Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 7 martie 2012

Groaznic...si in acelasi timp dureros...

Astazi fiind singura cu gandurile mele mi-am adus aminte de actrita Luminita Stoianovici. ..asa ca am sa va spun o poveste adevarata. Era intr-o noapte de 19 noiembrie 2008 iar eu eram internata in spitalul  Fundeni pentru radioterapie,eram in salon cu prietena mea Paulina din Bacau...ne prinsese ora 24 si noi doua tot ne povesteam una alteia ...pe zi dupa ce facusem acele raze, am mers impreuna in oras pentru a-si cumpara Paulina o peruca...ea avea cancer la creier. Recunosc ca de acest fel de cancer nu am auzit niciodata pana atunci. Cu Paulina nu ma plictiseam niciodata...era o femeie optimista si mereu vesela,ea era de alta religie si totusi mergea cu mine la biserica din curtea spitalului. La un moment dat am auzit galagie pe hol,asistentele erau agitate ca aveau de primit o urgenta...la noi in salon toate locurile erau ocupate,dar fiind vineri seara doua fete au plecat acasa uramand sa revina luni dimineata...asa ca ne-am pomenit cu urgenta la noi in salon. In seara aceea nu am inchis ochii pentru  ca aceasta femeie avea  dureri  si efectiv nimeni nu o baga in seama...pe parcurs am vorbit cu ea si ne-a spus ca este actrita. Afara era un frig groaznic,iar nesimtitele de asistente ne lasa usa deschisa la salon pentru a auzi ele mai bine ce se intampla cu bolnava.Trebuie sa specific ca atunci cand erai supus unei radioterapii nu aveai voie sa racesti sau sa capeti vreun virus pentru ca tot chinul care il indurai era egal cu zero.Ma uitam cu groaza la aceasta femeie care fusese operata cu sase luni in urma...si tot moralul meu era la pamant pentru ca si eu urma sa ma operez peste cateva luni. Spre dimineata m-am apropiat de patul ei si am intrebat-o cum se mai simte si daca are nevoie de ceva...ea m-a privit in ochi mi-a spus ca sunt o persoana deosebita si cocheta,apoi mi-a cerut un pahar cu apa...cu chiu cu vai am adormit ,spre sase dimineata  m-am trezit cu doamna Luminita care ma ruga sa-i dau o tigare...eu am fost foarte mirata, nu ca mi-a cerut acea tigare ci ca mai avea puterea sa fumeze in starea ei. Am insotit-o sa fumeze...si stiti ce mi-a spus! Peste doua zile am sa mor...si sunt singura. Aceste cuvinte nu am sa le uit toata viata, pentru ca aceasta femeie a murit exact peste doua zile pe 21 noiembrie 2008...a fost mutata in salonul de vizavi,ne despartea doar un perete...iar eu cand dormeam ,dincolo de zidul salonului murea un om  putin dupa miezul noptii. Groaznic...si in acelasi timp dureros.  Am sa adaug cate ceva din cariera actritei Luminita Stoianovici...date care le-am gasit pe net. Actriţa de teatru şi film Luminiţa Stoianovici a murit la vârsta de 49 de ani pe 21 noiembrie 2008...pe lângă numeroasele roluri din piesele de teatru, actriţa a jucat şi rolul lui Nuţi din serialul televizat Voinţă de femeie. De-a lungul carierei a jucat alături de Marin Moraru, Gheorghe Dinică, Draga Olteanu Matei, Maia Morgenstern şi Mircea Rusu.
Luminiţa Stoianovici a interpretat pe scenele Teatrului de Stat Reşiţa şi ale Teatrului Naţional din Timişoara o mulţime de roluri principale, printre care: Miţa Baston, (D-ale Carnavalului de I. L. Caragiale), Nataşa (Trei surori de A. P. Cehov), Magda (Moara de pulbere de D. R. Popescu), Anna Christie (Anna Christie de Eugene O'Neill), Irina (Matca de Marin Sorescu).
 Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

5 comentarii:

  1. La multi ani>:D<
    Ai primit o Leapsa de la mine:d

    RăspundețiȘtergere
  2. Da,e trist si groaznic,asa cum spui...dar eu,astazi,vreau sa-ti transmit sa ai parte de toata bucuria,fericirea si sanatatea din lume...O zi frumoasa,draga mea,plina de bucurii si sperante nemaintalnite!Sa fii iubita!

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani cu ocazia zilei de 8 martie :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Dzeu s-o odihneasca!Pe ea si pe cele singure cu aceeasi karma grea.

    Sa fii luminoasa Gabriela si sa te bucuri de iubire!

    O zi cu soare-n suflet tie si celor care nu l-au vazut de multi ani,
    La multi ani

    RăspundețiȘtergere
  5. Denisa...multumesc ,am sa ma ocup maine de leapsa.

    RăspundețiȘtergere