Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 25 martie 2015

Viata este imprevizibila, viata este minunata...

Viata este imprevizibila; tocmai de aceea ea este atat de magnifica si minunata. Daca ar fi fost previzibila cine ar mai fi dorit sa traiasca? Daca inca de la nastere ti s-ar fi dat un program cu tot ce trebuie sa faci si sa nu faci, ca un fel de mers al trenurilor, atunci ai mai fi vrut sa traiesti? Imprevizibilitatea inseamna libertate. Predictibilitatea inseamna determinism. Daca actiunile tale pot fi prevazute, atunci nu esti un suflet, ci doar un mecanism biologic. Viata este un mister, nu poate fi prezisa. Insa exista foarte multi oameni care doresc sa stie dinainte ce se petrece cu viata lor, deoarece astfel le-ar disparea frica. Dar atunci va mai exista posibilitatea de evolutie? Fara o viata plina de incertitudine, ai auzit pe cineva sa-si fi elevat constiinta? In lipsa alternativei raului poti invata ce este binele? Alternativa este necesara, iar prin ea isi face aparitia capacitatea de alegere.
Astfel vei deveni din ce in ce mai viu, mai senzitiv, mai constient.
Dar daca totul este predeterminat si cunoscut dinainte, atunci ce sens mai are sa fii constient? Viata este frumoasa tocmai pentru ca esti capabil sa devii constient. Nu ai nici o nevoie sa te intereseze ziua de maine. Traieste astazi!
Nu ii permite viitorului sa iti distruga clipa prezenta. Si astazi fii atat de liber incat ziua de maine sa iti aduca mai multa libertate si mai multa fericire. (OSHO)

Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu