Totalul afișărilor de pagină

joi, 17 februarie 2011

Mai avem dreptul la viata?

  A fi bolnav in Romania echivaleaza cu a fi fortat sa iti lasi viata la voia intamplarii in hazardul care guverneaza intreg sistemul de sanatate. Multe spitale nu au bani nici macar pentru medicamente, daramite pentru dotari sau achizitii. De multe ori salile de operatie raman fara lumina si curent electric in timp ce pacientul zace pe masa de operatie taiat si cu organele scoase.
Romania miroase cu mult mai rau, decat a moarte.Miroase a colonie. Actualii stapani ai Romaniei, ne spun ca ei ne-au adus democratia, nu jugul colonial. De vina este sistemul in totalitatea lui, de vina sint guvernele, cei care prin atributiunile de serviciu au obligatia de a pastori poporul .Guvernantii sint platiti din banii nostri, tocmai pentru a gestiona corect si cinstit tara . Din pacate, nu o fac !
Am vazut, cu ochii mei, batrini cautind ziare, cartoane, sticle de plastic si...PIINE. Am intrebat de ce fac asta ...Mi-au raspuns :"Mama, e pensia mica rau....nu ne mai ajunge..."Au spus asta,lasind ochii in jos,parca de rusine..Nu lor trebuie sa le fie rusine, ci NOUA,societatii si VOUA, guvernantilor care pentru asta v-ati luptat sa ajungeti la putere, pentru a gestiona corect,bugetul tarii. Nu ne trebuiau inca doua ministere-fantoma...Nu trebuia marit bugetul prezidential...Nu cred ca medicii sint vinovati, raspunzatori de faptul ca tot mai multi batrini sint bolnavi, singuri si neajutorati. Pensiile sint atit de mici, incit este o rusine pentru intreaga societate. La fel ca in celelalte domenii ,sanatatea nu poate face exceptie.Singura diferenta este ca aici se lucreaza cu vieti si asta e tragedia fiindca lipsa de performanta si aparatura se traduce prin pierderi de vieti.Eu nu as mai fi fost azi in viata daca nu m-as fi lasat, cu toata increderea in mainile unor medici. Au facut minuni cu mine, de cateva ori.Si nu numai cu mine. Omul, cand e bolnav, nu mai stie cum sa-i multumeasca medicului care l-a salvat.
Dar sint unii care dupa ce s-au vindecat arunca cu noroi in acei medici.Sigur ca exista si aici impostori, ca in orice alt domeniu, dar la aceia nu trebuie sa te duci daca esti bolnav. Nu te obliga nimeni sa mergi la un medic prost pregatit, sau interesat numai de bani.
Din pacate in tara asta in cativa ani va fi deosebit de periculos sa traiesti ,sa cresti copii ,practic vei putea muri cu zilele,dar cei mai vinovati sunt oamenii care tolereaza aceste lucruri. Intr-o tara normala, baietii astia care ne conduc acum ,ori erau afara undeva si se ascundeau sau erau inchisi. Ce se intimpla  in sanatate acum e o crima.In primul rand toata clientela politica se trateaza in strainatate,pe la Viena si aici cred ca stiti la cine fac referire...bineinteles cu banii jefuiti de la contribuabilul roman. De aceea sistemul sanitar romanesc a fost practic desfiintat,scopul principal fiind decimarea romanilor.
 As fi vrut sa vad si eu un politician tratat in Romania...Rusine domnilor guvernanti care va tratati pe alte meleaguri.Prin absurd,daca as putea sa-i pedepsesc pe acesti politicieni care sint acum la guvernare ,caci datorita lor avem atitea legi"bune" i-as lasa sa traiasca cu un salariu mediu pe economie si bineinteles si obligatia sa se trateze in Romania.  Inventeaza tot felul de prostii ca desfintarea spitalelor,coplata,programarea la medicul de familie...Domnilor politicieni voi a-ti uitat ce spune Constitutia Romaniei. Daca a-ti uitat,caci voi aveti alte treburi, va reamintesc eu un simplu cetatean.
"Dreptul la ocrotirea sănătătii:
ARTICOLUL 34
(1) Dreptul la ocrotirea sănătătii este garantat.

(2) Statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei si a sănătătii publice.

(3) Organizarea asistentei medicale si a sistemului de asigurări sociale pentru boală, accidente, maternitate si recuperare, controlul exercitării profesiilor medicale si a activitătilor paramedicale, precum si alte măsuri de protectie a sănătătii fizice si mentale a persoanei se stabilesc potrivit legii. "(Constitutia Romaniei)


Inchei Cu Trebuie Sa Traiesc.
gabriella.

7 comentarii:

  1. nu cred ca mai avem dreptu la viata ...sau poate il avem pentru ca este data de Sus...dar cand "lideru" nostru spune ca suntem o tara de

    "mamici si copii"

    ..ce rost are ...stii la ce ma refer........

    RăspundețiȘtergere
  2. Avem dreptul la viata si avem si alte drepturi.Pe "liderul" nostru noi l-am ales cum spui tu.Chiar si pe altii...Dar la patru ani stampila este in mina noastra.Fara noi nu cred ca s-ar fi aflat pe acele scaune moi din parlament.Se pare ca mai putem suporta...

    RăspundețiȘtergere
  3. sincer ..la 4 ani stampila se afla in inimile noastre..nu cred nu noi l-am ales sa ales singur crede'ma am prieteni care 1 din parintii lor se afla in parlament ..si mi-a spus'o in fata....si-a dat votaru ..trab culoarea Rosie sa fie la putere nu Portocaliu ..deci ce sa mai cred ? ca in Romania Banii vorbesc?....

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai dreptate Jigsau ,nici culoarea rosie ,galben sau portocaliu nu au facut nimic.Cred ca ne-ar trebui inca 20 ani sa invatam care sint drepturile noastre si sa stim ce inseamna democratie.Noi am luat de alte tari tot ce a fost mai prost. Pacat de generatia care va veni dupa noi...Multumesc de comentariu si toate cele bune.

    RăspundețiȘtergere
  5. ok ok daca as schimba numele blogului in parazitii ar fii site oficial parazitii :))..in fine ai dreptate ...dar sa nu uiti ca dupa 22 de ani folosim tot ce sa construit atunci si vindem toate cladirile unde romanu mai avea de lucru si castiga painea la copil .....urat dar asta'i tara unde traim..

    RăspundețiȘtergere
  6. mai este ceva ce se trece cu vederea..mafia doctorilor de familie,şi a farmaciştilor..toate acele reţete gratuite sau compensate sunt bombe cu efect întârziat,sau de fapt droguri mascate..mă oripilează uşurinţa cu care medicii fie cei de aşa zişi familie,fie specialişti prescriu medicamente de luat cu pumnul şi încă întreaga zi...iar banii decontaţi de la buget se împarte generos între farmacişti şi medici..unii specialişti te cheamă la cabinet unde îţi prescrie reţetă lunară pentru care plăteşti la fel ca şi o consultaţie...farmaciştii îţi umple punga cu medicamente şi dacă unele nu-ţi fac bine,eşti nevoit să cumperi altele...ajungem puţin câte puţin să apelăm la vraci de ocazie sau sfaturi din bătrâni şi nu mai ştiu pe unde...chiar nu ştiu de ce era nevoie de casă de sănătate când avem minister al sănătăţii...chiar nu înţeleg de ce trebuiesc plătiţi medici de familie care nu fac decât să-ţi dea trimitere la specialişti şi unde când ajungi ai surpriza să ţi se ceară bani în plus..chiar nu ştiu de ce sunt necesare aşa multe firme producătoare de medicamente unele apă de ploaie să nu le zic contrafăcute,şi cu asta închei..după revoluţie,s-au construit clădiri impunătoare ale bugetului şi taxelor case elegane de sănătate şi biserici,iar spitale de loc ba le mai şi desfiinţăm pentru a le transforma în morga bătrânilor că aia nu-i viaţă să ţii un bătrân pe un pat de spital fără lucruri personale,grăbindu-le moartea..avem nişte nemernici în frunte care nu au învăţat nimic din exemplu Ceauşescu..totul se va întoarce împotriva lor,mai curând sau mai târziu...

    RăspundețiȘtergere
  7. Da Ryanna ai perfecta dreptate.In fine ma bucur ca ai revenit,chiar imi era dor de fotografiile postate pe blog,au ceva sensibil,finut.Noapte buna.

    RăspundețiȘtergere