman va sti sa-si poarte numele si neamul cu mindrie.Noi nu sintem un popor de lenesti....Intotdeauna am fost muncitori.Dar ceea ce nu stiu ei sau se fac ca nu pricep,sint lipsa locurilor de munca,si angajamentele care le-au facut cu organismele internationale de a disponibiliza zeci de mii de oameni. S-au luat de oameni simpli,de doctori,de profesori,de politisti,dar mai ramasese mamele si bebelusii. Ingrozitor de infiorator sa-ti urasti propriul popor...si sa-l umilesti mereu la fiecare aparitie la Tv-televiziune sluga platita din banii nostri.

Inchei cu Trebuie Sa Traiesc.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu