Totalul afișărilor de pagină

vineri, 21 noiembrie 2014

Nu vrem...

"Nu vrem să fim indiferenți și reci față de oameni, față de viață, față de Dumnezeu. Nu vrem să fim nepăsători și cruzi față de ceea ce ne înconjoară, față de toate lucrurile frumoase care ni se întâmplă. Nu vrem să fim mânioși pe noi înșine și nu vrem să fim nerecunoscători pentru ceea ce avem. Însă de cele mai multe ori chiar lucrurile pe care nu le dorim se întâmplă. Iau naștere în sufletul nostru și-l tulbură. Îl umple cu resentimente, regrete sau gânduri negative. Cu lucruri neplăcute, cu vorbe urâte, cu gesturi dureroase. De cele mai multe suntem indiferenți la nevoile celor din jurul nostru, la iubirea și grija lor, la prezența acestora alături de noi. De cele mai multe ori uităm să ridicăm ochii și să vedem întreaga minune care se întâmplă în fața noastră. Ne lăsăm copleșiți de problemele noastre, de eșecuri și ne lamentăm în loc să luptăm pentru ceea ce ne dorim. Ne îndepărtăm de oameni și de iubirea care ne poate salva din acest amalgam pământesc de probleme și situații care pare să ne înghită.
Nu vrem să fim purtați de colo colo de valurile vieții însă nu facem nimic pentru a cârmi către un loc sigur, brațele Tatălui.
Nu vrem nimic din ceea ce ni se întâmplă dar atitudinea noastră vizavi de viață e ca un magnet care nu atrage decât ceea ce ne îngrijorează, ceea ce ne provoacă temeri și frământări.
Nu dorim să fim egoiști, rău intenționați sau perverși însă o facem. Rănim prin vorbe, prin gesturi, prin felul nostru de a simți sau reacționa în fața oamenilor. Rănim prin indiferența cu care privim în sufletele lor, prin nepăsarea cu care privim timpul, prin mândria care nu ne permite să ne autodepășim.
Schimbarea poate fi pozitivă. Deschiderea propriei inimi în fața spectacolului vieții poate fi pozitivă. Simțirea și trăirea lucrurilor frumoase, a sentimentelor sincere, a gândurilor optimiste poate fi pozitivă.
Haideți să facem din sufletul nostru un cămin minunat pentru cele mai frumoase și plăcute sentimente. Haideți să le dăruim un colțișor numai al lor, un loc unde ne pute retrage când credința ne este pusă la încercare. Haideți să păstrăm în interiorul nostru o cameră curată, veselă, colorată, o cameră a sentimentelor și emoțiilor pozitive.
Și dacă nu există o astfel de cameră haideți să o ridicăm din propriile noastre încercări zilnice la care răspundem doar cu bunătate, optimism și iubire."-sursa-Dincolo de Vise-

Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu