Totalul afișărilor de pagină

duminică, 8 mai 2011

Nu ca as fi o experta...

   
Avem pareri,prea multe pareri legate cum ar trebui sa fie lumea pentru ca viata noastra sa fie mai buna...credem ca starea materiala ne defineste,familia ne multumeste,cariera ne implineste...si chiar daca ajungem in aceste puncte,tot exista ceva ce ne lipseste. Avem adesea impresia ca ceva nu este asa cum ar trebui sa fie,dar nu prea stim ce si nici nu prea ne aventuram in a descoperi.Fericirea nu inseamna perfectiune in toate...ea inseamna sa fim multumiti cu ceea ce avem si cu cat avem. Astazi sunt cam confuza...suparata...poate nici voi nu intelegeti nimic. In genereal,desi sunt femeie,urasc femeile care nu stiu rostul casei...nu ca as fi o experta. Nu atac femeile care nu gatesc...nu am nimic personal cu ele. Am multe prietene care nu gatesc si se incapataneaza sa spuna ca e umilitor pentru ele sa gateasca sau sa faca curatenie si cu toate astea suntem in continuare prietene...dar imi place femeia sa fie femeia...gospodina...cocheta...desteapta...feminista.  Nu ma intelegeti gresit. Sunt de acord ca femeile si barbatii au drepturi egale . Mi se pare o prostie insa sa faci din chestia asta o cauza,sa incerci sa dai la o parte tot ce tine de a fi femeie .O femeie care se considera femeia...poate sa le faca pe toate chiar si o cariera profesionala.Nu mai continui pentru ca sunt prea suparata...intotdeauna mi-a placut ordinea si disciplina.
                           
Inchei cu Trebuie Sa Traiesc.
gabriella.

6 comentarii:

 1. tocmai notiunea de egalitate intre cele doua sexe este calcata.....am acesi parere ca tine,si consider ca in viata de cuplu indatoririle trebuie sa fie impartite egal...chiar daca uneori unul face mai mult...sint cazuri si cazuri...cind unul din parteneri nu poate ...e obosit...e indisponibil...etc...celalalt trebuie sa-l...inlocuiasca...viata insa...face din oameni exact invers...devenim uneori propii nostri dusmani.....eu de exemplu nu as acepta ca femeia sa fie doar casnica...dar nu accept nici opusul acestei situatii...egalitatea....e complicat ..si asta e un subiect cu multe ...variante...cert este ca femeia orice ar vrea sa fie sau oricum....trebuie sa-si mentina feminitatea....din pacate vad tot mai mule persoane de sex opus ce si-au pierdut aceasta caracteristica....si nu neaparat doar ele ci si ei ...au pierdut ....defapt totul se datoreaza vietii inchise in principii ce o traim...

  RăspundețiȘtergere
 2. Ai dreptate Ady ,sunt de acord cu tine,dar eu nu ma refer la egalitatea dintre un barbat si o femeie,respect acest raport.Am intilnit ieri un caz in care o femeie nu stia efectiv de ce sa se apuce,fiind un caz de forta majora si unde trebuia sa puna mina si ea...si mai pui ca acea persoana nu era la o virsta mica,era o femeie trecuta prin viata,care habar nu avea cum se face o curatenie,mincare ,sa ia o initiativa,parca era cazuta din cer.Nu pot sa cred ca un om trecut prin viata poate sa aiba un astfel de comportament.

  RăspundețiȘtergere
 3. trecut prin viata....e un concept...un principiu...poti sa ai o varsta destul de inaintata ...si defapt sa nu stii nimic ....ce rost ai pe pamant...sau pentru ce traisti....ne nastem aici,preluam de la parinti nostri idei de viata,un mod de viata... dela societatea din jur luam exemple...si astfel ne formam...omul...nu mai mai e om decit intr-un procent mic...sau foarte mic...societatea si viata ne duc tot mai departe de cea ce sintem cu adevarat..cea ce sintem sau ce vrem sa fim...

  RăspundețiȘtergere
 4. wow superba melodia :Xcred ca o sa mi-o pun la ipod cand ma culc :X:Xca imi plac melodii de genu :X:X

  RăspundețiȘtergere
 5. si stiu ca am comentat cam tarziu dar de citit sunt primu :))dar la comentarii mai tarziu:))

  RăspundețiȘtergere
 6. consider că fiecare om,trebuie să ştie să facă de toate...să ştie să se îngrijească singuri..personal desfid oamenii leneşi fie bărbaţi fie femei...într-o familie este absolut necesar acest lucru,caz în care unul se îmbolnăveşte,sau chiar în situaţii de care vorbesti...din păcate însă (cel puţin prin zona mea)instituţia patriarhală e la ea acasă..ce contează că femeia are studii egale cu soţul,fie primare,liceale,sau universitare...femeia trebuie să facă faţă tuturor greutăţilor..să fie gospodină.să educe copii şi casa să strălucească de curăţenie...ah,mai este şi ziua femeii,sau onomastică,aniversare personală,când aburită cu o floare un zîmbet sau un mic dar acolo,aceasta dă pe brânci să facă faţă şi unor musafiri ce trebuie respectaţi..treaba soţului aici este desigur alegerea şi servitul băuturii...deci despre ce egalitate vorbim?..eu cred că societatea noastră este oribil de organizată..americanii ştiu să trăiască într-adevăr viaţa...vor întâlnire cu prietenii?..se adună pe la pensiuni,au de aărbătorit zile speciale,la fel fac,pe la localuri speciale sau pensiuni locale ....se spală rufe?..merg pe rând la locaţii special amenajate,bagă fise,şi fiecare pleacă acasă cu rufe curate..cu gătitul..şi aici se ştie,au semipreparate pe care le aduc acasă şi fiecare îşi face la microunde mâncarea..la noi însă,sunt necesari ani-lumină să ajungem la acest stadiu..e falsă expresia femeia este egală cu bărbatul la noi în ţară..din păcate!

  RăspundețiȘtergere