Totalul afișărilor de pagină

vineri, 27 martie 2015

Fericirea se află dincolo de cuvinte...

Ești un om fericit ? Uite o întrebare simplă pentru tine. Privește-ți chipul în oglindă. Ce reflectă el ? Răspunsul e în interiorul tău. Caută-l și răspunde-ți la întrebare.
Fericirea se află dincolo de cuvinte. Dincolo de exterior și dincolo de înfățișările lumii exterioare. Fericirea nu este un sentiment imposibil, indescifrabil sau incalculabil. Nu este o emoție permisă doar celor care întrunesc anumite calități.
Când te privești în oglindă ce vezi ? Dar atunci când te privești prin ochii persoanei iubite ? Prin ochii tuturor celor care te cunosc și te iubesc așa cum ești tu de fapt ? Când îți deschizi sufletul în fața unui prieten sau în fața lui Dumnezeu , cum te simți ? Când îți pui visele în mâna destinului sau când îți așezi frământările în fața lui Dumnezeu, ce sentimente de încearcă ?
Ești un om fericit ? Când privești răsăritul soarelui sau marea scăldată în culorile apusului, care-ți sunt gândurile ? Te mai încearcă sentimente de teamă sau neliniște sau simți binecuvântările Tatălui ceresc ? Te mai îngrijorează ziua de mâine sau deciziile care-ți hotărăsc viitorul ?
Dragul meu prieten, ești un om fericit ? Poți tu vedea frumusețea și simplitatea lumii în care trăiești și respiri ? Culorile și magia vieții care ți-a fost dăruită ? Iubirea și încântarea care-ți dansează în suflet ? Poți tu vedea dincolo de ezitările tale lumești ? Dincolo de neîncrederea și suferința care ne însoțesc la fiecare pas ? Dincolo de invidia și realismul crud la care suntem supuși ?
Treci ușor cu privirea peste fiecare semn al anilor care au trecut peste chipul tău. Îți numeri în gând ridurile din colțul ochilor și oftezi. Nu te simți pregătit să stai față în față cu timpul. E prea greu. Prea dureros. Te gândești la anii care au trecut peste tine, la toate eforturile pe care le-ai depus, la toate sacrificiile de care ai fost în stare, la toate poveștile neterminate pe care le-ai lăsat în urmă. Te gândești la cine ai fost și cine ești. Și atunci, te întreb ? Ești fericit ?
De ce ai nevoie pentru a răspunde ? De bani ? De faimă ? De o carieră de succes ? Ce te poate determina să răspunzi la această simplă întrebare ? Ce crezi tu că te poate face cu adevărat fericit ? Care sunt lucrurile în care crezi ? Lumea în care ți-ar plăcea să trăiești ? Viața pe care ți-o dorești în adâncul sufletului ?
Din ce crezi tu că este formată fericirea ? Din lacrimile și regretele a ceea ce nu a fost posibil sau din toate momentele pe care ai avut privilegiul să te trăiești ? Din toate visele sfărâmate înainte de a atinge posibilul sau din toate micile realizări care te-au făcut să plângi de bucurie și emoție ? Din toate iubirile pierdute pentru totdeauna sau din toate sentimentele frumoase care ți-au împlinit sufletul? Din toate frământările și neliniștile care nu-ți dau pace sau din toate gândurile absurde și sincere care ți-au atins inima ?
Și acum, spune-mi, suflete drag, ești fericit ?


-sursa-Dincolo de Vise
 
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu