Totalul afișărilor de pagină

duminică, 3 aprilie 2011

Tatiana Stepa: Cantec pentru prieteni

   
„Dacă dragostea oferită ar fi suficientă pentru a învinge moartea, Tatiana Stepa ar fi trăit 100 de ani. A fost un om puternic, ce a ştiut să ia în glumă toate loviturile vieţii. A râs mereu de moarte şi, în final, moartea a râs de ea... Rămăsese o mână de om....”, sunt cuvintele, înecate de lacrimi, ale Mariei Gheorghiu, una dintre colegele de breaslă ale îndrăgitei artiste folk Tatiana Stepa.Artista a debutat în 1982 pe stadionul din Făgăraş, în „Cenaclul Flacăra”, cu melodia „Şi-am să-mi fac o doină”. După mai multe slujbe, printre care, timp de 11 ani lucrător în mina Lupeni şi apoi tehnoredactor, din anul 1996 până în prezent Tatiana Stepa a susţinut peste 1.000 de spectacole pe majoritatea scenelor marilor oraşe din România, Italia, Germania, Franţa, Republica Moldova, Bulgaria. A fost invitată anual la toate marile festivaluri de muzică folk din ţară („Om Bun”, „Folk you”, Sighişoara, Folkfest, Bistriţa, Alba- Iulia, Târgu Jiu, Baia Mare, Piatra Neamţ, Galaţi) şi la alte festivaluri concurs de muzică folk şi poezie. A compus atât pe versuri proprii, cât şi pe ale unor mari poeţi din literatura universală şi română.Suferea de ani mulţi de cancer, numai că lumea nu a ştiut.Ştia că are o luptă imensă cu boala, dar mereu îşi făcea planuri de viitor.(sursa evz.ro.)
 Tatiana Stepa s-a născut la Lupeni, Hunedoara, pe 21 aprilie 1963, fiind una din cele mai cunoscute cantautoare de muzică folk. După cursuri de vioară şi pian în copilărie, Tatiana Stepa debutează la "Cenaclul Flacăra", în 1989,  cu melodia "Şi-am să-mi fac o doină".  După ce activitatea de la  "Cenaclul Flacăra" a fost interzisă, a lucrat în mina Lupeni, apoi ca tehnoredactor de carte, la Bucureşti.
Ca apariţii discografice, cântăreaţa a lansat două albume si un dublu album, dar a participat şi la realizarea mai multor albume comune de muzică folk. În ultimii ani, Tatiana Stepa a participat la evenimente majore de muzică folk, printre care festivalul Om Bun, Folk You, Sighişioara şi Folkfest.La împlinirea a 25 de ani de carieră, Tatiana Stepa a lansat dublul CD aniversar "Copaci fără pădure".Tatiana Stepa a fost o voce unica,am admitat-o,i-am cintat cintecele in facultate,am iubit-o,si am suferit alaturi de ea.Tatiana Stepa a murit pe 07-08-2009 de cancer de col uterin la numai 46 de ani.Muzica ei a fost, este si va ramane frumoasa.


Dumnezeu sa te ajute sa ne veghezi din ceruri.Ramas bun Tatiana.
Inchei cu Trebuie Sa Traiesc.
gabriella.

Un comentariu:

  1. Tatiana este nemuritoare prin muzica ei.Noi doar trebuie sa ne aducem aminte de ea cind si cind,fiindca de acolo de sus, ea ne mai trimite cite un imbold, ca sa ne putem raporta la viata de astazi.Ramas bun Tatiana!

    RăspundețiȘtergere